Антон Кутев: Могат да се организират честни избори, но се съмнявам

Той смята, че Корнелия Нинова трябва да отстъпи поста си
15 апр 2024 21:08, Красимир Ангелов
8

"Въпросът е дали е добре или лошо, ако служебното правителство покаже опит за борба с престъпността. Би се отразило добре на изборите да го покажат, но аз се съмнявам. Много неща предстоят, времето е динамично, ако правителството се заеме само с това да подготвя изборите, ще сгреши", заяви бившият говорител на служебното правителство "Донев" Антон Кутев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него сегашното служебно правителство трябва да се съсредоточи не само върху провеждането на изборите, но и в решаване проблемите с престъпността.

"Не мога да кажа отсега. Могат да се организират честни избори, но се съмнявам, че ще е възможно с това правителство. Ако се съсредоточат първо в решаване проблемите с престъпността, много неща ще се променят. Главният секретар се оказа защитен свидетел, пък е на първа страница на всички новини. Това показва, че нещо не е наред. Оказа се, че на изборите имаме опорочена демокрация, защото гражданите нямат избор. Има избори, но няма избор. Това се прави съвсем умишлено", заяви Кутев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кутев е на мнение, че ще се състави кабинет след изборите, но това зависи много от това дали КС ще отмени разпоредбите, касаещи служебния кабинет да бъде сформиран от президента.

"Ще съставят кабинет. Но това зависи много от Конституционния съд. Ако той отмени разпоредбите, които касаят служебния кабинет да бъде сформиран от президента, вярвам, че много бързо ще си направят правителството. Бях убеден, че сглобката ще издържи по-дълго. Просто Борисов реши, че е по-добре да управлява без ПП", коментира гостът.

Той смята, че Корнелия Нинова трябва да отстъпи поста си на председател на БСП на някой друг от партията.

"Всеки път чувам от Нинова, че ще прави голямо ляво обединение и винаги има все по-слаби резултати. С нея няма как да се постигне по-добър резултат. Човек просто трябва да знае кога да спре. Ако тя отстъпи мястото си на някой друг от партията, ще има промени, но тя няма да го направи", допълни Антон Кутев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: БСПАнтон КутевBulgaria ON AIR
Още от Общество
Бежанска вълна, скъп петрол и Украйна на заден план - рискове след атаката в Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 1 седмица
Въртят , сучат ,всички / политици , журналисти и не знам кои си / все гледат да захапят Нинова и БСП. Явно БСП и Нинова яко им мътят водата .Но Народът си знае : На избори - Мафията да печели.
7
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
Ами като се съмняваш що плямпаш? Съмнявай се и си трай а не прави интриги интриганте!
6
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕСТНИ ИЗБОРИ преди 1 седмица
САМО АКО СЕ ПРЕМАХНАТ ТЪМНИТЕ СТАИЧКИ И МАДУРОВКИТЕ
5
0
 
1
 
! Отговори
Това звучи преди 1 седмица
Добре
4
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
няма честни избори с 100 лв надбавка на пенсионерите няма кои да се бори скупувачите на гласове всички партии ще купуват затова никакво гласуване
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Kyтeв, Kyтeв, roлямo kyчe cи ти, Kyтeв...
2
2
 
4
 
! Отговори
Любо нета преди 2 седмици
Какви честни избори,всичко е Мафия и беззаконие.
1
4
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Избор няма всичките са един дол дренки -ще дам за вьзраждане , макар да се сьмнявам и в тях