Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ били чувствителни за МВР министъра
258
Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След като и ИТН върна неизпълнен мандат и вече окончателно е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да позволи председателят на НС да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Съгласно последните промени в Конституцията държавният глава няма право сам да избере кой да бъде служебният премиер, а е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители, като сред тях е и шефът на парламента.

Още по темата
"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев", коментира Борисов.

По думите му двамата биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ.

"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", каза той.

Борисов увери, че когато ГЕРБ е на власт, управлява лидерски в името и за благото на хората.

Той отново настоя, че той лично е направил много компромиси, за да има правителство, от ПП-ДБ са искали цялата власт.

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен", обясни разривът между коалициите той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
3
 
! Отговори
Неподкрепящ лъжата преди 1 месец
До Анонимен 183. 12 години имаха достатъчно време. Една смислена и ефективна реформа. Един качествен път, един стойностен проект, един проект без съмнения, драми и интриги нямат. Трябва да си или на заплата при тях или някой роднина, другия вариант е по-страшен, въпреки че олицетворява вас. Надявам се, децата и внуците ви да може да ги погледнете в очите и с морал и чест да им споделите за избора си с аргументи. Максимата ако правиш едно и също и очакваш различен резултат е достатъчна - 12 год.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наетите драскачи на смени ли сте но сте досадни лъжете едно и също
179
1
 
7
 
! Отговори
Срам и позор! преди 1 месец
Боко и Шиши вън от политиката в България!
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е олицитворение на престъпното минало и тоталитаризма! Кой е той, че ще подчинява Росен Желязков на своите желания и мания за контрол над хората, така го унизява като безгласна буква нямаща право на лично мнение и нямаща право да говори от свое име!
177
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А аз не зная как от 3 год едни шарлатани лъжат заблуждават саботират разрушават безнаказано АЗ това не зная
176
1
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Борисов живее в паралелна реалност и си въобразява, че притежава хората от неговата партия!
175
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какви са тези престъпления дето Борисов е извършил къде са дайте доказателства празни приказки лъжи заблуди пропаганда на облачните ала бала пак се започва каква е тази фикс идея да се арестува Борисов и защо тогава какво ще се промени за вас наетити драскачи
174
1
 
2
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
До 179. А мен ме питат хопа, които живеят в чужбина: защо такива като Борисов взимат политиката толкова Лично!!! В политиката не трябва да има чувства на лична основа.
173
1
 
8
 
! Отговори
Как ТАКА НЕ ПОЗВОЛЯШ преди 1 месец
Докога ще си играеш със съдбите на Българите и ще се гавриш с хората около теб!Как НЯМА да позволиш КАТО ТИ СИ ГЛАСУВАЛ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОИ МОГАТ ДА СТАНАТ СЛУЖЕБНИ ПРЕМИЕРИ? Това НЕ Е ЛИ ПОДИГРАВКА ЧЕ ДНЕС СЕ ОКАЗВА че 100% от потенциалните кандидати са ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИ ЛИЦА а на 60% от ТЯХ Устройствените Закони на ИНСТИТУЦИИТЕ КОИТО Управляват НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СТАНАТ Министър-председатели!Това не го ли знаехте КАТО ГЛАСУВАХТЕ ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА!Повече НЕ СТАВАЙ ДЕПУТАТ!ПРЕЧИШ!
172
2
 
5
 
! Отговори
Неподкрепящ лъжата преди 1 месец
Аз не знам как 12 години позволихме Б да е лицето на българия и да ни представя в европа и света. Само да отбележа, мой приятел се прибра в България и видя образа на Б, без е чувал за него и без да го познава, зададе следния въпрос - Този защо изглежда като човек от инталианската мафия ???!!!!.....Добре, че не го е чул като се изказва.. С извинение все едно говори баба ми от Враца.
171
2
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Махаъте го този неадекватния Борисов, слагайте Мария Габриел начело на ГЕРБ, има политичесща култура, уважава опонентите си, политик с европейски качества. За разлика от примитивния и простоват Борисов, който се държи авторитарно, а не демократично!
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не стана ли ясно, нали това им е едната причина да не сформират правителство....а като толкова силна политическа партия с опит не очакавах толкова много недостойни номера и политически трикчета. Много разочароващо..
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То не си и изисква твое позволение! Що за наглост?!? Ще спира кандидати от неговата партия. Фашизмът не знае дъно!
168
3
 
6
 
! Отговори
Право на мнение преди 1 месец
Борисов "нямал да позволи" Желязков да е служебен министър! Желязков да не е безгласна буква?! Той мнение няма ли си, не може ли да говори, защо Борисов говори от негово име?! Борисов е нарцисист, който иска да държи под контрол всички хора около себе си, да доминира над хората и ситуациите, иска другите да се подчиняват на желанията му.
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чичко Борисов, не ти ли е време за пенсия, да си засадиш градинката в Банкя? Имаш проблясъци, но все пак... В този случай си даже прав.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този наистина германците ни го турнаха. Комсомолката Меркел много го обичаше, на приеми му даваше от своята храна, че Буци все беше гладен. Добре го отгледаха, ама сега още един шишкалан напира да е шеф и май както гледам вече е избутал Буци.
165
0
 
1
 
! Отговори
Нема оправия ! преди 1 месец
До Буков...... Такива като тебе трЕбе да си одат колкоте се може по-бързо от тоя свят. Вечната мантра комунистите та комунистите. И дедо Боже да дпйде от небето тебе па нема да може да те оправи. Затова коклото по бързо изчезнете толкова по-добре.
164
0
 
2
 
! Отговори
Буков преди 1 месец
Ко правим пита...Как знаем, че всички са комунисте....дет са правят на евроантлантици. И залния народ ги хока, че били евроантлантици.. Абе ей....неразумний народе. Не видители как комунистете ви управляват последните 30 години.
163
2
 
3
 
! Отговори
Буков преди 1 месец
Убаво е, че отиваме на избори, ..ама лошото е, че вече няма за кого да гласуваме. Разбрахме, че Герб всъщност са комунисте, заедно с ДПС. Разбрахме и че ППДД ...и те малко са комунисте. За Възраждане свички знаем, че са комунисте, при това са руски комунисте. Кой остана ...ИТН...а за тех знаем , че са обикновенни мишоци чалгаре и леко не им стига ум, . И ко праим ся...а. .....
162
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Не го приемайте за сериозно до утре има време. Като преспи може да реши друго. Обикновено си сменя мнението по три пъти на ден така че очакваме.........