Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна

Пропадна възможността за кабинет с първия мандат
Обновена: 3 юли 2024 16:36 | 3 юли 2024 16:25, Александър Попов
298
Парламентът не одобри Желязков за премиер, ДПС се цепна
Снимка: БГНЕС

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, с което бе сложен край на надеждите за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС. "За" гласуваха 98 депутати, против 138, а двама се въздържаха.

По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер.

Любопитното е, че ДПС не гласува единно и само 30 депутати подкрепиха Желязков за премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До избирател Т ова което описваш не е демокрация! Никой не е казал, че ГЕРБ имат право да управляват. Пълни глупости! Никой не е казал, че 1-ва партия по ред трябва да управлява. Това са чисто ГЕРБерски фантазии от пяна.
232
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май е необходимо някой да им спре заплатите и субсидиите докато няма редовно правителство. Или партиите дружно да плащат разходите за извънредни избори. Ние всички данъкоплатци плащаме за този цирк с тези некадърници...
231
12
 
13
 
! Отговори
избирател преди 3 месеца
ПРИ ДЕМОКРАЦИИТЕ партията спечелила най-много гласове образува правителство. При ТОТАЛИТАРНИТЕ ДЪРЖАВИ партии,които са на трето-четвърто-пето място по брой гласове може да направят правителство.Те затова са и тоталитарни: власт на малцинството над мнозинството! В БЪЛГАРИЯ ОЧЕВАДНО логиката на демокрацията е обърната с главата надолу. Малките партии с гласовете на един файтон хора искат да управляват! И блокират избора на гласоподавателите, блокират най-голямата партия, САБОТИРАТ САМАТА БЪЛГАРИЯ!
230
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
нали искаше голяма преднина, искаше да гласуват за него, ето има я преднината, но никой не го иска, на всичко отгоре си позволи да напусне залата, не искам да ви слушам глупостите, после се усети и се върна, дори се извини, но след дъжд качулка, сега става интересно, с кого ще прави правителство пеевски, когото не искат в ДПС
229
7
 
7
 
! Отговори
до Зозо преди 3 месеца
""""Боко се отърва от отговорност. Доган лично го спаси.""""" ----- Иккономическата криза в Бг е толкова дълбока, че "Власта " пари и може да изгори ръцете! Единственото ни спасение са Еврофондовете и вкарването на Еврото, когато за пореден път ще изгорят спестяванията на хората. Затова натискат да влезем в Еврозоната.
228
3
 
18
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 месеца
Казах го и преди, така наречената "политическа криза", всъщност е начлото на един Катарзис, но как ще завърши този процес, никой не знае!!! Факт е, че на хората им писна от Мутри, Олигарси, Корупционери, Мафиоти, Ченгета, Меринджеи, Евроатлантици... Ще видим, времето ще покаже!
227
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормално монголската и турска империя неискат България да е стабилна. Ама 6 милиона овце не разбират ... карат се кой щял да ги оправи , а вече има 4 малки партии които не им е мястото в нашето управление.
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 234 Как така се е обесил в Нова телевизия?
225
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата не сложи за премиер Мара Шалвара - тя е от Дупесе Аджидимово :)))
224
8
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Боко се отърва от отговорност. Доган лично го спаси. Ся ППДБ-тата да се събират с Копейките и да правят кабинет :))))))))))))))))) Главчев премиер до второ пришествие.
223
0
 
5
 
! Отговори
Бой в клетка преди 3 месеца
Домуса на домусите еничарът vs Дръндарския султан
222
5
 
12
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Гледах парламентарния дебат.... Трагикомедия! Фокусът на дебата беше "Миналото"! Никой от Герб не очерта: Каква икономическа, политическа, социална програма предлага Борисов, упс.., тоест, Желязков! -))) Амъ ний си знаем... -)))
221
6
 
11
 
! Отговори
Сту преди 3 месеца
Обаче от всички, най-много Не искаме възраждане, величие и тем подобни облечени в псевдо-патриотизтм руски слуги.
220
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата днес знаеше че ще има отцепници от ДПС и го каза съвсем ясно в 11 часа днес че няма да има правителство.
219
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски и да беснее и да не беснее трябва да разбере че Агент Сава все още разпределя порциите в тази държава.
218
7
 
3
 
! Отговори
Ина преди 3 месеца
ПП, ГЕРБ, ДПС,ДБ , СДС -какво не разбраха? Не ги искаме, особено техните изявени лидери на всички нива. Да си взимат Калинков, Христо Алексиев, Домусчиев,ковачки, Панов, Сарафов председатели на съдилищата и да се архивират, та никой повече да не чуе за тях.
217
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички се цепнаха. БСП също се разцепи. Следват шарлатаните.
216
1
 
5
 
! Отговори
Сту преди 3 месеца
Ми те печелившите са пак твоите хора, дето си имат служебното правителство и министри и дето държат всички регулатори. Така че нидей рива, ще има материал за шкафчетата, но вероярно не и за твоето.
215
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костадинов миналата седмица каза че Доган ще си разчисти сметките с някои кадри на ДПС и така стана. Красота е да гледаш разкол в ДПС.
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не иска да прави правителство докато не видят резултатите от изборите в САЩ. За това е целия цирк. Заради войната в Украйна никой не иска да става курбан.