Нинова зове: Спрете частните ВЕЦ-ове на недосегаемите

Големият проблем сега е безводието в над 300 население места
23 авг 2024 18:58, Петър Бойчев
32
Нинова зове: Спрете частните ВЕЦ-ове на недосегаемите
Снимка БГНЕС

Най-належащият за решаване в момента проблем е безводието в над 300 населени места. Това написа във Фейсбук бившият лидер на БСП Корнелия Нинова. В остра публикация тя призова четирима министри временно да спрат частните ВЕЦ-ове, защото хората мизерстват без вода.

"Безспорно сушата е една от причините, но далеч не единствената. Има поне още четири:

1. Разпокъсана, неясна и безконтролна собственост на язовирите между 4 министерства, областни управители, кметове и частни лица.

2. Нарязаните и продадени за скрап от ГЕРБ Напоителни системи.

3. Стара и амортизирана водопроводна мрежа.

4. Частни ВЕЦ на недосегаеми лица, които черпят водни ресурси и трупат пачки за сметка на човешкото нещастие на над 200000 души. Спрете ги временно“, написа Корнелия Нинова.

Ето какво още гласи постът на Корнелия Нинова във Фейсбук:

„Днес зададох писмени въпроси на четирима министри и премиера колко са , на кого са, какво количество вода черпят в момента частните ВЕЦ. Щом ги получа, ще ги публикувам. Знам какво ще последва. Каква помия ще се изсипе срещу мен. Знам колко големи и чии интереси ще засегна на депутати, министри, бизнесмени и на хора в БСП включително. Не ми е за пръв път. Но избирам да застана на страната на хората, които живеят в нечовешки условия на 40 градуса жега месеци наред.

Що се отнася до първите три проблема, които изискват средносрочни и дългосрочни мерки:

Служебното правителство събрало министри и направило работна група. Не губете време и енергия. Накарайте министър Петко Николов да намери и да предостави доклада ми по този въпрос от времето, когато бях министър на икономиката и индустрията. Тогава направихме работна група от всички заинтересовани министерства, агенции, областни управители, сдружението на общините. Там са описани проблеми и дадени решения. Този доклад изнесох и пред Народното събрание. Алармирах какво се задава. Уви, след падането на правителството никой не си мръдна пръста.

Ще публикувам доклада ми от 2022г. Дано бъде полезен и да се намерят управленци , които да искат истински да решат проблема на хората“, написа Корнелия Нинова.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО преди 2 седмици
НЕ РЕШИ ПОНЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ КОГАТО ТРЯБВАШЕ АМИ СЕГА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ С ОГРОМЕН ДЕБИТ
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Късно е Ленче за китка!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НИНОВА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ЗАЩО ГИ ЗАДАВАШ СЕГА А НЕ ПРЕДИ КОГАТО БЕШЕ ШЕФ НА БКП
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Робството на Граб не се търпи!
23
3
 
8
 
! Отговори
Всичко е лъжа! преди 2 седмици
Хората на "хидроинженера" от Банкя са източили язовирите за да печелят луди пари, а лъжат обществото, че тръбопроводите не знам какво и как да увеличат цената на водата и да сложат такси водомери!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виждаш ли "хидроинженера" от Банкя как тръгна да разнася кеша за изборите, а пък уж щял да реши проблемите, коиро е създал!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изкарай ги наяве Нинова и с това наистина ще спечелиш много на изборите!Всичко в Държавата на Борисов мирише на кражби!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
/1. Разпокъсана,неясна и безконтролна собственост на язовирите между 4 министерства,областни управители,кметове и частни лица.2. *** и продадени за скрап от ГЕРБ Напоителни системи.3. Стара и амортизирана водопроводна мрежа.4. Частни ВЕЦ на недосегаеми лица,които черпят водни ресурси и трупат пачки за сметка на човешкото нещастие на над 200000 души.Спрете ги временно,написа Корнелия Нинова./
19
4
 
5
 
! Отговори
Луна преди 2 седмици
Нинова па започна да се прави на спасителка по всички фронтове. Тя щото е досегаема. Както и да се кълчи БСП няма да мръднат много повече като резултат на изборите. Да си хваща там онази книжка, която рекламира с лъжите си и да се отдава на старините си
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боже боже и аз съм гласувал за тази жена в продължение на 10 годиниНяма ли кой да и обясни че водние централи са най екологични и електроенергията от тях е най ефтина. И нека тя да обясни, като несменяем депутат защо не работи ПАВЕЦ чаира и баташкият водносилов път и защо новите малки и ефикасни водни централи са частни и няма нито една нова държавна водна централа.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами водата в Бг е на Бг. Пълнят се язовирите и за Гърция и Турция всичко, което е оток. Ако има повече, им се пуска. Да си правят язовири и те, а не за сметка на Бг.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Комунизъм и национализация няма как да стане.Работническата класа са инфлуенсъри,фризьорки слагат ботокс ,фермерите карат Бентли.Ти да видиш
15
2
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 седмици
Нали и онази нейна гниида Петър Курумбашев има ВЕЦ. Нагла куха лейка.
14
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
я виж ти как се забързаха преди изборите загрижили се за хората и безводието та тозипроблем да не от вчера колко години климатът се променя няма зима и снягдпс сече гората на българия и изнася дървесината строят се ударно вецове застрояват се ударно градовете с бетон няма въздух вече и светлина и сега всичкив хор няма вода махнете се наи после от нс и ни оставете да си умрем спокоино
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как при Тошо работиха ВЕЦ и вода в язовирите и за пиене и за поливане имаше, къде е водата, като поливните системи ги няма, ВЕЦ ли изпи водата.:))
12
5
 
6
 
! Отговори
Евала другарке преди 2 седмици
Ако не беше взела отношение по темата, как щях да се досетя, че заради Бойко не вали и температурите са 40+.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Права е Нинова Нинова иска да убие и последните фирми които дават пари на българите! Това иска. Комунистческа глупачка!
10
2
 
13
 
! Отговори
Права е Нинова преди 2 седмици
Не може, когато няма вода за пиене, водата от язовирите да се използва за производство на ток, за да се печели от това.
9
2
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 седмици
До GPT: Добре, оп'люваш Нинова. А нещо по темата да напишеш?
8
0
 
18
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 седмици
Ами, бедстващите нямат ли под ръка колове и камъни ? Всичко се решава от повече хора с подходящи ударни предмети в ръка. В стари времена такива "недосегаеми" са ги гонили по площадите и са ги бичували публично ! Овчият български народ ще си носи бремето на собствената си глупост мноооого дълго време още !