Градински мебели - създайте своя оазис на открито

Спонсорирано съдържание | 9 май 2023 16:57, Александър Попов
Градински  мебели - създайте своя оазис на открито

Мнозина си мечтаят за открит оазис в градината, терасата, двора или около басейна. При огромното разнообразие на пазара от  градински мебели, ние от Мебели АРЕНА ще ви помогнем с изборът им.

Изкуствен ратан

Градинските мебели изработени от изкуствен (синтетичен) ратан са първенците в нашата класация и са едни от най-купуваните. Диваните и столовете се изработват от метална или здрава пластмасова рамка, която е обвита с плетка от синтетични нишки наподобяваща естествен ратан.

Техни безспорни предимства са:

·     Ниска цена

·     Външен вид доближаващ се де този на мебелите от естествен ратан

·     Здрави – могат да се използват с години

·     Удобни – меки и прилягат плътно до тялото без да предизвикват изпотяване

·     Елементарна поддръжка - лесно се почистват и могат да се мият

·     Влаго и слънцеустойчиви  - могат да се използват през всички сезони

Естествен ратан и ракита

Натурална красота!  Няма нищо по-красиво от естественото. Но по-високата им цена и допълнителните грижи при бъдеща употреба на този тип мебели може да спре от покупка и най-смелите. И все пак – хубавото си е хубаво!

Дърво и текстил

Класика в жанра – заслужават си всеки лев от цената! Съчетанието на дърво и текстил създава неповторимо усещане за лукс и уют пасващи идеално на всеки екстериор. Съществуват стотици модели в различни конфигурации, дизайни и цветове, които да отговарят на всеки изискан вкус.

За съжаление няма идеално щастие. Градинските мебели изработени от дърво и текстил изискват допълнителни грижи, необходимо е да се пазят от влага и да не се излагат дълго време на слънце. За да запазят дълго първоначалния им естетически вид се налага ежегодно лакиране, а през по-дълги периоди подмяна на текстила в следствие на износването.

Желязо

Синоним на здравина! Масите и столовете от ковано желязо създават усещане за една отминала епоха. За тези от вас, които желаят да живеят в настоящето, съществуват алтернативи, които съчетават здравината и модерното. Този тип мебели се характеризират с изключителна здравина – на практика са вечни, могат да се мият, но от друга страна са тежки и скъпи.

Алуминий

Алуминиевите маси и столове са предпочитана алтернатива на железните, защото са евтини, леки и лесни за пренасяне, устойчиви на атмосферни условия и с елементарна поддръжка.Като основен недостатък може да се изтъкне, че алуминият е сравнително по-мек метал и трябва да се подбират продукти само с ясно изразена корпусна здравина.

Пластмаса

Няма две мнения – евтини са! Не са най-естетичните, но са приемливо решение за тези от вас със скромен бюджет. За масите и столовете, изработени изцяло от пластмаса, трябва да имате едно на ум. Не са уместни за тежки хора, а също така с времето пластмасата старее, става ронлива и бързо се чупи. Ако имате възможност за столовете, изберете комбинирани варианти от метални крака и пластмасови седалки. Друга опция са столовете от поликарбонат или тези с подсилена пластмаса с фибростъкло, които имат по-дълъг експлоатационен живот.

Ако планирате покупка, не пропускайте да разгледате стотици изгодни предложения на градински мебели от Мебели АРЕНА.


Спонсорирани публикации