Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота

Срещата беше закрита и нито преди, нито след нея имаше коментари
Обновена: 10 мар 2024 08:17 | 10 мар 2024 07:30, Анисия Иванова
216
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха късно без яснота
Снимка: БГНЕС

Първият кръг преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението, ако има ротация Денков-Габриел, приключи малко след 22.00 часа снощи, съобщи БНТ. Преговорите за правителство след ротацията продължават и днес.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. От страна на ПП-ДБ е сложен меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Срещата снощи беше закрита за медиите и нито преди, нито след нея имаше коментари от участниците.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел, или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни. Николай Денков подаде оставка във вторник.

В понеделник и вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС снощи в преговорите участваха Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От ПП-ДБ на масата седнаха Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

Дали и какво се разбраха преговорните екипи вчера вечерта и ще продължат ли разговорите - все още няма яснота.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
10
 
! Отговори
Нищо чудно преди 2 месеца
Че не ни разрешават референдум за еврото! Защото то не е добре за нас!
102
3
 
8
 
! Отговори
Като сме в еврозанат преди 2 месеца
Ставаме гаранти за заемите на Гърция, Испания, Италия, Ектония, Латвия, тоест всеки, който ще живее над възможностите си за наша сметка!!
101
1
 
9
 
! Отговори
Оставка преди 2 месеца
И нови избори бе калинки!!
100
0
 
5
 
! Отговори
Алооо преди 2 месеца
До 128. На правителството не му е нужна еврозоната, за да го харчи, както виждаме, че се случва през последните 3 години!
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ще решат днес Руското и Американското посолство . Дали ще правят отново сглобката? Че то като няма сглобка ще има калъчка.
98
3
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
До 136. Голямо лалане днес те е обзело, на хонорар ли си? Обидите са липса на аргументи. Сам се излагаш и показваш, че всъщност ТИ си про'с'так!
97
7
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
До 128. България разполага с два вида резерви: фискален и валутен, за кой говориш изопщо, имаш ли понятие или ей така вкарваш конспирационни лъжи да плашиш хората.
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
122 Мария Габриел работи от 15 години в Брюксел, в ЕК и ЕП. Има голям политически опит, работила е с редица европейски лидери, управлявала е фонд от 300 млд като европейски комисар.
95
7
 
9
 
! Отговори
Напротив! преди 2 месеца
До 128. Христо. Влезем ли в Еврозоната и приемем ли еврото - край на кражбите у нас! ЕЦБ ще следи яко мафията и потоците им на пари!
94
0
 
4
 
! Отговори
Пффф преди 2 месеца
До 126. Пиши на кирилица бре!
93
7
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Боко си знае ниското ниво на интелигентност и не шска да се излага на преговори с проста.щи.ната си, която ще изпъкне в средата между инелигенцията от Харвард.
92
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баце изпратил три Мати Хари да преговарят. Той е зает има мач .
91
6
 
3
 
! Отговори
Реалността преди 2 месеца
Постигнатото от ПП-ДБ: Съотношението дълг/БВП на България е второто най-ниско в Европа! Страната ни наскоро получи достъп до Шенгенското пространство (по въздух и море) и е готова да въведе еврото до 2025 г.! Това е повече, отколкото повечето политици постигат за цял мандат! За съжаление корумпираните ГЕРБери се връщат на власт и ще върнат страната ни отново назад!
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази Габриел ,от две години е в политиката,а герберите я направиха "Голем политик"след 1989г.такива политици,като нея и банкянския индивид,докараха България до дъното.
89
14
 
7
 
! Отговори
Право на мнение! преди 2 месеца
Денков беше най-културния и цивилизован премиер на България до сега! На този фон Борисов изглежда като Б,й Га.ьо!
88
1
 
2
 
! Отговори
Театро преди 2 месеца
Гранде Петрочели!
87
14
 
5
 
! Отговори
Честпочитания Денков преди 2 месеца
Корупционерите ГЕРБ идват на влост! За 9 месеца кабинетът на Денков свърши много повече работа от Борисов за 12 години! България е приета по въздух и вода в Шенген и е на прага да влезе в Еврозоната и да приеме Еврото! Това е огромно постижение! Денков изглежда благ и възпитан политик, но в същото време е железен!
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преговорите в момента са между руското посолство и американското посолство.
85
3
 
11
 
! Отговори
шахматист преди 2 месеца
От Козяк още ме са взели решение,явно изчакват нещо.
84
4
 
6
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 месеца
Само незнам дали не се страхуват за причиненото на България и дали вярват, че могат тези нещастни субекти, да излъжат съдбата и да избягат от хорските клетви и благословии?