Борисов, Пеевски и Петков потвърдиха подкрепата ни за Украйна

Зеленски им благодари за оказаната помощ досега
Обновена: 13 яну 2024 18:53 | 13 яну 2024 18:13, Александър Попов
596
Борисов, Пеевски и Петков потвърдиха подкрепата ни за Украйна
Снимка: НС

Решенията, които Вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски.

Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна, заяви още президентът Зеленски.

​Пожелавам на Украйна през тази година мир, постигнат с пълна победа, защото вие не се биете само за Украйна, а за цяла Европа, заяви лидерът на ПП-ДБ Кирил Петков. Можете да разчитате на нашата подкрепа, защото едно от нещата, които ни обединява най-силно е именно Украйна. Когато заедно помагаме на Украйна, никой в България не може да ни спре, подчерта още Петков.

Можете да разчитате на пълната ни подкрепа и през новата година. Уверявам Ви, че полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. В наше лице имате приятели и Вие го знаете, пожелавам мир на Украйна и пълна победа, допълни Пеевски.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето и сигурността на Украйна са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на обединена Европа и нашите ценности, допълни Борисов.

По време на разговора с президента Зеленски, тримата лидери се ангажираха, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
0
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 4 месеца
Нека не преувеличават.Потвърдиха само т я х н а т а подкрепа,не нашата.Нелепо е с тази своя мижава обществена и изборна подкрепа да говорят от името на целия народ.Когато поне половината имащи право на глас гласуват за тях,тогава биха имали някакво основание да говорят от наше име,а така могат да декларират подкрепа за Украйна само от тяхното си име,а не от наше.
435
1
 
4
 
! Отговори
Той преди 4 месеца
Вчерашни путинофили, днес са модерни русофоби, такава лицемерна *** никога не е имамо. ПОзор !
434
1
 
7
 
! Отговори
ДОНЬО ДОНЕВ преди 4 месеца
УНИКАЛНА ГАВРА СЪС СВЕТОТО ТРИЕДИНСТВО НА СВЕТИЯ ДУХ!!!...
433
1
 
6
 
! Отговори
чико преди 4 месеца
*** защо се върна в българия Тръгвай за канада и повече да не мърсиш въздуха вСофия
432
1
 
13
 
! Отговори
gg преди 4 месеца
За чия подкрепа става дума? Щото не е за моята.
431
0
 
25
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 месеца
И тримата да тръгват незабавно за Киев.Тагаренко ,Плювню и крадлата Поптодорова да не се ослушват , ами да се омитат заедно с тримцата неща.стни краварски прислужници.Без тези омразни типове страната ни ще бъде много по-хубава.
430
10
 
0
 
! Отговори
преди 4 месеца
Яко ви почнахме. Затова всички гласувахме и сега управляваме. Искаме срещу големите данъци които плащаме да има резултат! А не барутници по сфетофарите да ме блокират. Който не внася или внася малки данъци ще го тричат в Украйна да помага! Скоро! Win-win ситуация, и няма кой да се пречка с барутници по улиците в София! Ние можем, и ще го направиме само гледайте. Един зелен наркоман бодна малко фоерверки под опашката на Мечето и сега горкото търчи ошашавено. Смешно е като Том и Джери
429
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
448 - АМА СТЕ ЕДНО ФАЙТОНЧЕ "БЪЛГАРИ". ПА като идете да подкрепяте си вземете ЧАТАЛЧЕ и памук.
428
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗАЩО ЧЕТЕТЕ ТОЗИ ФЕЙК САЙТ?
427
1
 
26
 
! Отговори
Ала бала преди 4 месеца
Нека всеки който чете това да се замисли, какви хора сме допуснали да ни управляват.
426
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затвор за евроатлантиците !!!
425
0
 
24
 
! Отговори
ТТомов преди 4 месеца
Я да кажат тези шмекери публично къде заминаха над 30 броя Су-22 от България.
424
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Три години протести кастинг да влязат в политиката с анти ГЕРБ и ДПС и след всичко това ..седят един до друг управляват заедно и се смеят. Управляват ни двама от списък Магнитски за корупция и един чужд гражданин излъгал в декларацията си че няма двойно гражданство! Това е престъпно управление, НЕЗАКОННО!
423
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълен цирк е всичко, жалко за жертвите...
422
20
 
2
 
! Отговори
Milka преди 4 месеца
Радетелите за позорен мир на Украйна с агресора по-добре да прочетат малко история как през 1938 г, за да умилостивят Хитлер и да запазят мира, Англия и Франция се съгласиха да му бъде предадена Судетската област на Чехословакия. Това само разпали апетита на Хитлер и последва анексията на цяла Чехословакия, на Австрия и войната в цяла Европа коствала живота на 50 милиона. Агпесорът трябва да бъде смачкан в зародиш. Който е готов на позорен мир, получава и позора и войната.
421
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Не трябва да се подкрепя украйна-това е зло ! И двете страни веднага да прекратят войната и да седнат на преговори за мир ! И едните и другите са руснаци ! братоубийствена война...
420
2
 
31
 
! Отговори
Watch преди 4 месеца
за това дали ще помагаме на укрите трябва някъв обществен дебат..или национално допитване....нали сме демокрация??
419
2
 
38
 
! Отговори
Watch преди 4 месеца
трима човека решават съдбите на 6 000 000 човека!! не знаех че някой ще решава моя живот?
418
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За колко евроатлантически ценности става въпрос?
417
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не подкрепят Украйна следва промяна от американското посолство !