МС решава за рекордното обезщетение от 1,6 млн. евро на Сакскобургготски

Бившият премиер и сестра му осъдиха България в Страсбург
136
МС решава за рекордното обезщетение от 1,6 млн. евро на Сакскобургготски
Снимка: БГНЕС

Правителството ще приеме решение за изплащане на рекордно обезщетение на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок, става ясно от програмата на редовното заседание на кабинета.

Двамата първо реституираха имотите си, после държавата заведе дела да си ги върне обратно. Те пък съдиха България в Европейския съд по правата на човека заради мораториума от 2009 г., с който беше забранено да се разпореждат с имотите си и да ги експлоатират.

Още по темата


Става дума за обезщетението на стойност 1,6 млн. евро, или 3,2 млн. лв., което бе присъдено на бившия цар и сестра му от Европейския съд по правата на човека в Страсбург през 2023 г.

Срокът за плащане беше 2 ноември миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
дАА , кой каквото може да отмъкне от държавата , го отмъква , няма никаква защита от никаква институция .Жалко за България и народа И !От ЕС и НАТО само ядове .Ердоган си реши проблема , всички чужденци -ВЪН , ДАЖЕ И БАЗИТЕ НА НАТО !Не разбирам , ЕС на какво разчита , САЩ е далеко , а Англия е остров и не е в ЕС , за ЕС им е СЛУГА , след като се вижда че само ''те'' печелят , а ЕС е на загуба постоянно !?
91
0
 
2
 
! Отговори
алонсо преди 3 месеца
КОГАТО ЕДНО НАСЛЕДСТВО СЕ ПРИЕМА СЕ ПРИЕМАТ АКТИВИТЕ И ПАСИВИТЕ, ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ БАЩА И ДЯДО НИЕ СМЕ ПРАЩАЛИ РЕПАРАЦИИ И КОНТРИБУЦИИТОЗИ И АЛЧНАТА МУ СЕСТРА ДА ПЛАТЯТ РЕПАРАЦИИТЕ И КОНТРИБУЦИИТЕНЕ МОЖЕ ЗА ТЯХ АКТИВИТЕ А ЗА НАС ПАСИВИТЕ
90
0
 
1
 
! Отговори
Bormann преди 3 месеца
Не е важно кой съди а кой може да изпълни присъдата. Президент Путин беше осъден от некъв си съд в неква си европейска община да го арестуват в момента в който напусне Русия и ко? Човека не се е спирал да пътува от тогава, 24 държави посети а Бай Дрън 0 бухахахахахахахахахахаха
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно време .... во врее оно.... Те ЧоВеците бяха "АЗ" "БУКИ", "ВЕДИ". Те бяха Божествени, като Бог, Цар, Отечество! С пълни Сърца с Вяра, Надежда и Любов.... Знания да носят и на Земята мъглата, тъмата с Четмо и Писмо да РАЗсейват. Те Бяха наРОД от Изполини отседнали около ХЕМус на Балкана. Оряха, Сееха, Смееха се и си Пееха, с една дума Живот си Живееха. Балкана ехтеше от Детска Глъч, Смях и Радост ин изпълваше СЪРцата Балкана се пРЕнасели с ИСТИНА, ЧО+ВЕЧна Глъч.
88
5
 
3
 
! Отговори
Делата преди 3 месеца
От Запада само злини са идвали за България. И този вампир продължава да смуче. Баща му ни вкара в съюз с фашистите със всичките му последствия. Той узакони политическата корупция докато беше на власт .ГЕРБ я превърнаха в изкуство а сегашните в ежедневие.Бог да пази България от Западни хора и ценности. то ненапразно народът е измислил тази дума ""Запад"" Сложете ударението на втората буква и звучи истинно.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А по-късно Гърците от злоба умряха и по негово подобие ОРфеизъм си написаха и на седемте Олимпа с песни се Надбягваха по нашите глави български! Ех мари Майко Юнашка, къде ми скри мойта пРАшка? С нея да се прицеля и в "Samo Sedno" да Уцеля. Право в гърдите и да хвърля Лъжата на Грачолята, да бяга след Петите на Олимпийците по Земята. Грък ли е Вяра не Хващай, че душа черна от Африка взел. Че брада къдрава има като номадски Козел. От как в страната Лидия ПАРите измислиха по Земята се по Пари ходи
86
0
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Нагльо кво обещетение кви пет лева?С какво си допринесъл в развитието на България?Освен да участваш в схемата!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеел е Орфей като КАНос, Княз Царсвуващ и Жрец Небесен. Той е Бил за Слава на РОД и кРЪв, за да има Български Род и Български НаРод! И най - главното - Библя Бесика - първата Библия. Създал е РОДопския Олимп.. Олимпът на Певците. Създадени по негово подобие са и Седемте Олимпа. Един от тях Беше на Минос, Минотавъра...
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съдът реши, че имотите не са техни. Осъдиха ни за нещо, което не е тяхно. Как така ще им плащаме пари? Ами да се задействат нашите юристи и да оправят кашата. Той Симеон загуби първородния си си, но не си научи урока. Продаде овдовялата си снаха на арабите за жена на не знам кой си братовчед... Единият му, прехвален син, се разведе...Корурги! Само за пари и имоти мислят. Още беди ще ги сполетят, ако продължават така.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде се покри дъщеря ти наглата алкохоличка?
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този ако знае коооолко го мрази българският народ, не би стъпнал повече в България!
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Царю наш, на народа Български! Едно време международните далаверажии убиха 1943г. баща ти - нашия законен Български Цар Борис! На 5.09.1944г. дойдоха комунистите и изпотрепаха българската аристокрация, интелигенция по концлагерите, иззеха земите на Българските Ковбои - селяни и които не си даваха земята - кулаците -в концлагерите. Теб царското детенце изхвърлиха от България! След 1989г хитрата лисица - *** те привикаха и хитро унищожиха спомена за Царство България от преди 1944г.
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все пак ,управлява само един мандат и нищо не навреди.Трудно се оправя приватизирана от ниновци и бойковци държава.Но поне при нео за пръв път малко се вдигнаха пенсиите,които бяха в смешен застой.А за " вождовото" управление над 2 десетилетия само си трайкате...
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Редно е това обезщетение да се прихване с наслещен иск за проваленото 800 дневно управление плюс няколко милиарда ресто.
78
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен 76 преди 3 месеца
Какъв бог, какъв цар к,ви пет лева бе??
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той нали за това дойде в България, да си търси имоти, макар и несъществуващи. Наивните му повярваха, че идва да прави добро. Хайде, бе! Изгонили ги от тук и той ще прави добро? Напълнихме ги с пари и имоти. Г р о з н а т а Калина и сина й нищо чудно да бяха направили държава в държавата със земите в Рила. То от Кобургите всичко може да се очаква. Те ни вкараха в две войни и то на грешната страна, а Симеон ни вкара в ЕС и за трети път ще сърбаме попарата забъркана от Кобургите
76
2
 
8
 
! Отговори
gogo преди 3 месеца
вън ... и гонене до дупка на този изкукуригал дядка! този никога не е бил цар и никога няма да бъде!!!как ЕС съд ще успее да вземе обезщетението, ако държавата реши да бъде истинска държава и да не пусне нито земите, нито парите + да връчи червена нота на царчето ;)
75
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Надявам се скоро т.н. цар, който никога не е коронясан, който със съдействието на ДС и КГБ се върна за да ни"оправи", да се задоволи с парцел 2 х 1 метра. Колкото по скоро, толкова по добре. Отказвам от моите данъци да се плаща на този алчен, крадлив и лъжлив комарджия!!!! Да плащат тези, които го докараха в България и му подариха, незаконно хиляди декари българска земя, като кътев, герджиков и т.н. парцаляси.
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВЕрвайте ми!....И овцете повЕрваха.