Денков: Нашето правителство направи всичко да работи по управленската програма

Най-трудната задача на служебния кабинет е да осигури честни избори, посочи бившият премиер
Обновена: 9 апр 2024 10:25 | 9 апр 2024 10:09, Красимир Ангелов
100

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"С това събитие предаваме властта на новия МС с пожелания за успех, с пожелание да свършат работа, която да е в полза на България. Нашето правителство направи всичко възможно да работи по управленската програма и по този начин да ви осигурим плавен преход за следващия период“, заяви министър-председателят в оставка акад. Николай Денков на церемонията в Министерски съвет по предаване на властта в ръцете на служебния кабинет с премиер Димитър Главчев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Акад. Денков заяви, че една от най-трудните задачи на служебния кабинет е да осигури честни избори, които да спечелят доверието на гражданите.

"Трудна е, защото в момента няма доверие", посочи бившият вече премиер.

"Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите", каза Денков.

Както е известно, на извънредно заседание на Народното събрание тази сутрин членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията, в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
и да има преди 1 месец
И да има нова сглобка, Борисов вече няма де им клекне, защото разликата ще е над 10%. Задължително външен, военен, правосъден, финансов и вътрешен министър НЕ трябва да са от ППДБ.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е аз юни месец ще гласувам оня идЕот Костадинов, като се накендза после поне да не ме е яд, а толкова залагахме на вас...
47
0
 
5
 
! Отговори
ужас преди 1 месец
и сега за какво скачахме 2020, да вървем пак Тиквата, ли ? А имаше някаква надежда да се отървем от него...Даже го арестуваха, после какво стана? Защо се продадохте Денков и ППДБ, с какво Ви купи и го изпрахте ? Вие сте на политическото бунище вече. Предадохте ни. Каква промяна ?!? Тиквата го върнахте на бял кон. Плаче ми се вече, нямаме сили и за протести.
46
1
 
12
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Денко, ама вие и управленска програма ли сте имали?
45
0
 
2
 
! Отговори
morgan преди 1 месец
аман от бутани колички
44
0
 
11
 
! Отговори
morgan преди 1 месец
освен да крадете нищо не сте направили трябва да ходите на съд
43
0
 
10
 
! Отговори
Тия преди 1 месец
Тия от ППДБ, проектчето на посолството, с най-голямо удоволствие биха ни хвърлили срещу Русия. Не може с такава жлъч и агресия да се отнасяш с една от Великите сили, при все, че е най-близко разположената такава до теб. Грозна риторика, нападателни думи и действия. Колегата е прав, че в геополитически аспект предвид ситуацията в Украйна за България ще е много важно ППДБ да НЕ управляват повече. Борисов едно нещо е научил от Тато - да е гъвкав,мазен и сервилен. Ще се разбере с Путин. Правил го е!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новото правителство като старото, само че ново...
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков забрави да ''благодари'' , на Галя от посолството !Но пък пос-р-аникът на посолството бил РАЗОЧАРОВАН !
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо ПО-КОНКРЕТНО , за програмата за България ???
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т. е. , Управленската програма , на Украйна !
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков в твоето правителство, вице премиера бе за теб "Лицето на мафията" вътрешния ти министър ти го нарече покровител на търговията с гласове, министъра на електроното управление ходи с охрана заради заплахи от вашата партия, а министъра ти на транспорта, го изключихте от партията!!! И на това само за 9 месеца!! На това ли казваш успешно управление на държавата?
37
2
 
20
 
! Отговори
парадокс преди 1 месец
Тя работата в Украйне е ясна. Русия ще спечели войната. А направи ли го за България ще е много важно да се измъкне диполаматически суха. Денков и неговото правителство надробиха много каши, а тонът им спрямо Русия беше много грозен. Парадоксално или не, предвид геополитическата обстановка за пореден път най-доброто решение ще е да върнем Тиквата. Съжалявам да го кажа. Но е единственият, който е достатъчно мазен и нагаждащ се, че да оправи нещата с Путин. Но този път с кученче нява да минем.
36
0
 
11
 
! Отговори
До жалки преди 1 месец
Жалките факти на про100кирото. Ама и ти, като ги повтаряш, не мислиш. Не чакай да ти повЕрва някой. Хората не спят, гледат и преценяват. Не чакат някой да мисли вместо тях, както се пробваш.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вашето правителство предизборно вдигна заплатите на администрацията , но те пак ще си гласуват за Тикуата и Дпс просто ще ви вмъкнат там с някакъв мижав процент колкото да им припявате и да обирате негативите, а вие ще захапете пак кокаля
34
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 1 месец
То вече не е и смешно, голяма излагация на тия с евроценностите. И наглия Молец продължава да опява за машините. След всичките им глупости със записите и министрите на електронното управление. Но не е луд тоя дето яде зелника ...
33
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Плyжeкът Денков само дето не се разрева накрая. На изпроводяк прегръща Габриел като родна майка :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 31* жалки-хараКиро ти ли си бре ?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Трудна е, защото в момента няма доверие", посочи бившият вече премиер............... И това го казва премиера, чието управление бе с рекордно ниско одобрение и доверие от избирателите!!
30
17
 
1
 
! Отговори
жалки преди 1 месец
Тук се е напълнило с жалки *** и копейкаджии. Г.н. Денков се справи повече от успешно с управлението на страната. Показахме, че сме истински стожер на европейската демокрация и най-верният съюзник в НАТО. Показахме, че не се страхуваме от агресора Русия и му нанесохме звучни шамари. Разрушихме глупавия паметник, изгонихме им дипломатите, външнополитически ги смачкахме по всички параграфи. Финансова политика - стабилна, доходи - перфектни. Раждаемост - за първи път се увеличи! Това са ФАКТИ!