Рая Назарян: Няма развита страна, която да се управлява от сглобка

Зам.-шефката на ГЕРБ иска ясни правила и принципи
41
Рая Назарян: Няма развита страна, която да се управлява от сглобка
Снимка: БГНЕС

Правовата държава се управлява при ясни правила, ясни принципи. Няма развита държава в света, в която управляващите политически субекти да се наричат "сглобка", "неприятели", "некоалиция", "непартньори". Няма такова нещо, то е обидно и към избирателите, това е формула, която не работи, заяви Рая Назарян, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, по време на Националното съвещание на ГЕРБ, цитирана от БТА.

Назарян бе категорична, че няма и държава, която да се управлява с меморандум и същевременно да има цели и бъдеще.

Затова ние като опитна, отговорна и най-вече далновидна партия ще положим всички необходими усилия, за да преговаряме и да постигнем едно споразумение за управление, с което да бъдат ясно разписани посоките, целите, принципите, как се взимат управленските решения, кой носи отговорността. Тя трябва да бъде равна, споделена, за да може да дава резултати. Иначе това управление в този му вид - то вече е изчерпано от съдържание, заяви Назарян.

От опита, който имаме до момента, с подписаната декларация от юни 2023 г., видяхме, че още преди да е изтекъл деветмесечният период на това споразумение, Николай Денков едностранно наруши разпоредбата и заяви, че след ротацията няма да е министър на образованието, а ще става външен министър, добави тя и отбеляза, че когато един човек наруши подписана уговорка, той ще го направи отново.

Колеги, съдебната реформа и борбата с корупцията не са лозунги, не са и интервюта, добави тя. Това са строго професионални теми, които трябва да бъдат водени от професионалисти, последователно, експертно с опит и задълбочено. През последните месеци НС приехме редица важни закони за държавата, сред които и промени в Конституцията. Всички те бяха приети с експертното участие на ГЕРБ-СДС и с гласовете на ГЕРБ-СДС. Предстоят още важни закони да бъдат приети, най-важният от които Законът за съдебната власт, в който трябва да бъдат имплементирани заложените цели в изменената Конституция, а именно - независим съд и прокуратура, отчетна прокуратура, безпристрастни и компетентни магистрати, които да притежават високи нравствени качества, които да бъдат контролирани, добави Назарян .

Рая Назарян посочи, че законът за съдебната власт още не  е написан, съдебната реформа не е завършена,"тя е наникъде" и  без ГЕРБ-СДС не може да бъде завършена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ГЕРБРая Назарян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Няма как! преди 2 месеца
Няма развита и цивилизована страна, в която лидер на партия да му се размине корупционен скандал и да се потули всичко от корумпираната прокуратура!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
В развитите държави Мутрите и Шарлатаните са по затворите, а не по сглобките.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами че това си коалициа наречена "сглобка" сега може просто да добавите + ДПС. Просто така за официализиране
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А тази случайно да знае,къде в света има държава,която се упрвлява от мутри,шарлатани и национални предатели и тя да е "развита"държава??? Най-бедната,най-съсипаната, с най-бързи изчезващия народ на света! Интересно къде тази умничката видя развита държава???
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега може да направите една муфа
31
1
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 2 месеца
Христо Иванов беше ясно, че ще го купят той е руска издънка, такива руски възпитаници като него правят всичко което Кремъл наредят. Беше въпрос на време да го стартират. Като му изчетох биографията и тази на майка му ми стана ясно
30
0
 
3
 
! Отговори
Соня преди 2 месеца
То и няма държава с народ ,който да прави 5 пъти избори за 2 години и да не знае какво прави,да напълни Парламента с лъжци и крадщи и все другите да са му виновни.- Посолства .....За всичко си е виновен народа,той избира и праща в Парламента тия негодници
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че кой е казал, че България е развита? Оставете ги да си се сглобяват на воля. В страната няма кадърни политици. Елита е изтребен през 1944. После диктатура и управление на селяните и резултата е следния. Преход по руски модел с олигарси и това ви е резултата мили мои. Българите избягаха от страната и не ги чакайте. Можете да си внесете украинци или афганистанци, все тая.
28
2
 
3
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
От сутрин до вечер само шит. Русия, която сключва пакт с нацистите за съвместна подялба на европа, обвинява всичките си съседи, които е окупирала по силата на този пакт, че са нацисти:) И щяла да ги денацифицира!?!? WTF. Нашата селско-мутренска политическа класа и тя само глупости, докато им вървят схемите. А ние овсите гледаме и като стадо под строй си гласуваме и се плюнчим в нета. Е нема такава държава.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината е, че купиха Христо Иванов и той предаде ПП! Сега промяната ще бъде спряна, а кадрите на дб ще бъдат наредени по общини и институции! Срам!
26
0
 
0
 
! Отговори
Райке! преди 2 месеца
Думата "сглобка" я употребяваме ние. По света в политиката е имало такива коалиции, в сравнение с които нашата "сглобка" е цвете! Така е било откакто свят светува.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разтуряйте това Сглобище!! ЧАО, ДОВИЖДАНЕ!! ДО ВИ ЖД ДАНЕ!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма и развита страна, в която от партията за която гласуваш ти казват, че няма да има коалиция с мутри, гласуваш за тях, а после ти подменят вота и правят коалиция с мутрите.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Райче, тя сглобката беше точно за да ни избави от такива като Кретенел. НЕ го ли загряваш?!
22
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 месеца
Да де,ама ние не сме развита страна! Ние се борим да станем развита страна ,ама това няма как да стане сгерп в управлението.Кражби и корупция само!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайно време беше, ГЕРБ-СДС за реагират на унищожителната за страната политика, която водят ПП,ДБ.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ама няма и развита страна която да се управлява от Банкя и американското посолство . Такава страна е само последна по всичко и във всички класации и първо по изчезване на народа в света . Резултат на 12 години герб петата колона на САЩ в сърцето на Европа .
19
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 месеца
Германия, Италия, Испания....
18
2
 
6
 
! Отговори
Акъл преди 2 месеца
Девойче, ти на където си тръгнало, аз от там се връщам!
17
8
 
7
 
! Отговори
прости политици преди 2 месеца
Коалиции управлямат Германия и Холандия. Само в България пРезидента копейка ги нарече Сглобка!