Йорданова: Нова избирателната система няма да реши кризата

Нужни са обаче промени в изборния процес
4 юли 2024 09:00, Нели Христова
37
Йорданова: Нова избирателната система няма да реши кризата
Снимка: БГНЕС

В 49-ото НС проблемите започнаха, когато промените започнаха да буксуват. Колегите от ГЕРБ започнаха да се противопоставят за важни въпроси. Няма как да продължим напред, ако не намерим как да решим големите проблеми. ГЕРБ не показаха готовност да продължат напред с реформите. Представиха кабинет, който връща България към 2020 година и затова не го подкрепихме. Политическите сили трябва да седнат и да започнат да говорят. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова в "Денят започва" по БНТ.

"Промяна на изберателната система няма да реши дълбоките основания за политическата криза. Изкуствено осигуряване на мнозинство ще сложи похлупак върху дълбоките промени. Лесни решения на настоящата ситуация няма. Не считам, че президентската република е добър вариант. Съдържа опасности, които лесно могат да отклонят демократичните процеси в авторитарен режим. Промени в изборния процес са нужни, за да се върне доверието на хората в гласуването, но не считам, че гръцкият модел е добро решение."

Тя добави, че действащ парламент е абсолютно необходим.

"Имаме служебно правителство, което е под контрола на парламента. Ако има дисбаланси в промените в Конституцията, нека чуем Конституционния съд."

Йорданова заяви, че от ПП-ДБ да готови да разговарят с всички политически сили, които са готови да реализират нужните на обществото реформи, но "Възраждане" не са сред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
13
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 3 месеца
Надкеее, служебното правителство е под контрола на министър председателя и президента. Не на парламента щото не е избрано от парламента. А ти май беше министър на правосъдието... Малееее!?!?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Брейй , па един политик се не найде де има доблестта да признае , ние сме виновни , ние опорочихме всичко , отивам да садя картофи , или овце да пася , сиктемата ще си нагаждате пък сега , което винаги сте си правили .
11
4
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Клета майка България.... Откога секретарките станаха фактор, та почнаха и акъл да дават... ===)))
10
3
 
8
 
! Отговори
ДБ преди 3 месеца
Розовата жена е от нашите.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази ПГ на Възраждане със своето поведение е спънка в решенията на НС, особено при избори със своя леко екзотичен лидер Коста Копейкин. Що се касае до парламентарна коалиция срещу ГЕРБ,разбирай ББ, тя в началото ще проработи, но кабинет от пет партии трудно ще работи, по-скоро ще буксува. Дали не е време партиите да сменят многогодишните си несговорчиви лидери с по-млади, по-сговорчиви и с нетоталитарно поведение?
8
8
 
6
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 месеца
Точно на обратното. Гарантирано осигуряване на всички граждани в БГ (включително тези 70% негласували на 9ти юни) ще сложи похлупак върху всички тези партиите-менте като ППДБ, Гербанкя, Дъпъсанка, Чългаранка... Здрави решения на настоящата ситуация има. Считам, че ПРЕЗИДЕНТСКА република е единственият добър вариант.
7
4
 
9
 
! Отговори
Кога се членува преди 3 месеца
Нова избирателната система няма да реши кризата. . . . Български! Сядай! Две! А г-жата Йорданова може само да прави table dance като на сватбата си с белия Ролс Ройс или Бентли беше! Това им е егото на вашите избранници от ПП ДБ!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скутът на Пеевски е свободен, Ристьо ойде да гази брюкселски води , можеш да се подундуркаш на мъзно турско кафе и да измислите нещо .
5
6
 
5
 
! Отговори
Сега преди 3 месеца
Права е. То и за това Доган си каза тежката дума
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП от изборите насам говореха, че няма да подкрепят кабинет без значение какъв и от кой, а сега казват, че го направили заради хората в плоектокабинета. Както винаги си търсят някой, който да обвинят вместо да поемат отговорност за действията си. Живота ще е много по-лесен без тази партия. И за политици и за народ.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щ бе Данче , секлецарке , може пък да си врътнете далаверката това неферниците .
2
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
"Нова избирателната система няма да реши кризата" - само Не-ла *** може да направи такава нелепа грешка.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно промяна в избирателната система ще реши проблема. 120 депутати избирани мажоритарното и 120- пропорционално.