Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно

Правната комисия в НС одобри промени, свързани с мигрантския натиск
120
Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес по темата за сигурността в София. За това настояха и ГЕРБ-СДС, и "Възраждане".

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на съвета Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев проведоха разговор. На него те обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София.

Вчера правната комисия в НС прие на първо четене промените в закони, свързани с мигрантския натиск.

Те са внесени от председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С тя се увеличава капацитетът на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

"Инициираната от нас законодателна инициатива е провокирана от миграционната обстановка и натиска, който се оказва през последните дни и произтичащите от тях заплахи - инцидентът, който се случи както на булевард „Витоша“, така и поради това да предотвратим такива за в бъдеще. Идеята ни е, че след включване на необходимите бройки в щата ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и ГД "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите на Република България с подготвени полицейски органи, естествено - и да попълва там, където е необходимо, с такива кадри", обясни Анна Александрова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: СОСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много лъжете. ПП остриетата вчера заграха фейсбук с постове как нямало натиск, а днес хоп. СОС друго решил.
22
10
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Бежанците не трябва да са изолирани, а сред хората! На 2 Април 85% про'с'таци гласуваха да станат като в ЕС все пак! Нека по-бързо усетят лично как е в ЕС!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хали ни разправяхте цел мандать, че мигранския натиск отслабнАл многократно ся кви са тия вопли и събиранки
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 22 - Предлагам ти вечер да отидеш около бежанския център в Овча купел и да прецениш настроението на хората, живеещи в района. След сбиванията от последните дни, вечер там почернява от полиция, пазеща мигрантите от "народната любов". Причина за това не са само тези сбивания, а безобразията, които търпят вече години наред българите, живеещи в района.За това много рядко се съобщава, но жена не смее да замръкне там сама на улицата, а през деня се налага да търпи просташки посегателства
19
0
 
14
 
! Отговори
В закона да имаТекст преди 2 месеца
уреждащ положението именно на жените-мигранти. Да се изтъкне, че който остане в България повече от 6 месеца задължително трябва да се адаптира към нашия начин на живот и това да става чрез работа. Ако кадъната има деца, за тях има детски ясли и детски градини. Жените задължително да започват работа, защото оставането им у дома - дори мъжът да работи - създава условия за възникване на анклави, в които се запазва онзи начин на живот, който са имали в родината си, а това за нас е нежелателно.
18
0
 
33
 
! Отговори
Гражданка преди 2 месеца
А няма ли да е по-лесно вместо да се увеличава числеността на патрулите да се намали числеността на тези прииждащи брадати?!
17
0
 
28
 
! Отговори
Имам въпрос преди 2 месеца
В бежанските центрове има хора, които са тук от десетина години и не похващат работа. Защо дундуркаме тези пришълци? Ако е избрал да живее тук, да се даде някакъв разумен срок, в рамките на който да се адаптира към условията в България (не повече от 6 месеца) и после или да започва работа, или да си търси друга държава. Това да важи и за кадъните им.
16
0
 
13
 
! Отговори
Хайде по-разумно преди 2 месеца
Увеличаване на капацитета на Гранична полиция - това е добре. Но защо се предвижда увеличаването на числеността на патрулите, които да пазят бежанските центрове? Не е ли по-разумно тези патрули да обикалят по улиците на онези райони, в които има бежански центрове, за да пазят българските граждани и особено жените от мигрантите, част от които са наистина опасни?
15
0
 
9
 
! Отговори
територия не държава преди 2 месеца
джандърмерията вместо да се мотат в градовете и да се чуди кой да спрът за да изкарат някой лев да ги пратят да пазят границата много *** трябва да са политиците ни щом разчитат някой друг да охранява държавната граница и да прибират евросубсидии ..
14
1
 
21
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Трябва да работят , а не да ходят 5 пъти в джамията.Работа и само работата ще ги възпита и свинското месо.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа не може да се отърве от тях, та ние ли ще можем. Трябва да благодарим за това на Денков.
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наистина трябва да се махат тези - не им е мястото в България.Или да им направят един център извън населените места Някой казва, че не е проблем няколкото боя, които са си спретнали. Днес са 2-3 масово боя, ако на се вземат мерки утре ще са 100 боя и така. И без това са завзели вече разстоянието от ЦУМ до лъвов мост. Преди да се усетите в целия център ще стане така, че бял човек няма да припарва, особено след смрачаване.Справка - редица европейски градове вече са така.
11
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ-ДСБ държат и столицата и държавата под здрав контрол и няма да допуснат никакви нарушения на обществения ред!!!
10
0
 
22
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Има една приказка: загрява като български реотан...сега ли видяхте проблема????Това е от 10 години така.Спокойно ли е в София нощем??Бакшиши, мигранти и *** и техните сутеньори. Сиво зелена атмосфера.Много бързо реагирате ха ха ха
9
7
 
10
 
! Отговори
Ромите са опасни преди 2 месеца
Ромите са в пъти по опасни,МВР отчитат дейност - жалки хорица много!
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера в НС на изслушването, когато казаха, че се отпускат милиони на МВР за набиране и обучение на нови служители ИТН посърнаха, а Тошиту се беше скрилу под стола- значи не очакваха това- те храчиха, плюха, но не очакваха да се одобри увеличение на МВР бюджета и бяха разбити.
7
4
 
6
 
! Отговори
Не се усещат преди 2 месеца
Тези полицаи са зомбирани, тази полиция е зомбирана с честоти от 6-7 Херца - това не са хора!Казват му Социален инженеринг и трансхуманизъм!
6
3
 
38
 
! Отговори
Вън! преди 2 месеца
Всички брадати с ножове ВЪН от България. Незабавно! Вън! Не искам да се оглеждам като вървя по улиците. Вън!
5
24
 
9
 
! Отговори
Писна ми преди 2 месеца
Заплахи може да има във Франция и Англия, където са милиони. Тук се биха някакви тинейджъри за момиче, и 2-3 били наполовина араби. Разбира се, за власт имащите това е удобна дъвка да се разтяга месеци за да не питаме защо не се случва нищо с територията. Разпадаща се инфраструктура, застрашаваща животи ежедневно, липса на образование и здравеопазване, липса на ред в трафика и тн. Това интересува повече всеки, отколкото някакви скарани арабски братовчеди. Дори те гледат да бягат оттук.
4
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За русофилите кога ще свикат?