Мадона на съд, анти-гей активисти искат 10 млн. долара

Руснаци с накърнени чувства след неин концерт в Санкт Петербург
18 авг 2012 15:55,
218
Мадона на съд, анти-гей активисти искат 10 млн. долара
Мадона не бе приета радушно от всички в Санкт Петербург. Снимка: Reuters

Концертът на Мадона в Санкт Петербург, който мина преди седмица продължава да е в полезрението на руснаците. Изявата на поп звездата вече има съдебен отенък, след като анти-гей активисти ще я съдат за крупната сума от 333 милиона рубли, или приблизително 10 милиона долара.

Мотивът на ищците е, че Мадона е накърнила чувствата им, застъпвайки се открито за правата на хомосексуалистите.

Певицата излезе на сцената в черно бельо с надпис "Без страх" на гърба, като по този начин атакува приета през март градска разпоредба, която налага глоби за извършване на хомосексуална пропаганда. По-рано Мадона определи тази разпоредба като "нелепа варварщина".

"Мадона беше предупредена, че е желателно поведението й да е съобразено с разпоредбата, но тя пренебрегна това. При това положение ще говорим на езика на парите, заяви Даря Дедова, която е сред активистите, които са завели дело в съда в Санкт Петербург.

Трудно е, разбира се, да се измерят моралните щети и страданието, но хората, които печелят пари независимо от
нравствените правила, може би ще осъзнаят по-добре това по този начин, допълва Дедова.

Някой може и да не вижда връзката, но след концерта на Мадона някое момче може да стане гей, а някое момиче - лесбийка, ще се раждат по-малко деца и тази огромна страна няма да е в състояние да защити границите си, а на мен това причинява нравствено страдание, казва Алексей Колотков, друг активист от групата.

Санктпетербургската разпоредба срещу хомосексуалната пропаганда е модел за законопроект, който е внесен в националния парламент, но още не е гласуван.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми много ясно, Москва е мега полис, град-държава. Колкото цялата Германия!
65
5
 
8
 
! Отговори
ceci_ преди 12 години
До Всеки знаеНищо, за сметка на това чуждите "медии" се постараха и излъчиха покъртителни кадри от разгонването на демонстрациите в Москва. За всеобщ потрес там имаше нещо несвойствено... примерно палми, и се оказа че дават кадри от Гърция!!! а коментират за Москва. Ей такава демокрация, още повече че същото това разгонване на демонстранти в Гърция беше прието съвсем добре само няколко месеца преди събитията в Москва... Как е възможно, да не е случайно двоен стандарт?
64
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ЗапознатМосква също така е и един от най-опасните градове по света, всяка година там се извършват повече убийства отколкото в цяла Германия
63
7
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Някой тука обвинява Америка в разврат и в това твърдение има голяма доза истина... - доста рускини намериха убежище там...
62
9
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 12 години
Москва е един от най-скъпите градове в света! И със сигурност е най-величествен и красив!Путин е олицетворение на руската сила и мощ! Железен юмрук, не като останалата президентска *** по света! :)
61
9
 
6
 
! Отговори
Всеки знае преди 12 години
Тези безумни протести срещу демокрацията както и шествията в подкрепа на Путин са добре дирижирани и платени партенки от режима. А когато пвече от милион руснаци излезнаха на протест срещу управляващите в Москва, правителството ги обяви за народни изменици и едва бяха отразени от техните медии.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на 51! Нищо не ти е вродено. Порнографията е за това, да направи от нормалните хора ненормални!
59
1
 
6
 
! Отговори
Ъц от СИАТЪЛ преди 12 години
До 42chicago-----------Имат, известни са по цял свят сред по интелигентните ХОРА.ГЛИНКА,БОРОДИН,МУСОРГСКИ,ЧАЙКОВСКИЙ, РИМСКИ-КОРСАКОВ, РАХМАНИНОВ, СТРАВИНСКИ, ШОСТАКОВИЧ , Сергей ПРОКОФЕВ...За класическия балет да не говорим...
58
9
 
12
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Повече тук Русия изобщо не познава , чували само от дядо дума Коми , един ходиха за 1 ден към Сибир и 10 деня до Москва, и правят изводи !!!!!!!!!!!!!!! Ще ви кажа само едно , България без Русия няма да издържи ! Чакате "братска обич" от САЩ или ЕС ?!!!!!!! САЩ и ЕС fще от самото начало сложиха голям х... на България !
57
10
 
8
 
! Отговори
.. преди 12 години
Смешно е да се говори за благоденствие в НРБ...И да се говори как е било безплатно, и как всеки е имал:1. за една Лада чакаш 10 години....10 години!2. издържаш огромна армия вместо да строиш канализация, и в 21 век заради Соц-а влезохме без такава в големите градове, та чак сега я правим3. стотици милиони сме дали заеми на елитните Ирак, Либия, Куба..защо?НРБ е фалирала 3 пъти за 45 години без войни, и още плащаме външен дълг за онова уж-"безплатното". Така само могат комунистите - назаем.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върху смачканите домати,строшените касетки,заблеяния тракторист,но най-вече върху наглата,безхаберна селска червендалеста кратуна на председателя на ТКЗС-то!----------------------------------Сега, брат, няма домати за мачкане. Има ГМО продукт с етикет: С вкус на домат. Не се бере, произвежда се.
55
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Чух отнякъде, че рублата била стабилна валута... - смених няколко хиляди долара и отидох да ги оставя на трезор... - казаха ми, че нямат место за бали, а само за ценности, злато и валута...
54
10
 
6
 
! Отговори
Бибитка преди 12 години
Тези руските анти-гей активисти,много ми приличат на нашите екоактивисти.
53
5
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 12 години
Ако Мадона се беше родила в СССР или НРБ, върхът на кариерата й щеше да е касиерка в НАРМАГ.До 49: И за какво му беше на "колхозника" чукът в ръцете?!?! За да кове пшеницата ли, ***!
52
6
 
8
 
! Отговори
до Помнещия преди 12 години
И сега погледни колко дълг има Русия, колко Китай, после виж колко имат САЩ, Англия, Франция, Германия, Испания, Италия... Ако трябва да го върнат? Кога ще го върнат? Изобщо ще го върнат ли? Това ли са ти развитите, от които Русия трябва да се учи?И те бяха тръгнали на там по времето на Горбачов и Елцин. Тогава Западът им ръкопляскаше, Елцин беше главната атракция на всички сбирки - канеха го като теле с 3 глави на панаир. Ама през това време Ходорковски източваше нефта, а кинтите - в Щатите.
51
8
 
9
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
А не искаш ли да гледаш някой хамерикански филм с разкикерчената бабичка Мадона и сватбата на Елтън Джон с приятелят му мъж? :)))))Не се притеснявай да споделиш хомо-предпочитанията си, де!
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Америка освен разврат и друго не се изнася.
49
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
42Ееееееех, искам да гледам някой филм дето започваше с колхозника и колхозничката - крепящи сърпа и ***...
48
5
 
5
 
! Отговори
следващите две годин преди 12 години
В знак на солидарност с ***-тата, пожарникарят и Цецо Апартаменто са решили доброволно да се присъединят към тях и да прекарат следващите две години в затворническия лагер в Сибир.
47
7
 
11
 
! Отговори
до Помнещия преди 12 години
Пръдленце, това, което беше мечтата на прозападните тук се осъществи - кореком до кореком! Купуваш каквото си искаш, пътуваш където си искаш! Би трябвало всичко да е на 6, светът да е отишъл напред! А защо е тоя вой на умряло? Защо са тези фалити на най-развитите държави? Защо МВФ клеча пред портите на Кремъл и Пекин за кинти? Защото илюзията за богатия запад се изпари - бил е богат, докато е крал от колониите. С разпада на соцлагера му подарихме още 20 години да влачи от нас, и сега?