Кметът на Елин Пелин вече е у нас: Тъгнах веднага

Каква е евтината сензация в това, че някой човек има годишна отпуска?
26 юли 2024 15:00, Нели Христова
87
Кметът на Елин Пелин вече е у нас: Тъгнах веднага
Снимка: БГНЕС

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов е разбрал за взрива в склада за пиротехника още снощи към 18,30 часа, когато е станал инцидента. Веднага е прекъснал отпуската си, която прекарва в Гърция, и тръгнал към България. Вече е у нас и пътува към мястото на инцидента.

Това обясни самият той пред "24 часа".

"Аз пътувам и съм в България. 12 часа съм на телефона, шофирал съм през цялото време. За секунда не съм спрял да вдигам телефона. Адекватно координирам действията. Каква е евтината сензация в това, че някой човек има годишна отпуска, но си я прекратил веднага при първата минута, в която е разбрал за случващото се?", каза Симеонов.

"Просто съм много далеч, даже трябваше със самолет да се прибирам, но не може да се вземат билето по-рано. Извикал съм кола и съм тръгнал веднага. Ама веднага. Това няма кой да го направи по-бързо", обясни Симеонов.

Че той не е в България, а на почивка в Гърция, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който го призова "да си пие узото" по време на изказване на терен. "Цялото нещо е за това, че повдигнах въпроса, че този есемес BG-ALERT даде обратен ефект. Аз не го казах с лошо, а за да се координираме по-правилно. 20 часа телефонът не съм си го гасил, постоянно е бил на ухото ми и съм говорил с всички - и с министъра на регионалното развитие, и с колегите на МВР, на пожарната, всички", коментира кметът и добави, че вече е зареждал телефона си пет пъти. Чувал се е с депутати и с регионалната министърка Виолета Коритарова, за да я помоли да помогне с координацията и да дойдат военни на място. Благодарение на това дошли воннослужещи от три поделения и са обезопасили пожара в близкия склад на хранителната верига "Фантастико".

Симеонов не разбрал кой е дал командата за известието въпреки разговорите си с институциите.

За инцидента разбрал веднага след взрива към 18,30 часа от заместничката си.

"За жалост има все още последни взривове. Едната мобилна станция, която измерва качеството на въздуха, е все още там, но няма данни за наднормени въглеродни окиси, сероводород, фини прахови частици. Всичко е в нормите. За жалост не може да се влезе вътре, за да се види състоянието. Има все пак двама, които се водят изчезнали, вътре. Това е една истински тежка трагедия", обясни кметът. Според него двете известия от BG-ALERT са създали масова паника, понеже хората задавали въпроси какво да правят и къде да се евакуират, но представителите на институциите на първа линия не знаели какво да им отговорят, защото не е била създадена такава организация, понеже не са решавали да бъде пусната системата за известяване.

"Обадил съм се на шефа на МВР, на шефа на пожарната, на зам.-шефа на областната дирекция - никой не знае кой е пуснал алармата. Това е една предпоставка да се предизвика хаос", коментира той.

Обектът бил под контрола и управата на държавата, а от общината съдейства. "Изпълнили сме 100% от нещата, които са написани по правила, устав, учебници", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 1 месец
Кмете с какво те заплашиха простите милиционери
77
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Много си е тамън кмето,на май е римлянин! И Ко от туй,Риши Сунак беше премиер!
76
2
 
16
 
! Отговори
РВ преди 1 месец
Тук пишещите никога не си взимат отпуска! Работят 24/7, супер честни са. Кмета какво прави юли месец на морето а не охранява цеха? От сега на татък кметовете трябва да дават наряд всяка вечер!
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да не отиде в Гърция? На панчаревския гьол ли трябва да стои, като е от Елин Пелин?
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах защо е трябвало да се прибира въобще? Ще върне времето и събитията назад ли? Това общинска фабрика ли е и той ли е управител там? Или просто за парлама, да има някой нещо да говори? Май отсега замазват вината на наши хора.
73
9
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 месец
Развалихте на кмета милионерската почивка ....нищо после 2 месеца на малдивитите с новата секретарка
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха сега де.......тръгнал ама май не от Гърция,а от Австралия!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъгна ли? Ами т о с и е жива тъга във вашата фашистка Община.
70
6
 
6
 
! Отговори
Добре дошъл преди 1 месец
За 23 часа вече се е придвижил до Елин Пелин, а сега му остават още няколко часа да стигне до района на аварията. Скоростта е завидна дори за римски пехотен полк, макар че в днешно време е можел да ползва транспорт.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромите вече са тежкари.Ходят в Гърция.Ядат телешко за 500лв.
68
0
 
11
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Тоа от наште бе
67
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
български кмет, представител на националистически формации си прекарва отпуска платен от българските граждани в Гърция, а не в България
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некадърниците по върховете отново не са в час! Те пак не се знаят един с друг кой какво трябва да прави и хаоса е на лице! Как е възможно такова безхаберие,някой задействал въпросната система,ама никой в държавата не знае кой е той?! Както е тръгнало утре някой може да обяви война на Русия да речем,ама пак да не знаем кой е този някой! Абсолютни безхаберни продажници!
65
7
 
22
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Само за инфо от Атина до София с кола са 8 часа без да се брои чакането по границата. Ако е бил на някой от островите е нормално да отнеме и повече време да се прибере.
64
7
 
16
 
! Отговори
До 64 преди 1 месец
Какъв е този кмет с 5 деца? От махалата ли е? Много млад с толкова деца.
63
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво искате, бе? Човекът си чупил краката да бърза към България. Докато тичал с айфона по плажа настъпил морски таралеж.Едвам успявал да бяха с болките в крака и залитнал върху един шезлонг с една румънка.За малко да го набият румънците. Продължавал да тича към самолета и по едно време до летището се усетил, че е по бански, пари няма, документи няма. Никой не знае, че е важна клечка в България. Билет нанаааай. Тръгнал да тича обратно към хотела. Ударил се в друг шезлонг. Кмета е гипс отвсякъде.
62
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ненормално има в разгара на лятото на е отпуска? И какво като е в Гърция? Много българи ходят в Гърция на море. И как да се прибере, ако е отишъл със самолет? Аман от плюещи! Той да не е предвидил, че на тази дата ще гръмне склад и да си седи вкъщи? Човека има 5 деца /ако не се лъжа/. Вие, плюещите как ще си останете децата и жената и ще тръгнете веднага за вкъщи?
61
10
 
18
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
Студено узо снощи пих и капкааа не останаааа.....
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за какво точно си идва? От кметовете в България, освен Софийския, нищо не зависи. Избират някакви на принципа да върви заплата, че наше момче. Пари за местната власт има колкото да не падне кметството и да дадат някой лев на малцинствата да метат площада. Ти като си дойдеш какво точно планираш да направиш за изгорялата фабрика?
59
3
 
22
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Ако е бил по островите няма как да прелети с колата. Нормално е да му трябват повече от 12 часа, за да стигне до България.