Пеевски за записа: Чудовищно, зловещо, ПП са обрасли с кеш

Лидерът на ДПС зове медиите да не замитат случая
21 май 2024 15:09, Петър Бойчев
344
Пеевски за записа: Чудовищно, зловещо, ПП са обрасли с кеш
Снимка БГНЕС

"Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност и да не се замете под килима, защото такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора - ПП-ДБ - са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа".

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание записа с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова.

В отговор на въпрос Пеевски допълни, че ДПС е подкрепило ПП-ДБ, за да има България редовно правителство и не съжалява за това решение.

Още по темата
"Но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Българските граждани видяха къде са им парите - те са влачени от контрабанди, складирани. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е гуляел и  пудели са му носели кешовете", каза още той.

Съпредседателят на ДПС отговори на Асен Василев, който в неделя обяви, че Бойко Борисов е искал да става президент, а Пеевски - премиер. Председателят на ДПС не отрече тези думи, но заяви, че амбиции за премиерския пост имал и Асен Василев, който искал да заеме поста при втората ротация след Мария Габриел.

Той добави, че Асен Василев е предлагал още да е вицепремиер, а ДПС да има както министри, така и вицепремиер в кабинета.

"Лично в присъствието на г-н Цонев, Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са само за власт", категоричен бе Делян Пеевски.

Пеевски твърди още, че Христо Иванов е искал да стане президент, за да "ликвидира "Продължаваме промяната" и да оглави дясното пространство.

"Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, защото знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев, той е просто прокси. Г-н Цонев ми го натресе, тази Шехерезада, една година ме убеждава. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС. Важно е да ликвидирам ПП, каза ми той, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент", уточни съпредседателят на ДПС.

"Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов", допълни Делян Пеевски.

По думите му съпредседателят на "Демократична България" му е предложил да бъде премиер, а Бойко Борисов да бъде пенсиониран. Пеевски не отговори на въпрос кога са водени такива разговори, но заяви:

"Аз споделих на г-н Борисов, че искат да го пенсионират. Затова сега му казвам и днес - ако той някога смята да управлява с тези пуделчета и те ходят да му драскат на вратата в Банкя, да знае - те идват със зестра много каруци с кеш."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
9
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Големи престъпници се оказаха -пп/дб , жалко , че много хора повярваха в началото , че са дошли за да помогнат на страната
215
3
 
6
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 месеца
ДБ дърпат ПП назад !Това Ристьо и Танас , са ПРЕ-ДА-ТЕ-ЛИ !
214
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП - Пудели и Пачки без пачките от контрабанда са само ПУДЕЛИ и то от онези белите които винаги са здраво оакани!
213
3
 
6
 
! Отговори
до 197 до чичо преди 3 месеца
Ме ти нас за *** ли ни вземаш? Москва ни унищожила армията? Дааааааа, тя Москва избира и президента на САЩ и лидерите в ЕС и ги кара да дават пари и оръжия на Украйна.А един мърмот завива шоколад.
212
3
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 3 месеца
До къде стигнахте?Пеевски да е от добрите!?
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ех, Магнитски, Магнитски, велик си - преобразяваш мазните гадинки.
210
6
 
13
 
! Отговори
до 207 преди 3 месеца
Напротив, ако Асен беше останал финансов министър, влизахме в еврозоната като стой, та гледай. Годишна инфлация - под 3 процента. Два пъти вдигане на пенсиите, два пъти вдигане на заплатите, строеж на 7-ми блок, диверсификация на енергийния пазар, АЕЦ вече работи с американско гориво. И тези неща далеч не са всичко, но за съжаление, ДС/ГЕРБ-ДПС/ не дава...
209
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП но без ДБ , иначе сте , БЕЗ МЕН !ПП-ДБ отиват не на 4-то , а на 5-6 място . Мноо познавам !
208
2
 
7
 
! Отговори
до 208 преди 3 месеца
До Киреааа тя е разтурена вече ! нищо не остана от БЪЛГАРИЯ !
207
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алоо , герб-аджиите , всичките платени държавни чантаджии , нараснали от 340 000 , на 620 000 бройки ,... ЧАСЪТ Е 17 .00 ч. , ЗАБРАВЯТЕ ДА СИ ТРЪГНЕТЕ ОТ КАНЦЕЛАРИИТЕ !
206
1
 
9
 
! Отговори
ДО 191 преди 3 месеца
До Чичое АМЕРИКАНЦИТЕ нали трябва да си продават оръжията и самолетчетата на Боинг най-вече дето падат където им падне напоследък за по 100 млн бройката - искахте капитализтъм ето ви го . а БГ никой не я брои за истинска държава вече ...американците нямат нужда от силни държави по света и особено на Балканите и Европа ....
205
0
 
10
 
! Отговори
Шиши, преди 3 месеца
Нали друг беше мистър КЕШ?Или забрави?
204
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мдаа... Една голяма част от тук коментиращите ме убеждават за пореден път, че съветското робство беше по-лошо от турското. От турското робство българинът излезе силен и свободен. От съветското робство българинът излезе слаб и злобен.
203
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що годе читаво правителство може да направи само ППДБ! Ако има мнозинство! Всичко друго е настъпване на мотиката, за пореден път!
202
0
 
9
 
! Отговори
Кире преди 3 месеца
Леле, леле, леле. И този щом почна да критикува. Време е да разтураме тая *** наречена държава по незнайно какви причини:)
201
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България щеше да влезе в Еврозоната заедно с Хърватия същият твоят Асен вдигна инфлацията осуети влизането ни в еврозоната
200
1
 
3
 
! Отговори
до 201 преди 3 месеца
Пич, далеч съм от мисълта, че ще убедя някой като теб в каквото и да е. Постът ми е насочен към мислещите коментиращи.ПП. Можеше да не ми отговаряш, и без това знаех какво ще кажеш.
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб ще намалят заплатите и пенсиите , и си оставаме на 50-те лева ,... ЦЕЛОГОДИШНО !Също целогодишно ще имаме БАНАНИ , и всенародни веселия за ПРАЙДА !
198
2
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 месеца
До до чичо-с тези 20 долара си купи хапчета мойто момче.Като пораснеш тогава коментирай.Дори не си ходил войник нали?
197
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 194 писна ми от тези пенсии кредитите които Асен тегли отиват при пенсионерите Инфлацията Асен я направи 50 % доходите ги държа 3 год мин 700 лв саботажи на цялата инфраструктура на държавата Къде са парите от инфраструктурата Асен взе от енергетиката 5 милиарда и нещо къде са Сринаха всичко каквото можаха Киро се замени и в катастрофа убит е човек и пак нагло излиза лъже смее си се и хич не му пука