Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа

Кабинетът работил за минимизиране на корупцията
180
Денков: Ако правителството падне, няма да довършим съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

"Правителството работи за това да бъде максимално минимизирана корупцията в нашите институции, но това не става с лепене на етикети", заяви премиерът Николай Денков в отговор на критиките на независимия депутат Радостин Василев относно практиката да се искат подкупи от държавни служители.

Василев посочи като пример експерта от спортното министерство Иван Иванов – син, който беше задържан за корупция.

Още по темата
"Този служител хванат с подкуп дали не работеше в Министерството на спорта и когато Вие бяхте министър", попита Денков.

"Корупцията се бори със съдебната система и заради това бяха променени редица закони и този процес, който започна преди 9 месеца благодарение на това, че работеше това правителство и този парламент трябва продължи и заради това работим, за да намерим форма, който да продължи съдебната реформа. Разбира се, ако се срути правителството отново ще сме в същата ситуация в която бяхме преди 9 месеца", отсече Денков.

Относно критиките на опозицията, че заради приеманането ни в Шенген по вода и въздух, в България от Австрия и Германия се връщат мигранти с присъди за престъпления, премиерът отсече, че ще изпрати справка на депутатите, защото твърденията едва ли отговорят на истината.

"На 54% са пълни центровете за бежанци и няма никаква опасност, тези заплахи и фойерверки да се препълнят центровете не са верни", каза той.

"Ще изпратя справка, защото едва ли нещата са такива, каквито ги изкарвате. Въпросът ми е ще се извините ли, че изплашихте българските граждани без да имате основание за това“, обърна се той към депутатите от "Възраждане" Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Реформата свърши още през лятото, когато набързо за главен прокурор беще избран продалия се на Кокорчовците, заместник на Каскета. От трън на глог, че е по висок. Сега е в ход замазването на политическата корупция в съдебната система!
133
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
ДО 140 "Какво има да довършвате, ве измекккккяри продажни" - кой бе? Избраните от 85% от матряла ли? Че ТЕ какво са виновни, че ВИЕ гласувате за евроатлантизъм и интеграции и те ви ги дават, но СТЕ про'с'ти да го осъзнаете?
132
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Мухаха... в последния доклад на ЕК пише, че у нас няма проблеми с корупцията и върховенството на закона.
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво има да довършвате, ве измекккккяри продажни?! Вие сте напаст продажна, предателска и ТРЯБВА да сте съдени за държавна измяна. Ти, кирчо, кокорчо, ристю, прасеевски, тиККвата и цялата подобна И ЗЗ М Е Т, продаваща България на козяци и трансджендърски дегеннннерати! СЪД - > ЗАТВОР - > КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО
130
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Родните пpaсeнцa гpухтят в хора на евроокупаторите,завладели България от 1997г
129
1
 
10
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 2 месеца
Противния и продажен проф.Сапуньов трябва да бъде изпратен веднага в Киев ,заедно с недоразумението Тагаренко.Тези двамата подлеци не са българи , а укропски прислужници.
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да обявим 1 април за национален празник,Ден на българските политици
127
1
 
13
 
! Отговори
Ала бала преди 2 месеца
Няма нужда от съдебна реформа, а от безпристрастно прилагане на закона. За кокошка няма прошка и за милиони няма закони. Имам предвид Пеевски и кураторите му от Люлин.
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е тази съдебна реформа? Нито "нотариуса" или "евро" я видяха. Нека да влезе убития за последни показания?!? Пародия!
125
0
 
7
 
! Отговори
Независимо преди 2 месеца
Кое е правителството и какво е то, целта на всички мафиоти е да се провали реформата в съдебната система.
124
1
 
14
 
! Отговори
Гръцка газ нема... преди 2 месеца
Газта пада редовно с по18-19% благодарение на сделките на служебното правителство с Азерите , а тия искат да развалят договора и да купуват пак азерска газ ,но през гърците за да има едно 50% горница върху сметките за делкане с гърците...
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 месеца
Е нали обезвредиха мафията-арестуваха мега опасен клошар с телефон и червен прякор-прероден хибрид между Сталин и Ескобар, който уж заплашвал всички и случайно заплашил и съдия Цариградсска да не бара едно дело. Ей так вътрешен глас от космоса го подтикнал...
122
1
 
17
 
! Отговори
Реформатор преди 2 месеца
Абе, Химичко, какво правителство ще пада ? Та това ако е правителство, то българите сме племенни ***! Какви рвформи са ти в кухата кутия , в която има само 1.5 сапуни и малко долнокачествен прах за пране ? Защо няма българи с топки и тояги , та да разберем какво правителство имаме ???
121
1
 
14
 
! Отговори
Оцелял от СДС-Чумата преди 2 месеца
Съдебна рефома няма да се направи, докато Парламентът, Министтерският съвет, министерствата, областните и общински управи не се прочистят изцяло от "нотариусите" в тях.А това може да се постигне,колкото и нехуманно да звучи, единствено чрез трепанация на около 5000 "нотариуса" в тези институции. Тогава кандидатите за "нотариуси" ще си помислят дали някога ше се занимават едновременно с политика, държавно управление и с "нотариална" дейност.
120
1
 
13
 
! Отговори
ДаСкопимБезродника преди 2 месеца
Де да имеше кой да довърши Предателит-*** и българоубийците.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С това какво иска всъщност да каже Сапуньо на Мутрата , ще останеш недоизпран .
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Професоре, вземай си тримата канадски авантюристи и четиримата заедно плюс този политически неудачник от Банкя с малко акъл в главата се измитайте от политическата сцена! Вие: като маши на чужда сила, а ББ - заради неудачния си опит от милиционер да стане политик. Е, не стана, което отдавна се очакваше, така че други , по-млади и по-умни гербери да поемат волана на колата ГЕРБ преди и тя да глътне вода като БСП под несмисленото, но брутално ръководство на К.Н.
117
1
 
9
 
! Отговори
Алекса преди 2 месеца
Прав е Молеца ! Има още хора за трепане хо хо хо
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече над 20 години само се говори от всички правителства до сега за съдебната реформа която никой не знае в какво ще се състои. ЕС вече му омръзна да ни натиска за съдебната реформа, явно и на него му писна, че нищо не се прави по реформата. Така, че пак ще е нищо .
115
1
 
20
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
Искаш да кажеш ,че няма да можете да довършите БЪЛГАРИЯ , икономически , правосъдно . Престпниците от Австрия , Белгия , Германия пристиат нощно време със самолети . Чистят си Европейците *** и го тъпчат България като кошче . Дали има друга държава с такива предатели и да приемат стотици ислемисти . Няма . Историята ще ви изтрие като престъпни елементи , променяйки етноса на ЕДНА ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА .