ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?

Може би ПП-ДБ демонстрирали, че не искат да се водят преговори
Обновена: 6 мар 2024 12:19 | 6 мар 2024 12:17, Камелия Цветанова
158
ГЕРБ пита: Защо бързат с оставката, дали ПП-ДБ тласкат страната към избори?
Снимка: БГНЕС

Според Теменужка Петкова от ГЕРБ премиерът Николай Денков е прибързал с подаването на оставката си, а ПП-ДБ са избързали да я предложат за гласуване в НС.

„Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, по-скоро си го обясняваме, че ПП-ДБ искат да тласнат държавата към избори“, коментира тя, след като депутатите единодушно приема оставката на Денков.

Петкова припомни, че отдавна се знае, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в конгреса на ЕНП на 6 и 7 март.

„Нашият лидер задължително трябва да присъства там, защото се взимат изключително важни решения. Заедно с него е и Мария Габриел, която е заместник-председател на ЕНП. На фона на всички тези отдавна оповестени ангажименти това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения. Не е ясно каква е целта на тези прибързани действия. Дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма, или това, което нашите партньори от ПП-ДБ демонстрираха с този ход, е, че те не желаят може би да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата в избори. В противен случай не бих могла да си представя защо беше необходимо това бързане“, посочи тя.

Шефът на НС Росен Желязков също призна, че според него нещото са избързали.

“Мария Габриел липсваше в залата днес, в МС се проведе редовно заседание с 25 точки при положение, че изпълнителната власт е в оставка и то с липсата на вицепремиера Габриел на това заседание”, каза той.

Желязков посочи, че депутатите от ГЕРБ се чудят защо при това крехко доверие между тях и ПП-ДБ се правят символични жестове, които предпоставят разговорите за ротацията с още една нотка на горчивина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
11
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОРИ! преди 2 месеца
ИЗБИРАЙТЕ Академик или *Tиквeник*. За Академик - дайте палче нагоре. ГЛАСУВАЙТЕ СЕГА!!! СТАРТ!
64
2
 
7
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ЗА ИЗБОРИ! преди 2 месеца
ИЗБИРАЙТЕ Академик или ***. За Академик - дайте палче нагоре. ГЛАСУВАЙТЕ СЕГА!!! СТАРТ!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кума Лиса като ощави курника го играе умряла лисица . Прозрачни сте всички , престъпни сте всички , узурпирахте властта заедно с помоща на дебилния народец кето го играе сърдит , сега си играете някакви игрички , които нямат нищо общо ни с общество , ни с държава , напросив разграждат ги .
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Редакцията: моля Ви, пуснете статия за съдържанието на Пътната карта за "Турски поток"! Не може да не напишете, че се е намерила, след като писахте години наред за това как се издирва.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голяма драма. Държава има. Има народно събрание. Има министерски съвет. Има закони. Всичко си е в реда на нещата. Освен,че депутатите са най скъпоплатените лъжци
60
2
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 2 месеца
Ами прав си."Опозицията"Възраждане,БСП и ИТН са си за ГЕРБ и ДПС и винаги гладуват с тях.
59
9
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Борисов директно им го каза, че няма да присъства до 8 март! Какъв беше тоя зор за три дена, тепърва ще се разбере! Аз на Менкаджии не вярвам! Цялата история сега е , че ако се стигне да избори, ГЕРБ да са им "виновни"! Предстои евтин и посредствен цирк ! Ментетата никога не са възнамерявали да пускат властна !Ще видим !
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не я бяха подали днес, щяхте да ревете защо се бавят. По-интересно е защо Петкова коментира оставката на правителството, а не най-накрая намерилата се вчера пътна карта за "Турски поток". Като си взела думата, грозотийо, поне говори по същество.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От ПП-ДБ изпързаляха много хитро ГЕРБ. Сга няма да подкрепят Габриел и правителство на ГЕРБ. Ще има нови избори на които резултата ще е същия и после пак избори... И през цялото това време държавата ще се управлява от кабинета в оставка с премиер Академик Денков. Така е според новите промени в конституцията.
56
1
 
8
 
! Отговори
Счетоводителката преди 2 месеца
Теменужка и Фактурата Делян в люта битка кой да е новият министър на Енергетиката .
55
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
Плашат се помежду си с избори, които никой от тях не желае! И като са бързали с оставката от подмяната, вие що гласувахте "ЗА", що не бяхте против? Шмекерии и опити кой кого да прецака, ама на накрая пак ще сте заедно, щото вариант избори не устройва никой.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що си с шапка? А сега защо си с шапка?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски е добра кандидатура за Премиер И Президент на Бг , нали вече и с чуждо гражданство --МОЖЕЛО !?Голям зор на политиците ни да докарат България , до Бананова Република !
52
1
 
13
 
! Отговори
Как избързват? преди 2 месеца
Нали ротацията трябваше да стане на 6ти март?Теменужка,виж коя дата сме днес.А ако не бяха подали оставка,щяхте да кажете,че нарушават споразумението с вас.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герберастите никога нямат угодия, но пък народа винаги ще ги мрази.
50
7
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 2 месеца
Поздравления за ползотворната и успешна реформаторска политика на ПП-ДБ ! Поздравления и за коректното джентълменско изпълнение на обещанието за 9 месечна ротация !
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според промените в конституцията кабинета в оставка управлява държавата до избирането на ново правителство. ПП-ДБ могаст да не подкрепят кабинета на Мария Габриел и така кабинета Денков ще продължи да управлява, макар и с подадена оставка.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисов е усвоил до болка , мръсните комунистическите номера , така че ПП-Дб ще берат ядове , и ще събират буци !
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герб питат , ПП - декларират , резултат- никс , оди ги РАзбери !
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петков не е вкусвал от номерата герберастки, ама вече почва да узнава некои неща