КС върна на поста освободения шеф на Сметната палата

ПП-ДБ искат Цветан Цветков да остана, защото от работа му има резултати
17
КС върна на поста освободения шеф на Сметната палата
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд е обявил за противоконституционно освобождаването на председателя на Сметната палата Цветан Цветков, съобщи Никола Минчев.

Именно ПП и ДБ внесоха жалба до КС по повод уволнението на Цветков, който беше освободен с решение на НС. "Това беше изцяло политически мотивирано", коментира Минчев.

"Тази политическа саморазправа беше санкционирана единодушно от КС", добави той.

След обнародването на решението в Държавен вестник, Цветков ще се върне на поста си и ще продължи да изпълнява длъжността председател на Съдебната палата.

Мартин Димитров посочи, че по времето на Цветков Сметната палата е направила едни от най-сериозните проверки като тези за строителството на магистралите и стопанисването на язовирите.

"Смяната беше направена на този, който работи, който изнася резултати и е хванал практики за стотици милиони, а не при неработещите органи", каза той.

На бюджетната комисия в НС днес ще се приемат процедурни правила за избор на председател на Сметната палата, но според Димитров е важно Цветков да се върне на поста, защото има два важни одита, които се бавят.

"Тези органи в страната, които не работят, не притесняват", каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
През 2018 г. раговарях с Цветан Цветков във връзка с одитния доклад в сектор Биологично производство. Оказва се, че лицата от Сметната палата са установили повече пропуски и проблеми в този сектор в сравнение от ЕС. Браво за новината ..! Успех ..!
9
0
 
3
 
! Отговори
bbb преди 10 месеца
До Анонимен 4 Той още не е навършил години за пенсия, а също така е добър професионалист.
8
1
 
3
 
! Отговори
Рататуйх преди 10 месеца
Айде бе Бойко!Връщай се на власт и ти,че много ми липсуват глубокоразсъдъчните размисли,великите фрази докато откривале магистрали,магистрали,магистрали....за никъде.Обичам те бе Бойко!И най- вече теб и Пеевски,Карадайъта мечтата да ви видя охладени и с много свещи А твойта срещу не на ръчичките,а през дебелите задни бузкиии.
7
5
 
3
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 10 месеца
Очакваме да се върнат на работа Гешефта ,Цвъко и Влади Горанов.Сещам се още за Теменужката ,Николинка ,безДетница Сачева и фъфлещата Екатерина Захариева.Липсват ми и почтените гербаджии Цацата ,Цецка Цачева и даже Искра Фидосова.
6
4
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
И Гешев трябва да се върне. Ама хааа !
5
0
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 10 месеца
гледам нямате още опорка за Кирчо или Лена. нещо ви е вътршно още. дългият да каже боли ли ли го, сърби ли го. разбира ги тези неща
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоз е пенсионер като Иван Иванов от КЕВР да дават оставка веднага и двамата :)))
3
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 10 месеца
А злощастният, смачкан каскет не може да обжалва никъде, това честно ли е ?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шамарче за свалите го от ГЕРБ и ДПС.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди малко гледах думите на Бойко от сутринта.Според мен на Бойко вече му е все тая дали ще има правителство.Той си махна Гешев.Сложи си свой прокурор.Вече е спокоен.Според мен той дори вече има интерес да няма правителство.