Всеки втори признава: Не би бранил родината с оръжие в ръка

Според мнозина хората не бива да плащат за глупостта на политиците
28 юни 2024 21:30, Красимир Ангелов
937
Всеки втори признава: Не би бранил родината с оръжие в ръка
Снимка: БГНЕС

Младите хора в България да получат базова военна подготовка, която да се провежда от запасняци и резервисти. Подобна идея лансира президентът Румен Радев преди 2 седмици по време на четвъртия национален събор на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

"Преди всяко семейство бе свързано по някакъв начин с армията. Днес това вече не е така", заяви тогава държавният глава.

Още по темата
Думите на президента срещнаха възмущението на председателя на ДПС Делян Пеевски, който отсече, че младежите на България няма да ходят в задължителна казарма.

"Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба“, посочи Пеевски.

В разгара на дискусиите дали трябва да има военно обучение за всички мъже, които не са ходили в казарма, Dnes.bg ви попита: Готови ли сте да защитавате България с оръжие, ако се наложи? В традиционната ни анкета гласуваха точно 3329 души.

Едва 13% от анкетираните декларират, че ако се наложи ще го сторят, защото това е дълг на всеки българин. Други 26% казват, че ще го сторят, но само и единствено ако има пряко нападение срещу България и са категорични, че няма да се бият в подкрепа или за интересите на чужди държави.

На фона на тези цифри цели 45% са категорични, че няма да хванат оръжие, защото настоящите военни конфликти са единствено плод на глупостта и болните амбиции на световните политици и хората не трябва да плащат заради тях.

Други 5% отчитат, че дори и да искат да защитят страната си няма как да го направят, защото нямат дори и елементарна военна подготовка. А 11% от анкетираните са категорични, че просто ще напуснат страната и ще потърсят спокойствие другаде, ако някога се стигне до такъв тежък момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
644
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подготвят психически народа с такива статии, че ще го пращат за пушечно месо. Спи народе.
643
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Sofia State Of Mind 754. Още ли не си се прибрал в лудницата бе или ви пуснаха за уикенда ?
642
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кремълски мекерета и нежни розови пеперудки - това са повечето гласувалите в тази анкета.
641
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е, че НАТО официално се води ОТБРАНИТЕЛЕН съюз. А сега се опитват да подклаждат общоевропейска война, в която да се избиват славяни арийци помежду си заради болните им желания. България няма никаква причина да участва в някакви чужди войни и да изпраща децата си да ги избиват на фронта!
640
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 742. Няма нищо за разбиране. Толкоз му е акъла на чиляка. Не е много.
639
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 742. Мчи кво от туй ?
638
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От какво да я браним? То ако някой ни завладее, ще живеем по добре.
637
6
 
1
 
! Отговори
до 742 преди 3 месеца
Много, много трудно ще те разберат чугунените глави.
636
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът е в интерпретацията на понятието Родина , така се пише с главна буква , ако това са прищявките на шайка продажни политици е логично , ако е собствен интерес от общество , държава е друга тема , ама българинът не е узрял , убит му е държавническия усет , проблем е и уточняването на врага , днес доминиращ враг е вътрешния враг , политическата система изградена от нефелници , крадци и предатели .
635
3
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
като няма да се бият за родината си тогава да искат референдум за нато и естака ще се спасят от казармата не мислите по изборите и ще си патите
634
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи половината мъже в България са гейове и/или мамини синчета - жалка история!
633
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Роден съм в България и съм учил тук но никога не съм се чувствал българин. Още от съвсем малък българските неща ми бяха неприятни. Например и до днес не мога да понасям българската народна музика. В училище ми беше много неприятно да уча българска литература защото е изцяло негативна и те кара да се чувстваш зле. Затова още от малък се насочих към западната култура. Музика, филми, книги, технологии.
632
0
 
5
 
! Отговори
Тцъ преди 3 месеца
До Анонимен 731 Не можеш да го направиш винаги. Отказваш се от гражданство спрямо една държава, но само при условие, че някой друга държава се е съгласила дати даде гражданство. Възможно е в случай на война - ако воюва твоята държава - някоя друга все пак да кандиса да ти даде гражданство, но това едва ли ще бъде страна, приятна за живеене или дори само за оцеляване.
631
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Sofia State of Mind. Ти напълно побъркан ли си бе ? Айде към лудницата откъдето си бегал.
630
5
 
2
 
! Отговори
Sofia State of Mind преди 3 месеца
730 А пък аз ще помагам на инвейдърите при унищожаване на под х уйното ти болшевишко село червен ДС содомит!И ше те държа Докъто те шият фаноса.
629
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 736. Така става вече. Тоест революция или преврат. Всички останали фантазии за поеденично спасение или откази са пълни невероятни глупости.
628
1
 
9
 
! Отговори
Пишете си, няма лошо преди 3 месеца
На Пеевски дядо му е не само командир на танкова бригада, но е бил и зам.шеф на Държавна сигурност в Северозападна България. И знаете ли кой му е бил шеф? Полк. Мургин. Спомняте ли си Мария Мургина? А пък вие си пишете тук "за" и "против" военната служба. Като че ли някой ви пита. Ха, наздраве, нищо, че е още сутрин.
627
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако се стигне до мобилизация, първо мъжете да влизат в парламента и да го приключват. После може да няма нужда от друго.
626
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 731. Само трябва да уцелиш момента и да не се намираш в България.
625
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 727. То така си слагат минуси понеже нещо са изнервени и си въобразяват непрекъсато фантазии. Можеш да видиш миуси за всичко. Даже и за "добър ден".