Борисов за ПП-ДБ: Като попската работа – не гледайте какво правя, а какво говоря

Той обвини "Промяната", че назначава ярки политически фигури
Обновена: 22 фев 2024 15:16 | 22 фев 2024 10:02, Камелия Цветанова
159
Борисов за ПП-ДБ: Като попската работа – не гледайте какво правя, а какво говоря
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува предложения меморандум от ПП- ДБ и коментира, че в него се говори, че регулаторите трябва да бъдат оглавени от експерти, а в същото време назначават на ключови постове ярки политически фигури.

"Сега вече не било меморандум, а подготвен материал, върху който се водят преговори. Ние водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от колегите от ПП и ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа, гласуваха против да обсъдим решението днес, което не е добър знак", упрекна той.

Още по темата
Борисов посочи, че вече се е запознал с предложения документ.

"И това ми е точно като попската работа, където един поп казал: "Няма да гледате какво правя, а ще слушате како говоря", скочи лидерът на ГЕРБ.

"В меморандума пише, че кандидатурите трябва да са непартийни, неярки, а експерти. Те изпратиха депутат от ПП за шеф на КЕВР, а за Петър Петров да не говорим- основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП за зам.-шеф на ДАНС – това са им непартийни, прозрачни, експертни", обвини той.

Борисов посочи като пример и зам.-шефът на БНБ Андрей Гюров, който също е ярка политическа фигура от ПП.

"С една дума – чрез своите говорители те пръскат в обществото, че това са някакви експерти, но всичките им действия до този момент показват точно обратното. В МС ние докарахме от близо 15 години работи еврокомисаря за вицепремиер, а те изпратиха за премиер, за финансов министър ярки политически фигури. Сиреч нито един от тези принципи не е спазен, а иначе звучи много добре и аз потвърждавам, че ние се точно за това, но въпросът е, че е както дяволът чете Евангелието", отсече Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Бойко БорисовгербПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бойко е пешка в ръцете на руснаците
47
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Да се довериш на ПП за каквото и да е сигурен път към Карлуково.
46
4
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Бокич, ко стана с ротацията? Май нов Министър Председател ще ти требе? Жирафката мноо непослушна излезе. Хвана си бела май а?
45
5
 
7
 
! Отговори
без коментар преди 2 месеца
точно този да каже това...
44
3
 
11
 
! Отговори
боко пешка преди 2 месеца
Боко е пешка в ръцете на ЕС. Да не се пъне много! Сглобката е европейска!
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не бяха ПП-тата да го изперат, тоя и братчето му близнак Пра сето, отдавна щяха да са изгнили в затвора.
42
7
 
8
 
! Отговори
Разобличителя преди 2 месеца
След едни нови предсрочни парламентарни избори,ПП-ДБ може да се окажат за дълго в изолация и опозиция.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиква що така обиждаш поповете бе ? Нали им беше голям приятел. Те и като Светец те изографисаха даже.
40
3
 
9
 
! Отговори
До ПАК СЕ ВЪРНА! преди 2 месеца
Когато дойде Баце ти и по негово време и заради него емигрираха 2 милиона българи. Баце ти трайно ни закопа с най-ниски заплати, пенсии, най-ниска покупателна способност, но пък едни от най-високите цени. Заедно с ДПС съсипаха малкото и средно земеделие и животновъдство и сега внасяме всичко. Даваше ни 30 годишно месо от резерва на Аржентина. Изби прасетата и пилетата. Издигна корупцията и шуробаджанащината до нови висини. Уби свободата на словото. Напълни всичко със свои калинки. Уби образовани
39
8
 
5
 
! Отговори
ПАК СЕ ВЪРНА! преди 2 месеца
ЗАБРАВИХТЕ, ЧЕ КОГАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БАЦЕ, НА ДЕН ЗАСТРЕЛВАХА ПО ДВАМА ТРИМА И ОТВЛИЧАХА ПО ЕДИН БИЗНЕСМЕН И ГЕРБ ВЪСТАНОВИ ДЪРЖАВАТА ВЪВЕЖДАЙКИ РЕД И СПОКОЙСТВИЕ. ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИЦИ В ЕВРОПА МУ ПРАВЕХА ЕВАЛЛА! И ПОСЛЕ ДОЙДЕ УРСУЛА, ХЕРО МУСТАФА,БОРИС ДЖОНСЪН, МАКАРОН И ДРУГИ ЛЕВИ ПИДААЛИ, И НИ ДОКАРАХА РАЗНИ ПАРАПЕТИ, ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ И ХАРВАРДСКИ БОКК ЛУЦИ.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, то всичките политици сте на попския принцип, ама тия пепедебейци се оляха, мярка нямат. Да се махат от управлението на страната, че нямат оправяне гафовете им.
37
3
 
5
 
! Отговори
Костя преди 2 месеца
РАЗТУРВАЙЙЙ
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичките сте за затвора ! Окрадохте бъдещето на децата !
35
5
 
4
 
! Отговори
Soli Invictus преди 2 месеца
Поклонете се на Непобедимото Слънце Хелиогабало Кокорчо! О, Непобедимо Слънце Кокорчо, император на Слънчевата система, Бог и Господар на герберите и слънчогледите! Гледайте какво ви говори Слънцето, за да чуете какво правите!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боце пак ще клекне от страх да не го арестуват. и турският ибрик Пеевски също. Само се петлярчат.С Боце като политик е свършено.Сега седи само като квачка да си пази кинтите и да бяга от конфликти да не го посети реформираната правосъдна система.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От все сърце се моля за нови избори и цялата тази пас-мина аут от властта завинаги. Разкостиха ни!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БОКО Е КАТО МИЛИЦИОНЕРСКАТА РАБОТА...
31
2
 
4
 
! Отговори
СТАР КОЦКАР преди 2 месеца
БАЦЕ КАЧИ СЕХ ИДОЛА КИРО НА БУЯЯ СИ.
30
0
 
7
 
! Отговори
малко сеир да има преди 2 месеца
Пак ще се прегърнат и заобичат ми се струва. А за умнокрасивия електорат остава "утешението", че техните хора си остават на власт. За огромната част от българския народ обаче си остава поуката, че на политик вяра не трябва да се има. И дано тази огромна част от народа се събуди и почне да си оправя държавата. Иначе ще е както досега: ще ни я оправят през посолства и чрез лични финансово-икономически интереси на шепа хора.
29
3
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Киро когато ДПС ти трябваше за конституцията беше супер сега какво пак лъжеш Безсрамници Ицо лодкаря без ден трудов стаж Атанасов бкп следовател Рашков бкп следовател милионер от жена си ХАЗАРТА Лена парапети Лорер и жена му Асен срутиха държавата ни за 3 год