Денков не изключва промени в проектокабинета

Първо ще говорим с ГЕРБ, после и с останалите
30 май 2023 14:30, Стела Стоянова
122
Денков не изключва промени в проектокабинета
Снимка БГНЕС

"Продължаваме промяната-Демократична България" не изключва възможността за промяна в състава и формата на проектокабинета. Това е условието за размразяването на преговорите за втория мандат, което по-рано днес бе поставено от ГЕРБ.

"Разговорите по такива важни въпроси не трябва да се водят през медиите. Очаквам да се чуем с Мария Габриел и да видим кога ще седнем на масата, за да обсъждаме същината", каза пред журналисти в парламента номинираният за ротационен премиер Николай Денков.

Още по темата
Той допълни, че ПП-ДБ ще води разговори с всички парламентарни групи, но е най-логично първо да се потърси подкрепа от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС:

"Мнозинство най-лесно, най-конструктивно би могло в тази конфигурация на парламента да се получи с ГЕРБ".

"Разговорите с ГЕРБ трябва да се възобновят и ние ще ги поканим още утре", обяви Денков пред Би Ти Ви още преди изявлението на Мария Габриел.

"ГЕРБ да решат какво ще правят, топката е при тях. Каним ги утре. Компромиси и размразяване", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 11 месеца
Опасявам се, че май точно гражданска война се опитват да ни спретнат.По-добре като народ да си запазим здравия разум, трупан с векове, и да не се поддаваме на провокациите им, а да си правим каквото си знаем.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рибарят ББ хвърли въдицата, рибката ПП я захапа и сега да видим какъв ще е улова.
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не трябва да се изпуска постигнатото дотук съгласие между първите две политически сили. Тези, които са с компрометиран авторитет да отстъпят, да бъдат заменени - иначе в тази интригантска Радева държава скоро няма да имаме истинско европейски ориентирано правителство. Ако сега не успеят, няма да могат и следващия път, защото ченгесарията не спи, тя си действа по задачите и с аматьорски трикове няма да я спрете.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма кабинет бе Денков, ти не разбрали! Направо Велико Народно Събрание това е избора на българите, стига сме ви търпяли глупостите.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега Габриел ако не е премиер дали ще реве много и дали мъжа ѝ и свекъра ѝ ще мрънкат по Европата. Бе те тези в ЕС да не са се учили от нас - цялата рода в болницата, общината. Навързани като черва. Че и ПП по този път - баджанак до баджанак, лена, пак баджанак до баджанак.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков, денков с мръсните си игрички, ще застигне злата участ на каскета ! Вече ти е по петите, и скоро всички тея *** ПП-ДБ-Герб и тн ще влязат във затвора ! Ще има народно правосъдие !! Тогава ще плачета скоро много скоро !
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ако стане това правителство , може и гражданска войан да стане
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе байно, трябва ни премиер на държавата, а не мишка дето ще тича да пита какво да прави в посолството. Разбираш ли бе чиче?
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябваше да се направи правителство с първия мандат с премиер Мария Габриел и с колкото искате ваши министри. Можеше да има реформи, разумни смени в администрацията - одобрени от двете страни, бюджет. Щеше да се върне постепенно доверието към България от страна на инвеститорите. Но тогава нямаше да можете да се разпореждате безконтролно и да правите чистки. Сега пътя към втория мандат е същия като при първия - да дадете гаранции, че няма да действате на своя глава урбулешката.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Баджи ми вика, Кириле, що подаваме ръка на ГЕРБ като са на земята. Трябва да ги ритаме. И аз му викам, Баджи, ами имали запис "работя" с Лена в резиденцията, ковида като беше. Баджи вика - Еее, айде сега, сефте.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
чакам днес бг да напишат какво е трила весела чернева от служебния компютър и какво нашите служби са успели да възстановят.. чакам обвиненията в държавна измяна както към нея така и към кирчо и кокорчо
40
3
 
8
 
! Отговори
Стамболов преди 11 месеца
Стратегическите решения в политиката се вземат не на седянки на аматьори, а от прозорливи визионери. Демократичният свят си пати най-често поради дефицит на лидерство.В нашия конкретен случай !Детински наивно е да се мисли, че неопитни аматьори с 1/4 от депутатите на парламента могат да преборят евразийската мафия у нас и да реализират всички свои градивни програмни цели.Нужен е прагматизъм. Колкото и да звучи грозно, трябва да умееш да се спазаряваш за всяка своя стъпка напред, ако се налага и с дявола.Защото залогът е много по-голям - или си държава от ЕС с парламентарно управление и
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виж ся Денков, не може вече да замажете ситуацията с Кирчо, всички чухме записа, то това си е за съд за държавна измяна, нема как да го оправдаеш това нещо :))) Сигурен съм, че и другите партии се продават, но вас ви записаха, това е съществената разлика зубъре :)))
38
2
 
14
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
Отчаяни крадци. Разбрали са,че или сега се събират в името на фащ, укр , или - 3 %
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 38 Е тъй де, не е. Никаква демокрация няма там, защото това решение им беше натрапено. Затова казвам, че трябва да са щастливи ако на следващите избори добутат и до половината на резултата си от предните.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 37 приели са с 25 на 24 след пусовни от страна на петков. Това ли е демокрация в уж демократична партия.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 31 "ще ви изненадат с двойно по голям резултат, защото тези които гласуват за тях чуха в тези записи само неща които искат да чуят." Ами кво да ти кажа... Надявай се. Ако си слушал до края, ще знаеш, ще идеята им за правителство с ГЕРБ беше приета с 25 на 24 гласа. От изказалите се, тези които бяха против имаха доста смислени доводи и учудващо, но изглеждаха като че ли наистина са заради идеология там. Така че приблизително толкова ще е и отливът на гласове и на изборите. Около половината.
34
4
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 11 месеца
Този четириокият таласъм,с какви очи взе мандата?!?!?! ВИСША ФОРМА НА ДЕБИЛИЗЪМ И НАГЛОСТ!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко не ги е пързалял тези, те си се изпързаляха и пльоснаха сами - като следствие от собствените си действия. Те сами си взеха човек като Руди Гела. А пък ще правят после чистки - с кого ще ги заменяте - пак с такива като него. След това си разказаха пред 60 човека всички намерения, вкл. за нарушаване на законите. Така че хора, които не могат да си стоят на краката и все се подхлъзват, трябва да отстъпят, да минат на заден план, докато тези, които могат, пооправят тая каша.
32
2
 
22
 
! Отговори
абе ,уж цял преди 11 месеца
академик пък грам акъл няма!Може ли да си опрян до стената ,държава и институции са в ступор и да продължаваш да говориш ултимативно ,все едно от теб зависят нещата?! Не ми е ясно откъде това самочувствие? Буквално се омазаха до ушите, а наглостта им няма граници!