Главчев раздаде на всички министри "Приказка за стълбата"

Човек не трябва да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта, заръча премиерът
22 май 2024 15:00, Красимир Ангелов
58
Главчев раздаде на всички министри "Приказка за стълбата"
Снимка: БГНЕС

Текстът на "Приказка на стълбата" на Христо Смирненски получи всеки един от служебните министри в началото на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Творбата се падна на тазгодишната матура по български език и литература.

"Смятам, че е подходящо в навечерието на един от най-светлите български празници - 24 май, да си я припомним всички", посочи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на заседанието към своите министри.

"Човек не трябва да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта, и да си спомня откъде е тръгнал", отбеляза още Главчев.

Премиерът посочи, че служебният кабинет има кратък хоризонт и конкретни задачи като организирането на честни избори, но въпреки това няма как да остане „глух и сляп“ за това, от което се нуждаят българските граждани. Служебният министър-председател даде пример с подкрепата на правителството за академичната общност, която очакваше полагащото ѝ се от началото на годината финансиране.

Още в понеделник по сметките на университетите Министерството на образование и науката е превело 39 млн. лв. Допълнително се осигуряват още 40,7 млн. лв. По този начин, с общия ресурс от близо 80 млн. лв. ще може да се увеличи заплатата на всеки университетски преподавател с 290 лв. в държавните висши училища.

С 12 % ще се увеличат възнагражденията и на административния персонал и научно-изследователския състав на университетите. Близо 7,5 млн. лв. ще бъдат разпределени за увеличаване на докторантските стипендии.

Според премиера Димитър Главчев това показва отношението към академичната общност. Той отправи поздрав към министрите за предстоящия 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев е умрел от скука но поста и се чуди с кво да се забавлява , нил Буци му върши работата по институциите .
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2 лв у книжарницата, той ги купил за 2000 лв :)))
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт комунист и пенция влачи и заплата влачи :)))
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОСТАВКА!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев и синдикатите раздадоха на университетските преподаватели поредната подигравка в размер на 290 лева. Професорите в СУ ще взимат колкото продавачка в Лидл с тригодишен стаж.
5
1
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Празноглавчев напомня на апаратчик, който крие жена си от съветски колега. Чете сричайки като подлизурко. Аз се срамувам като българин от този човек
4
2
 
7
 
! Отговори
Долу парламента преди 1 месец
хахахахаххахахахха браво, браво. Добра работа е свършил. Лошото е, че половината не знаят да четат. Следващия месец да им викне кака Лара и да им направи милион и едно желание. хахахахаахаха
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо в статията е написано като Приказка НА стълбата? Громотни ли сте, bratq bulgari?
2
4
 
8
 
! Отговори
ШарлиКокор преди 1 месец
А аз ще ви разкажа приказката за Кеша, от некой екзотичен топъл остров с коктейл в ръка. ДГД бедните!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Думи немам