Стажантската програма на А1 дава възможност за кариерен старт в технологиите на над 1500 млади хора от създаването си досега

Стажантската програма на А1 дава възможност за кариерен старт в технологиите на над 1500 млади хора от създаването си досега
Спонсорирано съдържание | Обновена: 18 юни 2024 13:07 | 18 юни 2024 13:06, Красимир Ангелов
 Стажантската програма на А1 дава възможност за кариерен старт в технологиите на над 1500 млади хора от създаването си досега

Вече 20 години А1 организира целогодишна стажантска инициатива, с която дава шанс на младежи за силен старт в кариерата в различни професионални области, свързани с технологиите. От началото на 2024 година досега близо 50 стажанти са се присъединили към компанията, като до края на годината се очаква броят им да достигне 120. През 2023 година 35% от участниците в целогодишната стажантска програма продължиха работа в компанията на постоянен договор. От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти. Предвид разширяващата се сфера на дейност на А1 в областта на IT и ICT услугите, всяка година младежите получават все повече възможности за развитие в многообразни професионални области.

“Подкрепяме младите хора на старта на професионалния им път, водени от убеждението, че комбинацията между опита и ентусиазма са формулата на успеха. Това е още по-валидно за технологичните лидери като А1, в които иновациите вървят ръка за ръка с необятните възможности за професионално развитие на хората в екипа. В края на 2023 година бяхме отличени със сертификата Great Place to Work. Работим в един от най-динамичните сектори и непрекъснато разширяваме сферата си на дейност в нови области, като IT и ICT услугите, което създава все повече възможности млади хора с различни специалности и интереси да открият своя първи досег с реалния бизнес. Приемаме за наша мисия да насърчаваме проактивни и отговорни млади хора да се учат и развиват в избраното от тях направление”, коментира Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

Продължителността на стажа в А1 може да бъде между 3 и 9 месеца, като за разлика от традиционните програми,  стажантите могат да кандидатстват и да стартират в компанията по всяко време на годината, според нуждите на бизнеса. По време на стажа

си в А1 студентите получават месечно възнаграждение за труда си, могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон, както и от множество други социални придобивки.

Желаещите да се включат в инициативата могат да кандидатстват за обявена стажантска позиция през кариерните страници на А1.bg и в кариерните центрове на водещите университети, с които А1 има изградени партньорски отношения. Сред тях са Техническият университет – София, Факултет по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Висше училище по телекомуникации и пощи, Университета за национално и световно стопанство, Американския университет в България и много други.

Мнозинството от кандидатстващите за стаж в А1 (70%) подават документи през сайта на А1, а други 30% се присъединяват след участие в кариерни форуми, хакатони, съвместни инициативи с учебни заведения, включително платформи за привличане на таланти.

Целогодишната стажантска инициатива има и свое специализирано издание - Лятната академия на А1, което предстои да стартира през юли.


Спонсорирани публикации