Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка

Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба, каза вицепрезидентът
17 сеп 2023 12:39, Елка Василева
275
Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка
Снимка: архив, БГНЕС

"Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля". Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
"Сглобката" е тип управление, при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в "сглобката", коментира вицепрезидентът.

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да влезе страната ни в Шенген. Призивът на Фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген, е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

"Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".

"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зърнарите с мощните скъпи коли са за прокурор и съд за тероризъм.
247
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 7 месеца
Хипопо оттегли се. И дай шанс На не толкова дебели.
246
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Г-жо Йотова, не говорете от името на другите. Само едрите зърнопроизводители, тези които вземат големият пай от 2-та милиарда на година субсидии, организират протеста. Тези, чиито трактори струват по 500 хиляди лева и карат супер лимузини. Не ни правете на балами вие от БСП. Писна ни от вашите манипулации. И още нещо. Прозира, че протестите са организирани от хора, близки до вашия началник.
245
4
 
10
 
! Отговори
Абе Илиянче преди 7 месеца
И твоят шеф беше не знам колко пъти за оставка, но дебелооко продължавате да си стоите на креслата !
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 257...малко и смешно академичен да нарече така хората които му доставят най ценното на трапезата е за разпъване на кръст)))А,как да наречем хората които заплашват да ,,БЛОКИРАТ ДЪРЖАВАТА"?Зърнарите са за прокурор и съд!Ако примерно Божков ,беше заплашил да блокира държавата още на момента щеше да бъде арестуван и съден,както и всеки друг.
243
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно така едно малко и смешно академичен да нарече така хората които му доставят най ценното на трапезата е за разпъване на кръст,този мишок се подигра с тези производители само и само да се подложи на онези които ги назначиха скритите играчи,този мазен *** трябва да си отиде веднага,никой не е по голям и велик от тези които ни доставят храната господин академичен,жалко плужече,ти си срам за този народ,позорен мазник и лакей
242
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 253Ако има нещо печелившо у нас - трябва веднага да се ликвидира и да се даде на чужденци! ///Въобще не става въпрос да се ликвидират зърнопроизводителите ,а да не са толкова алчни.Земеделците и частност зърнарите ревът от години ,че техният сектор ще бъде ликвидиран.А виждаме ,че не е така.Малка България винаги е сред 20те държави в света по износ на зърно.Първа в света по износ на олио,първа в света по износ ядки слънчоглед.Първо в Европа по износ на лавандула и т.н.
241
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз пък да попитам другарката Йотова как да назовем хората които заплашват да ,,БЛОКИРАТ ДЪРЖАВАТА"
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
,ВСИЧКИ ЗЪРНАРИ СА С КОРЕНИ В БКП И СПОНСОРИ НА БСП!МОСКВА ИМ ДИКТУВА КАКВО ДА ПРАВЯТ И ЧОВЕЧЕТО НА РЕШЕТНИКОВ БЕШЕ ПОСТОВЕНО ДА СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА
239
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако има нещо печелившо у нас - трябва веднага да се ликвидира и да се даде на чужденци! Нашите са мръсни печалбари, а западните са ангели небесни и благотворители! А догодина зърното ще го купим с авансово плащане и ще го получим след 3 години! Далавера!
238
9
 
6
 
! Отговори
Ми тоя Денков преди 7 месеца
Тогава направо да обяви целия български народ за терористи и да забрани протестите! Така е в една колония!
237
1
 
5
 
! Отговори
Помним преди 7 месеца
Разкол между протестиращите, стара КГБ тактика. По същия начин действаха и БСП/ДПС когато се опитваха да потушат неспирните протести по време на техните крадливи управления.
236
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До маилс, Ами, като искаш, сигурен ли си, че българското зърно не е отровно? Защо масово народа измира?
235
5
 
12
 
! Отговори
РУСКАТА СГЛОБКА преди 7 месеца
ИСКА ДА ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЯ, И ДА ПОДАРИ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ НА РУСИЯ И ПУТИН..... РУСИЯ ЗАТОВА НАПАДНА УКРАЙНА, ЗА ДА Й ВЗЕМЕ ПЛОДОРОДНАТА УКРАЙНСКА ЗЕМЯ..
234
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя път на русофилските партии няма да им се получи.
233
11
 
7
 
! Отговори
България преди 7 месеца
Украйна не е в Европейския съюз и затова няма забрана за ГМО.Денков е за затвора, защото ни принуждава да храним децата си с ГМО и да станат тлъсти и безполови като американските ***
232
8
 
3
 
! Отговори
маилс преди 7 месеца
До СЪБОР НА МИТРОФАНОВА Байьо .Ми мен кво ме интересува събора които русофили или русофоби си правят -живи и здрави да са И ДА МЕ ЗАБАВЛЯВАТ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ НАПРЕД .Мен ме интересува хлаба наш насъщен които ще сложа на масата си и ще нахраня семеиството си .Схващаш ли -искам да е без зарази,без генни модификации ,да има мириса и вкуса на хляба от детството ми ,не вкуса на тухла
231
3
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 7 месеца
Кирчо и Кокорчо като скачаха по площадите срещу Борисов с политически искания, те терористи ли бяха ?????????
230
13
 
8
 
! Отговори
ЦЕЛТА НА ППДБ : преди 7 месеца
ДА СЕ ФАЛИРА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ИЗКУПЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗЛАТНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. КАКТО СТАНА В УКРАЙНА. ЗАЩОТО В СВЕТА СЕ ЗАДАВА КРИЗА С ИЗХРАНВАНЕТО И ХЛЯБА СТАВА ОРЪЖИЕ.
229
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
'Айде, моля,другарката йотова да не говори като партиен секретар. Не стига, че нищо не прави и взима големите пари от нашите данъци, ами и се изказва неподготвена.