Пеевски вече е част от Комисията по конституционни въпроси

Той е вторият представител на движението в комисията
Обновена: 7 юни 2023 13:51 | 7 юни 2023 13:51, Камелия Цветанова
227
Пеевски вече е част от Комисията по конституционни въпроси
Снимка: архив, БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е член на Комисията по конституционни въпроси. Решението е на пленарната зала.

Така той става вторият представител на ДПС в тази комисия заедно с лидера на движението Мустафа Карадайъ.

Именно те двама вчера гласува в подкрепа на правителството на ГЕРБ – ПП-ДБ като обявиха, че това е знак, че ще търсят конституционна реформа заедно с мнозинството.

В подкрепа на предложението Пеевески да стане част от комисията гласуваха ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, а против бяха ПП-ДБ и БСП. От "Възраждане" не участваха във вота.

"Искам да се обърне много добре внимание, че този вот нямаше да мине, ако "Възраждане" гласуваха "против". Те не гласуваха, с което това гласуване мина, което е абсолютен израз на лицемерието на цялата им група. Днес ги видяхте - не ги съдете по думите, а по действията", каза Искрен Митев от ПП-ДБ в обяснение на различния си вот.

След него на трибуната излезе и Явор Божанков, който обаче не можа да каже нищо, защото бе обсаден от депутатите на Костадин Костадинов, които не му дадоха думата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че с левицата никой не е водил разговори за конституционно мнозинство.

"БСП няма да ви е патерица или резервна гума на тротинетка, БСП няма да участва във вашите задкулисни заигравки, ние сме сериозна и отговорна партия", отсече тя.

Соцлидерката настоя мнозинството да не намесва левицата в "общия хаос".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой гласува?Кой гласува? Кой? Кой? Кой?
131
0
 
8
 
! Отговори
Anonymus преди 11 месеца
ИТН националните предатели също всичките гласували ЗА. Къде е Славун да се изкаже сега? Няма да му видите муцуната дори.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е след дебелото момче на Тати начело на законодателната комисия е редно да сложим дебелото момче на Мама начело на комисията за конституционни въпроси. Нормално и двамата нямат опит като юристи но имат желание дет се вика.
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма нищо чудно, ДПС и Възраждане са едно и също зло за България!
128
0
 
1
 
! Отговори
Джендър преди 11 месеца
три зведички *** новата забранена дума от ДНЕС.
127
0
 
6
 
! Отговори
тъпчо преди 11 месеца
Мииии....ето ви нагледно как се правят договорки между партиите! Уж сме отделно, пък то сме навързани да си е***е. ДПС подкрепя въпросното правителство, получават роля и то каква в държавата...Възраждане уж патриоти, националисти, пък с въздържанието си общо взето гласуват "ЗА". СЛави и ко организираха протести преди време срещу тези, щяха да махат всички, пък гласували "ЗА"... Та за кой да си дам вота и защо да го давам!?! Държава няма, народ няма!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това ли е ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, за която умираха дедите ни. --- Дедите ни са имали топки, за сметка на това ние сме 100% евроАтлантически *** ноо сме умни и красиви....
125
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
тоя "глиган" обаче /както го е нарекъл долу колегата / за сетен път ще разлае яко кучетата..Прави се на ударен как реагираха всички,когато Орешарски го предложи за шеф на данс...Сега го гласят отново за "фактор" и то в една такава важна материя ,като бръчкането в Конституцията...Да видим тоя път дали ще им мине номера..М/у другото:..-Ако тук има активисти на "Възраждане", нека знаят :..-Още две такива изцепки и партията им ще се срути .../предупреждавам ги като техен симпатизант /..
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евала на този достоен парламент. Винаги избират най-честните и заслужели дупетата на ръководни постове касаещи бъдещето на територията за можем още по-бързо да ни затрият от лицето на света. Те са нашата гордост.
123
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
Значи започнаха да избиват такива зловещи престъпни задкулисни договорки,че човек не вярва на очите си !... Едно стана обаче ясно още на втория ден:-Гербаджиите,за които нямаше и съмнение,на Славейко Тошковчетата и Възраждане /това е изненада,но не можем да си затворим очите/ ,са подвластни на дпс..Що се отнася до пп-дб,не съм убеден,че НАИСТИНА са били против ..Просто са си направили сметката че мине и без тях гласуването,за това са извъртяли работата така,че да напрупат малко точки.."И вълкът
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как е възможно, най-големите крадци и хора с компрометирано поведение да правят конституционни промени. Това ли е ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, за която умираха дедите ни. СРАМ И ПОЗОАР!
121
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължаваме предателството го вкараха този там
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** как ще обяснят подкрепата си за пеевски, ПП/ДБ не подкрепиха кандидатурата
119
0
 
18
 
! Отговори
Смях! преди 11 месеца
Най-големия крадец сред крадците, ще е член на конституционната комисия???
118
6
 
15
 
! Отговори
Преди време преди 11 месеца
написах,че няма разлика от Греб-ДъПъСъ и ППЛГДБТ + и тогава жълтокафявите умнокрадливи тротинетки яростно подскачаха,беснееха и хвърляха пяна от устенцата си... Сега се оказа,че не е било лъжа и тоя сбирщайн има общ спонсор - губернатора от Козяк :)
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
благодарение на "патриотите" от *** пеевски е в тая комисия
116
0
 
20
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
Всеки следващ парламент е по-голямо ДЪНО
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Депутатите от Възраждане не са знаели, че ПП ще гласуват против. За конституционно мнозинство ПП се пазариха с Пеевски.
114
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
"Магнитски" в конституционната комисия е все едно Маргините сега да ги назначат ротационно за Вътрешен Министър и ДАНС.
113
0
 
11
 
! Отговори
Кой? преди 11 месеца
Аз, Пеевски заедно с Карата, че ви опрайм Конституцията и от еднонационална държава ша въ напрайм многонационална държава, в която ша сте малцинство без права! Протести нещо, ала-бала?