Вотът можел да преконфигурира правителството

Радев търсил конфронтация умишлено
4 сеп 2023 10:54, Росен Стойчев
18
Вотът можел да преконфигурира правителството
Снимка: БГНЕС

Местните избори ще определят начина, по който ще функционира правитлеството. Това обясни пред БНР политологът доц. Милен Любенов.

"В зависимост от резултатите, моите очаквания са да има преконфигуриране.

Още по темата
При победа на ГЕРБ и сериозен резултат в областните градове на страната, те ще настояват при ротацията да имат по-голяма тежест в рамките на Министерски съвет", каза Любенов.

Той коментира и размяна на реплики между лидерите в управляващата коалиция.

"Причината за това напрежение е в изборите и стягането на партийните редици. Тази коалиция е непопулярна сред избирателите и на двете водещи формации. Един такъв тон, който прекалено много се изостри през последните дни, цели да мобилизира избирателите. Но не очаквам скоро предсрочни парламентарни избири", смята Любенов.

Според него президентът Румен Радев отдавна е на партийния терен.

"Неговата цел е дългосрочна - да остане в политиката и да има влияние върху политическите процеси у нас. Той търси конфронтация умишлено. Тя ще се засилва толкова повече, колкото отслабва сглобката", коментира Любенов.

"Няма играчи, които да застрашат сегашното статукво. Радев, по време на своите служебни правителсва, показа, че не може да предложи нещо, което да бъде сериозна алтернатива. Видяхме, че служебните правителства също затънаха в корупционното блато", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: мандатправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
Може,ако решим! Колонията няма думата!
15
2
 
3
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Еййй тоя лош, лош Радев, как пречи не честните ППДБГЛ-ци. Не че има реална власт в ръчете си, не че е виновен за служебните правителства, ноооо - пречи. То щото като беха ГРОБ на власт с Боко и *** за президент, че цъфнахме и вързахме.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко без Възраждане и Рундьо ме устройва.
13
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
До Точен Правителството си е българско, а САЩ са ни партньори. Някои много ги боли от това, но българите избираме демократичния мироглед , а не диктатурите и авторитаризма.
12
6
 
14
 
! Отговори
Точен преди 7 месеца
Ако искате правителството на ПосолствоТО на ФАЩ да падне, глас само за Възраждане. БСП са на изчезване, а ГЕРБ си свалиха гащичките на Мъртън/в/.
11
1
 
2
 
! Отговори
Шебек преди 7 месеца
Ужас...
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев работи за себе си на първо място, този човек се интересува само от личния си интерес и нищо друго което вреди на България.
9
7
 
9
 
! Отговори
ротация на конфигура преди 8 месеца
Втзраждане бият и пепе на дебе пада.
8
16
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Видяхме го Рундю какво предложи. Още първият ден на руското му правителство: "Тежко е, без Газпром не може" Ай сиктир!!! Не, че Кирю и Асан са стока. Не знам Боко как ги търпи?
7
4
 
12
 
! Отговори
Оне преди 8 месеца
До я...пак Няма да мине номера да сочите с пръсти, докато работите точно за лицето на ДС Румен Радев (с началник на кабинета му Маринов - с ДС псевдоним "Майстора" и с 27 служители на ДС в инициативния комитет за издигането му за втори мандат.)
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Елитът" на Държавна сигурност - уж официално закрита още през 1990 г., е съсредоточен в пРЕЗИЛдентството и подава чисто пропагандни "сигнали" и "съветски съвети" на болшевишкото ни путлерче - оттам и "превратчето", и юмручето, с парите на червената буржоазия още от Тошово време. Човечето НАРОЧНО се заяжда с всяка редовна власт, за да се пъчи, че само той е "убав" и целта му е АБСОЛЮТНА власт в името на азиатщината и падението на цял народ.
5
3
 
8
 
! Отговори
я...пак преди 8 месеца
ПравителДСтвото ??
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Препоръчвам на копейковци и комунисти масово да гласуват за ГЕРБ, вместо за техните никому неизвестни кандидати, така ГЕРБ ще има основания да иска пълно преформатиране на правителството! Това е единствения ви шанс!
3
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега е шансът да бием шута на предателската сглобка иначе ще им търпим мизериите до края на позорния им мандат и ще си изпълнят цялата програма на посолството.
2
3
 
5
 
! Отговори
пришълецът преди 8 месеца
Манипулация и контра :)))на бъдещето или на миналото....:)))
1
18
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Радев може да "предложи" единствено путинизъм.