Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота

Срещата беше закрита и нито преди, нито след нея имаше коментари
Обновена: 10 мар 2024 08:17 | 10 мар 2024 07:30, Анисия Иванова
216
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота
Снимка: БГНЕС

Първият кръг преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението, ако има ротация Денков-Габриел, приключи малко след 22.00 часа снощи, съобщи БНТ. Преговорите за правителство след ротацията продължават и днес.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. От страна на ПП-ДБ е сложен меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Срещата снощи беше закрита за медиите и нито преди, нито след нея имаше коментари от участниците.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел, или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни. Николай Денков подаде оставка във вторник.

В понеделник и вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС снощи в преговорите участваха Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От ПП-ДБ на масата седнаха Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

Дали и какво се разбраха преговорните екипи вчера вечерта и ще продължат ли разговорите - все още няма яснота.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продажниците разиграват тоя цирк защото чакат заповед от посолството. То ще каже дали ще има правителство или избори. Намеси се първия път ще се намеси и сега.
82
4
 
5
 
! Отговори
Коджа Сикли преди 2 месеца
След успешните претовори,Пеевски ги поканил в офиса си на по купа aшype за успешната организация!
81
5
 
8
 
! Отговори
руки вверх преди 2 месеца
Агония без край.Фашистки партии за които парите са техния БОГ.
80
5
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Борисов протака, за да запази повече влияние. Цялата страна беше под негов контрол и сега го боли, че му се изплъзва влиянието и едни пж-образовани и компетентни хора го притискат за да се направят истински закони срещу корупцията и кражбите на държавни пари.
79
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Тиквата ако не "клекне" на ПП-ДБ, ще е следващия в списъка Магнитски! До сега го пощадиха, защото все още има голямо влияние у нас.
78
3
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
До ПомняЕдин дърт сикаджия, страхлив, предател, кадец и убил човек с гранатомет! Възхищавайте му се!
77
3
 
11
 
! Отговори
Йосиф преди 2 месеца
ГЕРБ ще се съгласят с меморандума на ПП-ДБ защото иначе Бойко Борисов трябва да ходи в посолството на САЩ да се моли на червеният килим да го пощадят !!!
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъка, мъка, мъка. Гледайки какви хора управляват страната и се борят за постове и пари не вижда бъдещето на тази страна. В момента навсякъде е пълна какафония, обединяват се какви ли не структури без никаква мисъл. Централизират наред. Преминавайки в частни ръце управлението на вода, газ и енергетика ще затрият България. Това са стратегически отрасли.
75
6
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
Ако Габриел стане премиер, истинския премиер ще е Борисов. Някой има ли съмнение ?Единствения с огромен опит в политиката.
74
4
 
8
 
! Отговори
Хмм... преди 2 месеца
Лъжат ни народе, нека никой да няма съмнение, че накрая ще сътворят новата гербова сглобка!
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До глутницата абсолютно точен коментар. Като хищни хиени искат да разкъсат държавата, ожесточена битка за постове, без да имат опит в управление на държавата. Разпад на ценности. Под рубриката корупция и евроатлантизъм,всичко. се прекроява за защита на лични, а не национални интереси. Мръсните ръце на тази сглобка посегна дори на конституцията, прекроена в тяхна полза.
72
2
 
12
 
! Отговори
XXXL преди 2 месеца
Оставка веднага и завинаги.Вън евролайнометите от България.Съсипаха е тая държава...
71
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
До Анонимен 80!Не само че ще ви пребиват емигрантите, ще ги храните, но ако имат нужда от женска ласка, ще им водите жените и дъщерите, и не може да бафните и нямате никакви доводи , да ги изгоните!Защото продавахте тайно оръжие за милиарди и в Ирак, и в Сирия, и в Афганистан!Гот ли е сега???Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов Ако българите са такива пегоряли котлони като тебе, отказвам се от тях. За щастие все още има хора, а не обезчовечени *** като тебе.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИЗБОРИ!!!!!!!!
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Габриел е много близо да седне на резервната скамейка на употребените от ГЕРБ кадри професорчето и докторчето. И те се подложиха за няколко вечери на Буци, а след това бяха използвани и захвърлени. Сега никой не чува за тях.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов Мозъкът ти е такъв прегорял гювеч, въглен направо. "Диктатурата на Брюксел" е достатъчно показателен факт. Пази Боже България от такива, като вас!
66
12
 
4
 
! Отговори
Помня преди 2 месеца
До Анонимен 50 Бойко е титан пред другите малчовци.Роден за премиер.Най добрия в новото време.Помним какво беше при него и какво е сега. Имахме държава.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен То и за това демокрация няма , има грантаджийство , посредственост , некадърност и продажност , Гномът и Ристьо това най-добре го могат .
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И двете подобия на партии са най-малко за затвора.