Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
3
 
4
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Абе що само САЩ налагат санкции на Русия? Няма ли и Русия да наложат санкции на САЩ? Ха-ха-ха-ха.
321
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Детски градини в Германия въвеждат "стаи за сексуално изследване", където децата да участват в сексуални игри. Две занимални в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са обсъдили планове за насърчаване на безопасни места, където малките деца могат да изследват мастурбацията, съобщи Die Welt. Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата "свободата да изпробват детската сексуалност".
320
1
 
3
 
! Отговори
До 314 преди 4 месеца
До Анонимен Това, което си написал ужасно долно и за него трябва да се сърдиш на "великия" ви гуру Костов, дясната ръка на Луканов, който съсипа българското здравеопазване въвеждайки англосаксонския модел на здравеопазване, който е твърде несправедлив и беше несъвместим с нашия, който беше изграден въз основа на германския модел!
319
2
 
2
 
! Отговори
Руски чехъл преди 4 месеца
Нашите русофили са толкова меки китки, че винаги водят прайда и са единствените с доживотно членство в ЛГБТ общността.
318
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като слушам руски език всичко разбирам все едно слушам български. Като слушам английски, френски, испански, немски и т.н. ама нищо не разбирам. Руснаците са нашите братя и са най-близките до нас. Ние сме една кръв, един език и една вера. Ако ти не харесваш Русия, просто напусни БГ, цръвул!!!
317
5
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Статията се отнася за Тиквуний и България, a мишките на Копейкин пак вкараха в коментарите онзи палач на мирът и убиец на мирно население - Путин ? Какво общо има тук този престъпник на века с България ? Той ни е обявил за врагове, а червеите му мърдат на територия на Балканите ? Как да има достойнство българинът като се прави на болшевик и не знае, че за да стане герой трябва да защитава България, а не друга заради агресията и ?
316
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пеевски призова Бойко да говори и той веднага излезе.Нещо се обърках кой на кого е секретарка.
315
4
 
6
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Днес САЩ пак са наложили санкции на Русия. Медведев съвсем е истерясал. Голяма забава.
314
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трите каки сега ще оправят нещата.
313
2
 
5
 
! Отговори
Опааа преди 4 месеца
Копейката много паднала!!!
312
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изданието Die Welt пише: Германия заменя ядрената енергетика с въглища от Колумбия. Вноса на въглища от Колумбия бележи нов рекорд, като от януари до май 2023 г. са внесени около 2.56 млн тона. За цялата 2022 г. са внесени 5.75 млн тона. Какво става със зеления преход? Нали всичко вървеше по план?
311
3
 
5
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Не че нещо, ама икономиката на Русия е по-малка от икономиката на Тексас.
310
4
 
3
 
! Отговори
Натовски патрон преди 4 месеца
Нашите русофоби така са налапали американския ботуш, че не го пускат. Вкуснен ли е американския ботуш, а бе русофоби? Какво ви дадоха краварите освен един мирижлив ботуш?
309
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен, к.276 На предишните избори за ГЕРБ гласуваха 700 Хил. Разликата между ГЕРБ и ДПС е само 7% и то при положение, че на тези избори гласуваха само твърдите ядра на партиите и помощта от Турция беше минимална, защото агите не харесват потурнаците. Пеевски е българин, нахлупил феса и станал съпредседател на ДПС. Защо Ах.Доган предложи намагнитения Пеевски за лидер на ПГ на ДПС, а сетне и за съпредседател, той си знае.
308
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рейтингът на Световната банка: по отношение на БВП Русия изпреварва Германия за втора поредна година, влизайки в петте най-силни държави през 2022 г. и става първа икономика в Европа. Рейтингът се изчислява по паритет на покупателната способност. БВП на Русия по паритета на покупателната способност възлиза на 5,51 трилиона долара. Русия изпревари не само Германия, руснаците живеят на по-добър стандарт не само от немците, но и Италия, Франция, Великобритания и Канада. Напред са само Япония, Индия, САЩ и Китай. Засега.
307
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мразя си Путин, абсолютно безплатно. И ще съм много щастлив, като накажем робите му в България. Те са свикнали да са мизерни, трябва много гадно наказание да им измислим.
306
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нашите русофоби са готови да станат джендери, да си сменят половете с каквито им кажат техните господари, но само да не са със страната на ценностите и правдата - РУСИЯ! Вие русофоби сте болни мозъци ей
305
3
 
3
 
! Отговори
до копейката преди 4 месеца
Опорките ти са много забавни.
304
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДНЕС Е СПАСОВДЕН ДО ТОЗИ НЕВЕЖА КАКВОТО ПОЖЕЛАВАШ ПРИ ТЕБ СЕ ВРЪЩА И ТВОИТЕ БЛИЗКИ
303
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Костадинов най-много разбира от крави!