Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалко че няма да е Бойко
41
5
 
15
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 месеца
Боко Тиквоко, ами то и сега министър-председателя е от ГЕРБ:))) - Глъфчефффф;)))) Служебен ГЕРБ;)))
40
5
 
21
 
! Отговори
Баце, преди 4 месеца
Ти си супер жалък тип.
39
7
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До Коментиращ! Боко загуби 150000, ППДБ 300000 гласа. Анадънму? Прос...
38
6
 
12
 
! Отговори
????????????? преди 4 месеца
Цееецка Цачева премиер премиер...
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоест ще си сложиш некоя твоя слуга за марионетка, извинявам се мисирка, слуга е прекалено обидно... :)))
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Ясно е гласуваш за ГЕРБ печелиш кафе от Пеевски на коляното му" ------ наградата за гласуване за ппдбткверти е същата.
35
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Врътката в тая история е и,че ако Борисов ,че дори и Пеевски поемат отговорност в един кабинет,то моментално ще стане ясно,че нито са фенове на Европа,нито са фенове на САЩ. И ако харесват НАТО е само защото Пакта е управляван от Турция и Русия чрез Ердоган,Балтийските републики и тотално сърбизирана фашистка Северна Македония.Родовете на Борисов и Пеевски бяха първенци и в Османската империя,и в Осмяно-съветско Цартсво България и в ОСМАНО-СЪВЕТСКИЯТ СССР и в тази османо-севетизирана демокрация.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТикВата ше командва от Зайчарника :)))
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Коментиращ, предвид че всички освен ДПС губят, то не е толкова важно... Така или иначе, процентите са същите като на предните избори
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха,ха,ха!Боко подаде моркова към другите.Хвана се на въдицата на БСП,че щели да подкрепят експертно правителство.Като знаем куклите на конци Габриел и Главчев,веднага му повярвахме,че щом няма да е премиер,другия щял да бъде независим.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно галка от посолството е пуснала инструктажа
30
15
 
6
 
! Отговори
оффф преди 4 месеца
До Коментиращ! Това топли ли те с нещо? Всички са загубили гласове, но ГЕРБ пак са първи, това сега е най-важното за съставянето на правителство.!
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно е гласуваш за ГЕРБ печелиш кафе от Пеевски на коляното му
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Алкохолик, и какъв е смисъла? И ако ще се прави с втория мандат, защо не се направи с първия? И в двата случая трябва подкрепа от трета партия?! Или това не може да го осмисли конспиративния ти мозък?
27
6
 
17
 
! Отговори
Баце,сам преди 4 месеца
Си го нахендри.Сега Шиши ще те глътне,сдъвче и изплюе.
26
4
 
24
 
! Отговори
Коментиращ! преди 4 месеца
Колко стотин хиляди гласа загуби ГЕРБ в сравнвние на изборите от 2023 година? Питам за един приятел!
25
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Генерал Атанасов, сега е моментът да блеснете от висотата на вашата позиция! Постъпете като национално отговорен политик и участвайте в създаването на новото евроатлантическо правителство, за ужас на комунисти и мафиоти!
24
21
 
9
 
! Отговори
Dodo преди 4 месеца
Браво на Борисов! Поне си казва нещата така както са
23
23
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Хахахаааа, Боко мачка яко :))))))))))))))))))) Или първи мандат или Главчев премиер до догодина :)))))))))))))))))))))))))))))))