Пеевски вече е част от Комисията по конституционни въпроси

Той е вторият представител на движението в комисията
Обновена: 7 юни 2023 13:51 | 7 юни 2023 13:51, Камелия Цветанова
227
Пеевски вече е част от Комисията по конституционни въпроси
Снимка: архив, БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е член на Комисията по конституционни въпроси. Решението е на пленарната зала.

Така той става вторият представител на ДПС в тази комисия заедно с лидера на движението Мустафа Карадайъ.

Именно те двама вчера гласува в подкрепа на правителството на ГЕРБ – ПП-ДБ като обявиха, че това е знак, че ще търсят конституционна реформа заедно с мнозинството.

В подкрепа на предложението Пеевески да стане част от комисията гласуваха ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, а против бяха ПП-ДБ и БСП. От "Възраждане" не участваха във вота.

"Искам да се обърне много добре внимание, че този вот нямаше да мине, ако "Възраждане" гласуваха "против". Те не гласуваха, с което това гласуване мина, което е абсолютен израз на лицемерието на цялата им група. Днес ги видяхте - не ги съдете по думите, а по действията", каза Искрен Митев от ПП-ДБ в обяснение на различния си вот.

След него на трибуната излезе и Явор Божанков, който обаче не можа да каже нищо, защото бе обсаден от депутатите на Костадин Костадинов, които не му дадоха думата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че с левицата никой не е водил разговори за конституционно мнозинство.

"БСП няма да ви е патерица или резервна гума на тротинетка, БСП няма да участва във вашите задкулисни заигравки, ние сме сериозна и отговорна партия", отсече тя.

Соцлидерката настоя мнозинството да не намесва левицата в "общия хаос".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пеевски, ще цапа конституцията с мръсните си ръце? С помощта и въздържанието на ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане. Шайката. Избори веднага и престанете да гласувате за тези партии! Спрете се. Вместо това помогнете на повече ваши близки и съграждани да разберат истинското лице на изброените партии. Предпазете хората около вас от тази ***.
151
0
 
6
 
! Отговори
хахахахахаахаха преди 11 месеца
ИТН, моля оня недомасления да обясни с пяна на уста.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане продължават последователната си политика на патерица, златен пръст на Бойко и Пеевски. Както искате ги наричайте.
149
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак гласувайте за Възраждане глупави и наивни хора. Или за следващия проект на мутрите, за Радостин Гела.
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДПС винаги си е било проруско. Все пак едно от разузнаванията, което ги е създало е руското!
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане, ИТН, ГЕРБ, ДПС. ВСИЧКО Е ДПС. Нали мутропитеците така обичат да си намекват. Всичко е ДПС. И правят каквото си поискат.
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проруското Възраждане се оказа че работи за евроатлантическото ДПС. Да не би и Възраждане да са станали евроатлантици или ДПС е станало проруско.
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане да се преименуват на Въздържание. Най ще им подхожда на тези скапани интернационалисти и фашисти.
144
0
 
6
 
! Отговори
Инж+ преди 11 месеца
Е как бе!? Пеевски е виден конституционалист!!! Нека да се резили.... Избран е за народен представител....
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане, Итн, Български възход. Как не разбрахте, че това са партиите на МУТРИТЕ??? Как нямате достатъчно разсъдък за да разумеете? Как бе, как???
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Казах ли ви аз глупави хора? Че Възраждане ще въртят същите всеизвестни номера на мутрите с въздържане от гласуване или напускане на пленарна зала. КАЗАХ ЛИ ВИ? Това е партията на мутрите, фашистка парти. Една от много. Няма спасение за България, всеки който е достатъчно кадърен и не иска да служи на цялата тази *** имаща се за богопомазани, просто да си намира пътя извън ***.
141
1
 
4
 
! Отговори
K0rNELA преди 11 месеца
Те Пеевски и Копейкин общи митинги и протести вдигаха, вие сега се чудите "Как така". Апропо на късопаметните ще припомня, че на 22.06.2022г., когато беше приет вотът на недоверие, благодарение на гласовете на Ит.н., герП, БСП, ДПС и ***, отвън бяха екзалтирали 300 човека, като това бяха зомбитата на копейката и други ***, които бяха обикаляни от г-нът Пеевски.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България е загубена кауза. Който може да напуска държавата. Една мутра и главатар ще пипа конституцията???? Видяхте ли ги кои са мутрите? ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане. Продължавайте да гласувате за тези фашистки партии. Загубена кауза. ПП нищо не могат да направят. Вие не им дадохте възможност. Вие продължавате да гласувате за партиите на мутрите. Продължавайте и занапред да гласувате за ДПС, ИТН, Възраждане едни от партиите на мутреите от прехода. Загубена кауза е България. Глупав народ.
139
1
 
9
 
! Отговори
реалиста преди 11 месеца
"БЛАГОДАРЯ" НА ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ ЗА ПЕЕВСКИ.!!!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди години, когато Пеевски трябваша да оглави МВР озлязоха на протести в София за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Пеевски беше поводът, заради който цяло лято в София имаше шествия,митинги, в които активно участваха представители на Демократична България - Христо Иванов, Антоанета Цонева и всички останали,спонсорирани от Козяк. Питам сега, кагато тези са гъ.з до гъ.з с Пеевски и ще изпират Борисов къде е моралът,за който претендирате.А ЛИЦЕМЕРИ И ШАРЛАТАНИ?
137
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
мда,и аз щях да спомена "Магнитски"...Явно тези,които подкрепят тоя престъпник според "Магнитски", изобщо не се интересуват от отзвука,който ще настане по света след това срамно ПРОБУТВАНЕ на лице,ИЗОБЛИЧЕНО в престъпления и то не от "Москва",а от Вашингтон....Нашите "депутати" ми мязат на стадо ***,блъскащо се по пътя към кланницата..
136
0
 
7
 
! Отговори
Тихомир преди 11 месеца
Айде продадена България, честито.
135
0
 
7
 
! Отговори
ШИШИ е член преди 11 месеца
Ама какво Ви изненадва, че Шиши е член!? Да сте чули някога копейките да кажат нещо срещу съмнителната репутация на ШИШИ и съмненията за корупционни схеми!? (без доказателства благодарение на коя институция!?)
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каквото и да напишем е малко! Превърнаха България в еднолично дружество! Оплетени са навсякъде в цялата продънена система само мои и твои!Този го слагат навсякъде!!! Най-големите крадци ще правят реформи! Но това го няма и в най-големите фантастични филми!!!!
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде са умните и красивите сега?!