Първан Симеонов: След събирането на ПП и ГЕРБ има нужда от нов противник

Прозападните либерали ще долепят Радев до Путин, но дали е вярно?
Обновена: 17 юли 2023 14:51 | 17 юли 2023 14:51, Йоана Цонева
63
Първан Симеонов: След събирането на ПП и ГЕРБ има нужда от нов противник
Снимка: БГНЕС

След събирането на политическите противници ПП и ГЕРБ, в политическото пространство има нужда от противник. Той се явява в лицето на президента Румен Радев, който няма да им остане длъжен. В средата се отваря една много голяма ниша за баланс. Това заяви изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп" Първан Симеонов пред Нова тв.

Според него новата политическа ситуация, която ще наблюдаваме в страната е: от едната страна прозападните либерали, от другата – „Възраждане” и по средата може би ще се разположи Радев като политическо присъствие.

Президентът Румен Радев е конкурент на партия „Възраждане”. Доверието и недоверието към него е почти еднакво. Когато са сходни стойностите, това вече е добър атестат.

„Прозападните либерали ще долепят Радев до Путин. Дали е вярно, е друг въпрос”, обясни социологът.

„Това правителство започва без кредит на доверие. Обикновено, когато гледаме доверието в правителството, то е ниско. Когато има нов кабинет, винаги има бонус, известен отскок. Сегашното правителство започна без обичайния отскок на доверие. През 2009 г., когато на власт дойде Бойко Борисов за малко доверието в кабинета беше над недоверието, което е рядък случай. По времето на Симеон Сакскобургготски даже беше още по-ясно изразено”, допълни Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НА ТИЯ ДВЕТЕ ПАРТИИ СЕГА ИСТИНСКИЯТ ИМ ВРАГ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД...
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОГАТО ЧОВЕК Е НАСЛЕДНИК НА ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ НА ЦАР БОРИС И НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ФУНКЦИОНЕРИ - ЛЕВЧЕВЦИ, ДАЙНОВЦИ, НЯМА КАК ДА Е ЛИБЕРАЛ НЕ Е ЛИБЕРАЛ А ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК ПОД ЛИБЕРАЛНА ИДЕОЛОГИЯ.
53
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 10 месеца
До Анонименлекооо с фантасмагориите, на ПП никой не им пречеше да започнат с изчегъртването като в предишните 2 НС-та имаше достатъчно партии да се включат. Защо не стана изчегъртването щото ПП, ДБ и другите "демокрашъни" имат икономически интереси. Никой от тях не е дошъл в НС без да има ремарке пример ПП финансирана от една финансова пирамида, ДБ са същите те имат зад гърба си енергийни фирми и за това Беляне им пречеше. Хората разбраха че си имат господари
52
3
 
5
 
! Отговори
Попов преди 10 месеца
Само Гъзззраждане!!! Копейкин вече е обърнал всичките си спестявания в рубли за да се спаси от пагубното влияние на еврото!Браво, Копейкин, ти го можеш най добре! 😄😄😄😄
51
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
много по...руски,животите ни отдадени на...противници...на врагове?примитивно!!!на Щастие,Доверие,Почттеност,Просперитет...или нямаме шанс!!!освен ако САЩ и Свободният не решат да ни...дадат Нов!Бог да пази САЩ и Свободният!!!
50
15
 
11
 
! Отговори
Точен преди 10 месеца
Единствената българдса партия е Възраждане. Радев наистина е патриот, но не е на равнището на Костадинов.
49
15
 
10
 
! Отговори
Митев преди 10 месеца
И този "експерт" не е разбрал, че Радев защитава руските интереси ?! Да му имам "експертизата"! Трябва за такива да се учреди награда " Златен ибрик"!!!
48
4
 
15
 
! Отговори
Кви 5 лева преди 10 месеца
Къв противник, кви пет лева - тия са на системи сега, а на следващи избори са история, стига да не позволим на посолството пак да направи ала-бала с броенето на гласовете.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още по времето на соца Радой Ралин попита! "Докога в страната ни бащина, ще вилнее такава простащина? - Радой Ралин.... Отговор днешен от гроба на Радой Ралин: - "Докато се окаже веке, че нема кой да рани Ромите безброй в Чалга Народното Събрания!"
46
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Противника е ясен, твоят началник Раде и неговите началници в москва.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев докара шарлатаните, сега му помпят рейтига, като шарлатаните избягат, той да ги замени с нови шарлатани
44
0
 
5
 
! Отговори
До Тоти, малка преди 10 месеца
корекция - никой от онези 240 в НС.
43
0
 
16
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
То в тая държава откак се разбра че има социолози ,политолози и полиглоти всичко тръгна наопаки и така обърках и без туй заблудения Българин,че да се чуди на кой поп да се моли!!! Разделяне,противопставяне,злоба,неприязим и какво се сетите се насажда от една и др.политическа сила и СЕГА И ПРЕЗИДЕНТА само и само да привлекат гласове към себе си,а ДЪРЖАВАТА ВЪЛЦИ Я ЯЛИ !!! НО НА РОЖЕН СЕ ВИДЯ -,,НИКОЙ НЕ НИ ТРЯБВА ;;!!!
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 36, за всички е видно че Възраждане и ИТН иргаеха с Борисов и Пеевски, при тази ситуация няма как да стане изчегъртване! Иначе трябваше да се направи коалиция ПП - Възраждане - БСП и да се смени изцяло стария модел! Даже го предлагах няколко пъти на мои познати - членове на Възраждане! Доколкото разбрах Костадинов не искал и да чуе
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е тъй де! Трябва да има враг, бездействието да не личи! Освен това, идват местни избори, не е време за действия, а само за хвалби и надцакване с лъжи.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До смях, не се прави на интересен бе - отвсякъде ти личи че си копейка с петолъчка на челото, гласувал бил за ДБ... ХАХАХАХА
39
10
 
3
 
! Отговори
Друг смех преди 10 месеца
Аз пък досега не съм гласувал за ПП и ДБ, но докато пичкин е на власт в кремъл, ще гласувам за тях.
38
5
 
13
 
! Отговори
смях преди 10 месеца
като отровен избирател на ДБ , заявявм, че никога повече няма да гласувам за тях. Добре излъгахте ме и ми се изплюхте брутално в лицето. Аз нямам нужда от вас като мои представители. М/у другото вижте си резултатите, не съм само аз.
37
7
 
6
 
! Отговори
ПУТИН ВТОРИ..?? преди 10 месеца
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ В СРЕДАТА.... ФАШИСТИТЕ В ЧВРВЕНО СА КРАЙНИ ЕКСТРЕМИСТИ И ТЕРОРИСТИ....
36
2
 
9
 
! Отговори
........ преди 10 месеца
До 26Ти виждал ли си рейтинга( одобрението) на Радев ? 2 x повече от на Боко, за Кирчо да не говоримСъбуждането от съня ви ще бъде неприятно.