Цветан Цветанов: Недопустимо е Калин Стоянов да остане в МВР

Най-прекият път към мафията е вътрешното министерство
10 апр 2024 09:31, Инна Ангелова
52
Цветан Цветанов: Недопустимо е Калин Стоянов да остане в МВР
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи отказа да даде оценка за Живко Коцев от гледна точна на дистация във времето, в което е излязъл от системата на МВР.  Лидерът на “Републиканци за България” допълни, че Коцев, както и останалите кадри, които излязоха в публичното пространство са укорими.

В ефира на БНТ Цветанов подчерта, че “президентът ще трябва да вземе обективно решение, но какво ще бъде то, може би ще покаже съвсем скоро. Аз смятам, че неговата оценка е много ясна, негативна и че всъщност той не би назначил Калин Стоянов за министър и може би не би оставил Живко Коцев като секретар".

"И мисля, че президентът би се съобразил с това искане, което е подадено от служебния министър-председател, но също така смятам, че е недопустимо оставането на Калин Стоянов като политическа фигура в министерство на вътрешните работи, защото самият факт, че след 60 дни има предсрочни, предстоящи парламентарни и европейски избори, аз смятам, че трябва да има успокоение на системата, връщане на доверието, доколкото то е възможно, защото в момента остава усещането на хората, че най-прекият път до мафията, до организираната престъпност, е кариерното израстване в системата на МВР на подобни кадри, каквито виждаме в момента и това, което имаме като управление политическо или професионално в МВР", допълни Цветанов.

Според бившия минитър МВР не го очаква светло бъдеще. "Остава едно усещане у хората, че всичко е едно противоборство на политическа основа. Не толкова за професионалните и морални качества на служителите и на ръководните кадри, а колкото за политическото овладяване и превръщането на МВР в една политическа бухалка във връзка с всеки един пресрочен или редовен парламентарен вот".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Цветанов да каже какво трябваше да се случи с незаконно построената му тераса и как купи този скъп апартамент, а не да дава акъл на президента. Много неблагодарно и злобно същество.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уф, тоя като оная Лена мустака, нито са в НС, нито нищо, ама едни акъли ръсят, все едно някой ги слуша.
40
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
АЛОО -- ТРИ ПЪТИ ПРОДАЛ СЕ ----ВЕДНЪЖ СЕ САМОУБИЙ !!!!!!!!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А асансьора как се отърва
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този знае най-добре от личен опит за пътя на мафията към МВР! Апартаментите от тъщата,МВР като политическа бухалка, незаконни подслушвания,некадърни калинки на високи постове,притискане на бизнеси и разни други екстри от министерстването на цецо! Хвани единия и го прасни в другия! Съсипаха държавата и народа ни!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цецо си брани своя модел! Откъде тия апартаменти- от тъщата ли?! Ген Наско взе апартамент без пари от БОДК навремето- има го в интернет. Тия сега с контрабандистите! И народа трябва да седи и да гледа тази корупция! Ама как един не затвориха! ПП сега брани своите корумпирани и на черното казва бяло! Отврат! Язък за христоивановците, венециите, минчевците и лените дето не искат да крадат така бандитски в ПП!!!
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калин става за портиер.Това е голата истина.Колкото става и Главчев...
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
E щом цецо му иска оставката на Калин, значи Калин требва да остане. А цецо да си гледа апартаментите!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами стига вече с това другар!! Служебен кабинет има вече! Всичко останало са " Бивши Политици"!!
33
4
 
17
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Какво е направил Калин Стоянов,какво не му харесват? Не може само да повтарят като папагали...да се маха,да се маха. Ами ,ако е честен и си изпълнява добре служебните задължения и е чист пред закона,защо трябва да го изхвърляме,млад човек е,бъдеще.Безразборното оплюване не е решение на проблемите.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно пък твойто мнение изобщо не е важно
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цецко Физкултурника,верна дружка на Боко Тиквата.По негово време родната Милиция ни пазеше. Заедно с Веско Потника..
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тези касапи . Нали трвбва да ядат нещо хората.
29
2
 
1
 
! Отговори
Тези убиват преди 1 месец
Пернишки касапи убиват хора по особено жесток начин и полицаите от Първо РПУ Перник въобще не реагират на сигналите, в бандата участват също жени и роми!Недосегаеми са!Тези ме убиват!... Мирослав Германов
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Издигнал си отдолу, не отгоре!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я! Цоко!!! Известен с това че заедно с Боко , сбора от коефициентите им на интелигентност клони към 0
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз незнам дали има още някой от рехавата ни нация който да има някакво останало малко доверие в мрв. Мисля че НЕ
25
0
 
11
 
! Отговори
Далаверата преди 1 месец
Полицаите станаха милиционери. Ама не народна милиция ами политическа. Да страхуват нас народа и да опраскват будните. Да алабалисват избори . Какво стана ясно от телевизора между изреченията. Посолствата благославят да се правят пари от контрабанда която се пласира в бг с които да се плаща подмяната на резултатите. И всичко излиза безплатно
24
0
 
12
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Този кой беше?
23
0
 
17
 
! Отговори
от 2000 година преди 1 месец
МВР се управлява от хора, които са далече от оперативната и охранителна работа. Всичкиминистри след Богомил Бонев са били политически личности, но не и професионалисти. Крайно време в е тази деполитизирана структура да няма политически кабинет. Май всички политически кабинети играят ролята на полткомисари. За това и всичко боксува. След всяка промяна се сменят и политическите кабинети, т.е. политкомисарите. Професионализмът изчезна и се появяват калинки до калинки