21 000 гласа за Вили Лилков лишиха Хекимян да е на балотаж

Това е мнението на председателят на СДС Румен Христов
Обновена: 9 ное 2023 11:11 | 9 ное 2023 10:58, Нели Христова
14
21 000 гласа за Вили Лилков лишиха Хекимян да е на балотаж
Снимка: БГНЕС

"Държавните дела зависят от партийните дела, трябва да се намери баланс между двете", каза в ефира на bTV председателят на СДС Румен Христов.

По сумите му резултатите от изборите не са лоши. "Това, което беше съобщено в много медии колко са гласовете за общинските съветници показва, че ГЕРБ, без София, имат около 470 хиляди гласа, ако прибавим и гласовете за СДС - безспорно сме отчетлива първа политическа сила и на евентуални предстоящи парламентарни избори", твърди той. На втория тур не гласувал, призна той, иначе преди това е подкрепил Антон Хекимян.

"Той е добър кандидат, на малко време имаше да бъде припознат като кмет", смята Христов.

По думите му 21 хиляди гласа, ако бяха отишли за Вили Лилков, а за Хекимян - той щеше да бъде на балотаж.

"Имаме сектори, където нещата са зациклили, някои министри ги няма в инициативите, не са дейни и не са познати в обществото", смята още Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Силно се съмнявам, че спред бабите и дядовците на Лилков има шефове в ДС и хора от ЦК на БКП. Впрочем Вили Лилков е изписал доста книги на антикомунистическа тематика.
8
1
 
4
 
! Отговори
А бре г-н Христов! преди 5 месеца
Да бяхте осигурили мощно финансиране на предизборната кампания на Вили Лилков, за да стане той столичен кмет, защото има опит в общинското управление, подемаше важни и полезни инициативи и като цяло е най-читавият и подходящ сред всички кандидати, които се състезаваха за позицията на градоначалник. Кой болен мозък реши да прави кмет от шоумен?
7
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 5 месеца
А защо един политик не гласува на избори? Аз пък гласувах по убеждение на първи тур за Лилков и на втори тур за Григорова, но с отвращение, защото именно куция кон Хекимян не е за тази длъжност и така аз (а предполагам и още хиляди други) бях принуден да правя на втори тур избор за по-малкото зло. Но избор все пак, а не глуппппостта " не подкрепям никого" . Това е нещо подобно като да ти кажат, че имаш гангрена на крак и да избираш живот без крак или смърт.
6
3
 
0
 
! Отговори
Качаков преди 5 месеца
470 хиляди избиратели за ГЕРП и 470 за Шедеше. Общо сте първа сила - дума няма.
5
5
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
а защо не излезе биографията на вили лилков да видим кои са неговите баби идядовци както направиха с терзиев трябва баланс така не може сдс се доказа вгодините на прехода какво може
4
4
 
17
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Къде сте тръгнали да сравнявате Хекимян с Вили Лилков ! Последният беше ЕДИНСТВЕН от кандидатите , който можеше да управлява столицата. Но като сте рекли БКП/ДС та БСП/БКП та и БоннБонеффчето и той. Имате ги !
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Малко сте се объркали. Защото, ако вместо да се подигравате с избирателите си, предлагайки им никому неизвестен Хихимян, бяхте подкрепили Лилков като представител на автентичните сини, освен че човекът е и суперподготвен за работата в общината, сега вероятно дори щяхте да имате кмет. Но - лъсна цялата ви демагогска и куха същност.
2
2
 
10
 
! Отговори
герб пропадат преди 5 месеца
нищо не може вече да спре пропадането на гербавите. Още са първа политическа сила , но загубата на София и Варна ще ги лиши от много пари дето крадяха и разпада вече е необратим.
1
1
 
7
 
! Отговори
Румене... преди 5 месеца
А ако бяха отишли за Терзиев? Защото е ясно, че нямаше да отидат за Хъкмъкян!