Радев връчва мандата на Габриел: Ще има ли правителство?

ГЕРБ дадоха срок на ПП до 12 часа
Обновена: 18 мар 2024 09:25 | 18 мар 2024 08:15, Нели Христова
38
Радев връчва мандата на Габриел: Ще има ли правителство?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. За момента не е ясно дали Мария Габриел ще върне мандата веднага или ще има шанс за редовно правителство, предаде БГНЕС.

Броени часове преди връчването на мандата ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха остри реплики, от които стана ясно, че между двете коалиции има сериозни различия относно равноправното участие на ГЕРБ в управлението на страната.

Мария Габриел съобщи, че от ПП-ДБ дори са отхвърлили тяхното предложение да се запази сегашния състав на правителството само с една промяна ротацията на премиера и вицепремиера. От преговорния екип на ГЕРБ обявиха, че ако до 12.00 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да споделят властта, тогава разговорите ще продължат, в противен случай мандатът ще бъде върнат и правителство няма да има.

На свой ред от ПП-ДБ настояха ГЕРБ-СДС да се седне на масата на преговорите и да се използва 7-дневния срок след връчване на мандата по Конституция, за да се постигне консенсус. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков призова да се продължи управлението и заяви, че за тях не са важни министрите, а реформите в съдебната система, службите и регулаторите. Асен Василев заяви, че са съгласни с ротацията на премиер и вицепремиер, но трябва да бъде подписано споразумение. От своя страна Атанас Атанасов призова Бойко Борисов да се намеси и заключи, че утрото ще е по-мъдро от сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно че ще се разберат. Само дето това мотане е на гърба на целият народ. Правят ни на овцe до последно за да си мислим, че ще ходим на предсрочни избори. Гaдoве!
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро говори по бТВ ,голям смях,значи герба на ротация ,но същите .министри от ПП ,и Борисов пак да мълчи 9 месеца ,е ПП много сте весели ,ако имало избори ще е да бъде същото)на върба същото ,ПП отивате на 4:място с дпс ,не лъжи ,на 2:място ще е възраждане)довиждане на ПП ако има избори
9
2
 
16
 
! Отговори
УЛОВКА преди 1 месец
Боко, не отивай днес на среща с Гнома и Харвардските ***-, зад килера дебне Рашо Дамаджаната и щом се появиш...ще ти сложи белезници, ще те надупят и ..ще те опраскат отзадя с 200!?! Точно 2 години, след като вече го направиха...Бъди мъж Боко....Киро и Кокоре са взели вече еднопосочен билет за Канада...
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тва на снимката е София след като Путин натисна червеното копче :) Викайки - Аз съм вече стар колко годинки живот ми остават я поне да си го върна за южните потоци санкциите откраднатите 300 милиарда оръжията за Украйна и всичко останало . Ако няма петролни приходи за Русия за кво ми е този свят който така или иначе вече напускам от старост :))) БУУУУМ !!!
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да има правителство- отново на избори!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката последствията от преговорите ли са?
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара шалвара да бере тютюна на село :)))
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще изригне вулкан (точно като на снимката) от сълзите на Киро, Асен, Денков и Гнома. Цяла нощ са лежали пред вратата на Борисов. В момента гражданска защита вдига дигите на язовира, за да не залее една трета от България. Рев, молби и обещания. Гнома целунал сутринта обувките на Бойко с молба да го остави шеф на НС, за да се пенсионира с депутатска пенсия и да си получи трите чувала с пари обещетение при пенсиониране през септември 2024г.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огън и лед. И на журналистите им дойде в повече и започнаха с алегориите.
2
0
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Това с мандата какво общо има с вулкана в Исландия? Или някой в днесбг е препил снощи.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката кърти, много е подходяща за статията