Радев подписа указа, с който предлага НС да избере кандидата за премиер Росен Желязков

Вероятно кабинетът ще бъде гласуван в сряда
128
Радев подписа указа, с който предлага НС да избере кандидата за премиер Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател Росен Желязков, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Днес държавният глава връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание на Росен Желязков - кандидат за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС.

Росен Желязков върна веднага изпълнен мандата и представи структура и състав на проект на кабинет.

При връчване на мандата за сформиране на редовно правителство държавният глава заяви, че това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент и факта, че мнозинството български граждани не са упражнили правото си на глас.

"Това неизбежно се отразява на легитимността на институциите, за което преодоляване ще са необходими системни усилия в защита на обществения интерес", посочи държавният глава.

Ето и състава на предложения кабинет:

Премиер Росен Желязков

Вицепремиер и министър на иновациите и растежа Томислав Дончев

Министър на финансите Людмила Петкова

Министър на външните работи Даниел Митов

Министър на вътрешните работи Калин Стоянов

Министър на регионалното развитие Николай Нанков

Министър на труда и социалната политика Деница Сачева

Министър на отбраната Атанас Запрянов

Министър на правосъдието Мария Павлова

Министър на образованието и науката Красимир Вълчев

Министър на здравеопазването Костадин Ангелов

Министър на културата Любен Дилов

Министър на земеделието и храните Георги Тахов

Министър на околната среда и водите Ивелина Василева

Министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Министър на икономиката и индустрията Теменужка Петкова

Министър на енергетиката Делян Добрев

Министър на електронното управление Владимир Темелков

Министър на туризма Евтим Милошев

Министър на младежта и спорта Красен Кралев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Политика
Прави ли зявка за нови избори проектокабинетът "Желязков"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
3
 
! Отговори
да преди 4 дни
докато не станем ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, ще се въртим като хамстери в това парламентарно виенско колело и ще ни смучат кръвчицата 240 хрантутници!
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тулупа е хитър, като стадо лисици ! Сега ще седи на страна- като Доган, а разните му министърчета ще му се отчитат и ще пълнят Чекмеджетата !
65
5
 
6
 
! Отговори
Дам... преди 4 дни
Ето така беше окончателно погребана територията! А стадото седи, дреме, или пък само блее по форумите!
64
4
 
4
 
! Отговори
ПАК НОРМАЛНОСТ В БГ преди 4 дни
НЕМОЖАЧИ, БАЦЕ ПАК ВИ ПРЕМЕТНА? СЛЕД ТРИТОДИШНО ЧЕГЪРТАНЕ СЕ ВЪРНА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ? ЩЕ СИ ПРЕБЕРЕМ 50ТЕ МИЛИАРДА ОТ ЕВРОПА И ЩЕ ЗАБРАВИМ КИРО И ЕЛ. КОЛИТЕ МУ, 3-ТЕ ТУНЕЛА, 4-ТЕ МОСТА, 5-ТЕ МАГИСТРАЛИ И 10-ТЕ МИЛИАРДА ГОДИШНО, КОИТО НЕ ВИДЯХМЕ?
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това са предатели. Щом дойдат на власт веднага ще започнат да захранват сащ с милиарди. Ще вдигнат цени на ток, вода, парно и т. н. Пп-дб бяха втория отбор на сащ, който финтира българския селски "демократичен" електорат. Сега се опитват отново с първия отбор. Не трябва изобщо да им се гласува никакво доверие. Това е доказано провалена партия чужди слуги.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Борисов го е страх да управлява от своя мандат.После няма да може да каже - аз тоя не го познавам.Па ля чо.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Борисов го е страх да управлява от своя мандат.После няма да може да каже - аз тоя не го познавам.***.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 59 .... кое чавдарче, пионерче, комсомолче увито на врата с чавдарска и червена вратовръзка след преработван на мозъка му от идеологията на юдите Карл Маркс и Фридрих Енгелс по училищата по времето на СССР, на което земите на дядовците му са биле отнети и след 1989г са ужким върнати от ТКАЗС и ужким минаха на рендатори, ще каже на децата си да отидат на село и да бачкат на земята на своите дедовци, като си немат представа, какво е това Мотика, Лизгар и т. н.....
59
2
 
4
 
! Отговори
снимката разказва преди 4 дни
270 лв отстъпка, зимните гуми с джантите и взимам голфа. Готово!
58
8
 
5
 
! Отговори
Протестираща преди 4 дни
Стига с тези глупости! Като не гласувате за ППДБ това ще ви е съдбата!
57
1
 
7
 
! Отговори
Яааа преди 4 дни
*** то се бивши,доказали се като абсолютни некадърници! Последен гербаджийски трошляк-явно са на закриване като ДПС-то.Докато Борисов,Пеевски,Атанасов и пр. не последват примера на Нинова и Ристето ,няма да има нормалност.Както и ГЕРБ и ДПС-то да се разпаднат!Това е условието-който разбрал ,разбрал!
56
9
 
0
 
! Отговори
! преди 4 дни
Аз подкрепям изцяло проекта на г-н Борисов единствено не съм съгласен Желязков да е премиер, единствения които може да е премиер е г-н Борисов нашия лидер.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Писмо до Васил Левски, написано от Таня - ученичка в 11 клас. >>> На пътя към Европа се продават, в ръцете с кукли, малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, Разпънати на кръст!
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Писмо до Васил Левски, написано от Таня - ученичка в 11 клас. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш, съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, който днес не раждат. Старците край кофите за смет. Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи, край просяка минава Беемве. >>>>
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 56.Че е на от 30г земите са на селяните върнати !на дето да се обърнеш университети и пълно със интелигенти! Кво направихте ????Разбихте и гътнахте всичко,окрадохте останалото !И сега ви бил виновен Сталин!Закривайте я таз държава.Само за чуждите интереси мислят и интелигенцията и политиците ,за България никой не мисли!
52
2
 
8
 
! Отговори
Това е краят! преди 4 дни
Областни градове в северна България, средата на лятото, излизаш петък, събота, в централната част няма хора! Заведенията и парковете са празни. Никой никъде не излиза. То няма никой! Освен пенсионери. Не се виждат деца да играят навън.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Любен Дилов /син!Какво общо има със културата???? И тва министерство на иновациите и растежа какво е??Айде пак на избори на есен с песен!
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Държавата България бе цялостно унищожена и разградена след навлизането на вандалите на Йосиф Сталин 1944г и въвеждане на Крепостническото право - Унищожаване на Българските Ковбой - Селяни чрез изземване на земите им и натикване в ТКЗС. В момента селата са обезлюдени и напълно унищожени! А именно от хилядолетия ние Българите сме създали Градовете където са биле Легионерите с Легионите да вардят от инвазия на Вандалите Българските Родове по Селата.... от унишожаване.....
49
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
със стари муцуни не става никакво доверие мощна икон групировка която заедно с дпс нямада остави кокала неоглозган нови избори наесен с песен
48
4
 
4
 
! Отговори
Рендето преди 4 дни
Отблъскващ човек, с отблъсващ бакграунд!!! На Есен с "нова песен"...?!