Главчев назначи още деветима зам.-министри

Трима са в отбраната
16 апр 2024 14:19, Петър Бойчев
30
Главчев назначи още деветима зам.-министри
Снимка БГНЕС

Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри в 6 министерства. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В Министерството на отбраната длъжността заемат Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова. От поста е освободен Станимир Георгиев.

Радостин Илиев е български офицер и бригаден генерал. До този момент той е бил съветник в политическия кабинет в Министерството на отбраната. В периода януари 2019 г. – юни 2023 г. е бил директор на дирекция „Отбранителна политика" в ресорното министерство. Преди това е бил директор на Щаба на отбраната, както и заместник-военен представител във Военната комисия на ЕС в ПП на Република България към ЕС в Брюксел. Между 2005 г. и 2008 г. е служил в постоянната делегация на Република България към Главната квартира на НАТО в Брюксел, Белгия.

Иван Пейков е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Той е дългогодишен служител на Министерството на отбраната - работил е като експерт в отдел „Международни договори", дирекция „Политиката по въоръженията", бил е заместник главен инспектор. Заема е също длъжностите директор на дирекция „Отбранителна аквизиция", на дирекция „Управление на собствеността и материално-техническо обезпечаване" и на дирекция „Инфраструктурата на отбраната" .

Аделина Николова до този момент е била директор на дирекция „Обществени поръчки в отбраната" в Министерството на отбраната. Преди това е работила като експерт във ведомството. Била е също експерт в политическия кабинет в Министерството на регионалното развитие и благоустройство, където е отговаряла за големи международни проекти. Има богат опит в частния сектор.

На длъжността заместник-министър на електронното управление е назначен Александър Йоловски. Притежава дългогодишен опит в стратегическото планиране, изпълнението, координацията и контрола на дейности, свързани с административната реформа и електронното управление в държавната администрация.

От създаването на Министерството на електронното управление до август 2022 г. заема длъжността заместник-министър. В периода 2016-2019 г. е заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление". От 2011 г. до 2015 г. е работил последователно като началник отдел в Министерството на финансите и в администрацията на Министерския съвет. В различни периоди между 2015 г. и 2023 г. заема ръководни позиции в Националния системен интегратор. От юни 2023 г до април 2024 г. е заемал поста министър на електронното управление.

Със заповед на министър-председателя на длъжността заместник-министър на труда и социалната политика са назначени Лазар Лазаров и Наталия Ефремова. От същия пост е освободена Елка Налбантова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Избори 2024
МВнР покани международни наблюдатели за изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега не само наведени, но и надупени и лазеши ше бъдем пред Посолството. Засрамете се, за това ли са умирали дедите ни за да може банда мекокитковиРодоостъпници да разпродават България!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този още от първия момент на премиерстването си се захвана с яко кадруване! Нямат свършване политическите калинки,които чакат кокалче! А и заповеди от посолствоТО има да изпълнява! В последния момент смени номенирания за външен министър,а само след ден и половина след клетвата иска смяната на следващия с даниел митов! Явно за господарите този пост е много важен,с оглед на нещото, за което са ни подготвили!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Тоя малоумен преди 1 седмица
Главанак, е по- продажен и от Денков!
24
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 1 седмица
Щом има нужда от десетки съветници толкова е кадърен . Те всички от кол и въже ама съветват кого???? неграмотния Министър с Боко лика прилика са
23
1
 
1
 
! Отговори
МАЧКАЙ, ГЛАВЧЕВ..!! преди 1 седмица
ВСИЧКИ НАЗНАЧЕНИЯ НА КИРО И АСЕН ВЪН ОТ ДОНДУКОВ...
22
1
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
главанавчев назначава, а Народа ви уволнява... ===)))
21
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
тоя е невероятен НЕКАДЪРНИК !!!!!...Забележете:-Вчера прочетохме,че си назначил ДВАДЕСЕТ И ТРИМА !!!!.."съветници" !...Които да го СЪВЕТВАТ какво кога да прави !!!...Което ще рече,че тоятиквар НЕ МОЖЕ на две магарета сено да раздели и са му НУЖНИ "съветници"...Сега разбираме за още синекури,които е насадил на яслата....
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха-ха-ха, великите назначения, вече не останаха места за шефове/вожд до вожда/, а индианци няма. В НЕК през последните 2 - 3 г. предимно директори и ръководители се назначават дори в пенсионна възраст и не само там. Това специалисти, експерти просто забрави, роднина-милиционер като във онзи хубав филм
19
1
 
5
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 седмица
Боко страйкс бек
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главуча е п.рост като Тиквуча - ама му хвана цаката :)))
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Целата рода на хранилката. Тоя избори ли ще организира или ще урежда родниите си ?
16
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
за два месеца ще храним толкова без=дел=ни=ци това е нахалство
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахах, много ме накефи как Боко по своя простоват начин, набързо приключи цирка че служебното правителство било независимо от ГЕРБ! ХАХАХАХАХ
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
абе за тези 2-3м които ще са на власт, това ли е най-важното - да се назначават разни "калинки" само. Докато си нареди хората, и то дошло време да си пакетират нещата.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А може ли и аз за заместник-министър,къде 9 там и 10 заместник-министри никой няма да забележи,само за2-3 месеца и повече не искам...
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно във всички министерства има повече министри и замове от народните ни представители. Министерствата били май 19 на брой?! Какво е това роене? И като ги напълнят с Н на брой замчета и стане една много добра хранилка за наши хора. Дай да се уредим до девето коляно в министерствата. *** народ!
11
1
 
11
 
! Отговори
Чендж преди 1 седмица
Махат ППкантропите, слагат ГЕРБопитеците!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
днес зам.-министри, другата седмица по 3-*** заместници на заместник-министрите и те така се бори безработицата
9
0
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 седмица
За два месеца,ама да са зам.-министри.Докато се обърнат и времето ще им свърши,ама пуста штеславност.Защо е тази непрекъсната смяна на хора?Нали уж всички работят за страната?Сегашната ситуация показва,че трябва навсякъде да слагаш "мой човек",ама иначе ни убеждават в голямата експертност на висшите чиновници.Мин.-председател не може да говори свободно,а взел листа и чете.И това го дават по телевизията.Щом такъв е начело на д-вата-значи си заслужаваме мизерията.Масовото гласуване ще махне такива
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, що ми се струва, че на Главчев родата е прекалено голяма.