Правителството проверява дали има задържан българин от Хамас

До момента информацията не е потвърдена
17 окт 2023 18:13, Нели Христова
92
Правителството проверява дали има задържан българин от Хамас
Снимка: БГНЕС

“До момента информацията не е потвърдена. Опитваме се да я потвърдим. Трябва да се провери много внимателно.”

Така премиерът Николай Денков коментира появилата се информация в Wall Street Journal, че сред заложниците, които “Хамас” взе от Израел има поне една българка.

“Аз лично я научих съвсем скоро (б.а. - информацията, че може да има български заложници). Обсъдих я с г-жа Габриел, това беше по време на заседанието”, каза още Денков.


Преди малко приключи редовното заседание на Съвета по сигурност към Министерския съвет, който Денков свика. На него присъстваха шефовете на служби и МВР.

Две точки бяха разгледани. В първата бяха подробни и нови доклади на службите и МВР. Мерките са адекватни, всичко, което се прави, съответства на настоящата налична информация. Имаме готовност да се реагира бързо, ако има промяна в ситуацията, каза премиерът.

Като втора точка е разгледан докладът за националната сигурност за 2022 г. “Той беше приет и ще бъде представен на Министерския съвет”, допълни Денков.

Мерките остават по същество същите. Те и сега предполагат повишена бдителност. Всичко това е в действие, така че няма нужда от допълнителни мерки, увери още премиерът.

Запитан дали се предвижда евакуация на българите от Ливан заради заканите на тамошната организация “Хизбула” към Израел, Денков каза: Не се наблюдава активиране на “Хизбула”. Има високо напрежение в района, но няма нещо, което да показва изостряне. В момента ситуацията е малко по-спокойна от предишните дни.

А на въпрос имало ли е представител на президентската институция на съвета, който той свика, премиерът отвърна: Да, досега на тези заседания винаги е имало двама представители. Поканих ги и на брифинга, но те казаха, че в момента не виждат причина за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тъкмо си мислих че ни трябва някой от Хамас да се справи с правителството.
57
0
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
"*** народ - слаба държава !" - друга поговорка искате ли за да разберете, че сте прости ? Щом един музеен клоун от Варна ви измами за да му вдигнете палат край един гьол как е възможно да имате "мозък" ? Да ви дам ли пример колко пъти ви измами този шарлатан ?
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До истината(76) Истината е че си проссст каквито са и всички българи!! Тоталка сте. А България това са българите. Е, като народа е тоталка каква да е държавата?!?!Ами тоталка, разбира се. И с партии и без партии все сте си кухи!!
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите сте такива аматьори и некадърници че ми се драйфа!!!
54
3
 
2
 
! Отговори
истината преди 6 месеца
Целият български народ без ДПС,ГЕРБ, ДП и ПП са заложници на това управление.Лукойл,Марица, АЕЦ, Булгаргаз , всичко затварят като ударят енерг.езточници и горивата ще бият и кепенцата на България изчедваме от картата..... Хора оставете тие партии , а мислете за България
53
5
 
2
 
! Отговори
Махатма преди 6 месеца
Ако има задържан българин от Хамас, незабавно изпращане в ивицата Газа да го спасят Нинова и Костадинов, които най-върло защитават палестинците-мюсюлмани. Същите те бранят и 3-ти март, нищо че този ден е символ на освобождението ни от най-гнусната ислямска империя. Шизофрения някаква червена.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако са туристи разбирам да се притесняваме, ама за имигрантите... Тяхна си работа не е ли така?
51
1
 
4
 
! Отговори
Хетеросексуален преди 6 месеца
Жени, драснахте ли нещо по повод изслушването на Станислав Цанов днес?
50
5
 
2
 
! Отговори
Осведомен преди 6 месеца
То, за българите е ясно, но защо не проверяват дали има задържани българки. Те сигурно не правят разлика между половете. Ами, нормално си е. Те са хора, които гледат децата на, правени им от други. А пък, този лидера им на ИТН, дори и приятелка си няма. Ах, извинете, може би Тошко африкански му е или Годжи. Не ги разбирам нещата с полтиката. Но пък знам, че малкото Еми им е леля на внуците му на мутрата от Банкя.
49
1
 
1
 
! Отговори
Здрав българин преди 6 месеца
Така е Надеждо. Като те *** по-млади икономисти, Ще им ги раждаш. Беше символ, а вечем си просто една ***. като тези мъжките костов, Стоятон и останалите. Без желев, разбира се. Аман от *** по телевизиите. Че дори и магистъп по фармацевтика станах от рекламите им. То, лекарство след лекарство. Много боли холоа има в Българията ни. А пък, работещите в болниците стачкуват ли стачкуват.
48
0
 
4
 
! Отговори
Християнин преди 6 месеца
За кое праветелство става на въпрос ? Яха, това на Българият ни ли. Гова редовното на тези нещастници от Герб и ДПС-то им. То, кука до кука. Така са се подредиил, че дори и тези от ДАНС не могат га разберат куките от бившата ДС. Чесетии гаражи на Нейнска. Това, което тя го говори по телевициите, чога и аз да го кажа. Как са тези от СДС-та, които напривха коалиция с комуниста от Банкя 2 За смях станаха. Костов, Стоянов, Михайлова, Софиянски и останалите. Те не скачак, значи сда червени. НЕВСКИ Е.
47
1
 
1
 
! Отговори
Инженер - химик преди 6 месеца
Михаил е просто ЙОСИФОВ. Много малко приятели като баща му съм имал. ЧЕСТИТО МИШКА. ЯНА, знам разбира се. Те, приятелите са за това. Да ме прощават СЛАВЕЕВ И УЧИНДОЛСКИЯ, КАКТО И ГОДЖИ. Ти си просто най-добрия. Тромпета. Ако те видя, ще те питам, защо си го откраднал от дядо си ПЕТКО. И на идея си нямаш за баща ти. От най-добрити ми. Христо беше. Просто ми кажи. Свикнал съм с мъката. От СЕВЕРНЯЦИТЕ СЪМ.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя самолет го.обърмаха на каруца,Карс по 50 човека и то чужди хора колко са загрижени нашите управляващи предизборни ,външния министър лично ги посреща ,ми саоксзвс че няма българи в союамилета )
45
1
 
4
 
! Отговори
Милиардер преди 6 месеца
Да живее БЪЛГАРИЯТА НИ, РАЗБИРА СЕ. Но, не и нейните политици и техните лидери. Бивши, настоящи и бъдещи. Такива ги разправяше другарят им от БКП на студентите и студентките на празника им. А пък, той си мислеше, че е март, а не декември. Такива са си тези от Правец, БКП и Герб. ПРОСТИ, та прости. МАРКОВ Е. Не се опитвайте да пеете песните му. НЕ ЗА ДРУГО, а просто защото е като Пласидото им Домингото. ДОРИ И ПО-ВЕЛИК И ДОБЪР ПЕВЕЦ ОТ НЕГО. ПЕСНИТЕ МУ ЩЕ ОСТАНАТ В СЪРЦАТА НИ. ТЕЗИ НАШИТЕ СИ НИ.
44
2
 
5
 
! Отговори
Луна - Чики-Чики преди 6 месеца
Знаете ли го тоя: Един чикидцжия разглежда списание Playboy и си брои "Тая съм ги е6aл, тас съм ги e6ал, таа също сън ги e6aл..." - по едно време спрял, загледал се пък възкликнал: "А! ТАЯ НЕ СЪМ!" (и му счупил главата)
43
2
 
9
 
! Отговори
Фани преди 6 месеца
Точно от този молец,академик,едва ли ще научим каква е истината!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Големи нещастници са нашето правителство. Наистина трагични.
41
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
това нищожество като го видя, ми идва да се издрайфам на монитора!
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия вече е в предсмъртна агония, а войната още дори не е започнала.
39
1
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ преди 6 месеца
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАМ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ НИТО ПРОSТАК, НИТО ГЛYПАК, НИТО ЛЕСНО МАНИПУЛИРАНА ОВЦА ! 34 години САМО ЛЪЖИ И ОБЕЩАНИЯ, ПОКАЗВАМ ВИ СРЕДНИЯ СИ ПРЪСТ И ВИ ГО РАЗМАХВАМ ПОЛИТИЦИ-ШАРЛАТАНИ !