Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно

Правната комисия в НС одобри промени, свързани с мигрантския натиск
120
Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес по темата за сигурността в София. За това настояха и ГЕРБ-СДС, и "Възраждане".

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на съвета Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев проведоха разговор. На него те обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София.

Вчера правната комисия в НС прие на първо четене промените в закони, свързани с мигрантския натиск.

Те са внесени от председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С тя се увеличава капацитетът на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

"Инициираната от нас законодателна инициатива е провокирана от миграционната обстановка и натиска, който се оказва през последните дни и произтичащите от тях заплахи - инцидентът, който се случи както на булевард „Витоша“, така и поради това да предотвратим такива за в бъдеще. Идеята ни е, че след включване на необходимите бройки в щата ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и ГД "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите на Република България с подготвени полицейски органи, естествено - и да попълва там, където е необходимо, с такива кадри", обясни Анна Александрова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: СОСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
1
 
! Отговори
Хаха, прочетете преди 2 месеца
какво е написал този Христо Христов в коментар 61. Лъсна същността му, бори се против евроинтеграцията човекът. Хайде, приятен ден. Някои все пак сме на работа и не можем дълго да останем във форума. До довечера!
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов 55 - Не бой се Ристе, ще те посетим, за да ти кажем кой е *** и кой е неграмотен. До скоро виждане! Сега бегай да ти броят надницата в копейки. Вече те разконспирирахме що за стока си и няма смисъл да си губиш повече времето тук.
41
0
 
5
 
! Отговори
МВР стана проблем преди 2 месеца
На о.лигофрените в МВР им бъркат в главите с честоти, мислят, че целият свят са и.зроди и престъпници, всъщност им вкарват тези мисли в главите с честоти от 7 Херца!С антени им вкарват мисли и мачкане психиката в главите!
40
1
 
30
 
! Отговори
Замислете се преди 2 месеца
Тия тубми от брадати младежи ги гледам се поздравяват с някакъв си техен знак с тупане по гърдите. Стават все повече. Какво ще стане, ако се и организират и започнат да безчинстват.Спомнете си Кьолн. Или това е въпрос на време само, м? Разкарайте ги незабавно от България и не пускайте повече такива тук. Те не са дошли да работят и да се интегрират. П.П. Не съм копейка, путинист и каквото там мислят някои.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не му обръщайте внимание на този, който се представя за Христо Христов. Ако проследите какво пише той, става ясно че всячески се опитва да създава настроения против ЕС. Това е един елементарен позитанковски *** и наистина заслужава поздрав по вечерно време.
38
2
 
8
 
! Отговори
Денков преди 2 месеца
И СОС се опитва да насажда страх... те мигрантите са хора избягали от война, за да я пренесат тук!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
до христо христов преди 2 месеца
Таварищ христов, Стига напъни по поръчение на Мутрафонова! :)))))
36
1
 
7
 
! Отговори
До Христо Христов 39 преди 2 месеца
Стой си в твоето noмaшкo село и не се опитвай да променяш реда в София, нито давай съвети как да възпитаваме децата си. Европа може да прави каквото намери за добре. Тук е България. Който иска да живее тук, ще работи и ще се издържа сам! И още нещо - в изброените училища са децата на българската интелигенция. Неграмотни пришълци безделници ли ще издевателстват над тях? Няма да стане. А ти мисли какво пишеш, за да не ти се привидят вълци посред бял ден. Не си неоткриваем.
35
0
 
15
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Ей на това се казва да създаваш проблеми на обществото, и после да му харчиш и парите, кат се правиш, че ги решаваш... ===))) нема такава колония...
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябва България да приема мигранти.
33
10
 
1
 
! Отговори
руска заплаха преди 2 месеца
Заплахата е от родните копейки путинисти!
32
1
 
16
 
! Отговори
НЕ ГИ ИСКАМЕ ТУК преди 2 месеца
Kaкви путинисти, какви копейки, бе промити мозъци такива? Говорим за сигурността на жените и децата ви. Искате ли утре дъщеря ви да бъде опипвана в автобуса, докато се прибира след училище? Или недай си Боже нещо по-лошо.Искате ли да се оглеждате като вървеите дали няма някой брадат с ниж зад гърба ви? Искате ли?
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напоследък вече плъзнаха пак на тумби от НДК към ЦУМ, по пешеходната част на бул. "Витоша". Знаете, че там е заведение до заведение. Също така, хлапетиите от 127-о и 41-о училище редовно минават оттам отивайки на училище или връщайки се оттам. Прибавете и учениците от Френската гимназия. Не искам някой ден да чуя, че някаква биологична единица точно там е изревала "Aллax aкбap" и после е станало мазало.
30
7
 
3
 
! Отговори
руски провокации преди 2 месеца
руското посолство отново ногнетява напрежение в БГ!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много наивно си мислите, че мигрантите са променили обликана града само от ЦУМ до Лъвов мост. Именно защото са безделници и са млади хора, от известновреме вече обикалят на тумби и простронствотооколо НДК. Това е крайно нежелателно, защото на това място вече десетилетия наред се събират наши тийнейджъри - на стотина метра е Френската гимназия, а на няколко минути път пеша е 21-о училище, вкл. и гимназия.
28
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Умишлено раздухвана пушилка от пропутинистите. Не се ли усещате как ви търкалят с измислени емигрантски заплахи. Всичко това е дело на копейките и "милите" джурналя раздухват ли раздухват мнимите заплахи. Като сте невежи, вярвайте им.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов - Само който е решил да остане тук повече от 6 месеца, той да бъде непрекъснато сред хора, но като трудещ се, а не като шляещ се безделник, чието единствено развлечение е или да задява жени, или да създаде конфликт и да скочи да се бие, вадейки нож.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предателят алхимик Денков договори връщането на криминалните мигранти от западна Европа и сега ОТНОВО ЗА НАША СМЕТКА ще се плаща и за увеличение на заплатите на ченгетата и за увеличение на щата! Поредно върховно безобразие на престъпната шайка опг-ппдб
25
2
 
23
 
! Отговори
до Гражданка преди 2 месеца
Тези прииждащи ,,***" не може да се ограничат поради простата причина че ЕС ги приеме и казва че имали права.А то се оказва че това са млади мъже към 20-35г. в разцвета на силите си и са едни спящи терористични клетки,само трябва някой да ги въоръжи.Но това господата от ЕС не го предполагат и казват.Ето нападат момичета и жени искат секс в Германия колко жени избиха и изнасилиха,ама не го казват.Това са ниско интелигентни индивиди с тяхна си религия ислям и са фанатици които не мислят много.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съвсем сериозно предлагам ДА СЕ ЗАБРАНИ на пришълците мюсюлмани да носят ножове, защото според техните културни традиции е нещо съвсем нормално да се вади нож и по най-дребен повод. Ние тук отдавна сме отвикнали от тази привичка. Всичко това създава опасност за българските граждани. Как така ще трепериш в собствената ти родина дали някой пришълец няма да ти налети с нож само защото му се е сторило, че го гледаш с неодобрение докато той безсрамно пуска ръка на някое момиче в тролея?