Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си

"Има много фактори, които не искат кабинет", подчерта депутатът
27 май 2023 14:14, Елка Василева
78
Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Според мен им се помага и от страна, най-вече, на колегите от ПП. Защото скандалът, който се разрази врече, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП. Става въпрос за Националния съвет на ПП, на който се говорят скандални неща.  Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпроса кой не иска да има кабинет.

Още по темата
„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „Ако изтече запис от тях, ще видите, че разговорът е далеч по-различен от това, което чухме. Твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение. Няма да искаме никакви министерски кресла. Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства”, каза Биков.

"ПП трябва да преосмислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им мечта е да са министри и то в момент, в който трябва да се стабилизират публичните финанси - грешите. Никой няма ищах за това. ПП трябва да преосмисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три правителства да предложим. Но се съобразяваме със ситуацията", заяви депутатът от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
9
 
! Отговори
Молба преди 11 месеца
Киро да обещае,че след приемането на Истанбулската конвенция няма да хваща парапета отзад без съгласието на парламента
24
7
 
13
 
! Отговори
гербер преди 11 месеца
Не искаме министерски места, искаме нашият вожд ИЗПРАН, ПОДСУШЕН И НАМАЗАН С БЕБЕШКИ КРЕМ!
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв кабинет ще правят фалшификаторите от ПП? Та те сигурно трябва да се наредят след ИТН.
22
6
 
10
 
! Отговори
Лай-лай преди 11 месеца
Правителство ще има,защото Борисов трябва да бъде спасяван на всяка цена.Той няма да изпусне този шанс -друг няма да има и ще отиде в затвора.Затова!Отдруга страна всички ротационери толкова са затънали в деморализацията си ,че са нечувствителни към всякакви морални норми!И тези хора ще ни опровляват,народе!Те са твои избраници,твоето лице ,твоята съвест!Алооооу,*** събуди се!
21
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 11 месеца
Ако правите правителство на ГЕРБ, вземете парапета. Доволни ще останете
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мисля си, че Лена Бориславова би могла да се обърне към правозащитни организации, защитавайки правата на жените, които са сексуално употребени от началниците си и които са претърпяли мобинг. Вероятно, Киро просто не е оставил никакъв шанс, на Лена за съпротива...Такова е отношението му към жените в политиката. За съжаление.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не ги подкрепят тиквата гори......Ще продадат България за една тиква
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Биков,ти си срам и позор за всяка партия.Човек без достойнство,готов за пари да се продава,докато му дават.С една дума мъжка пр...ка.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След записите ГЕРБ не трябва да подкрепят ПП-ДБ за вторият мандат ако има такъв.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е хем уж не искате министри,хем поставяте условия.Май забравихте,че това е правителство с втория мандат и че вие върнахте празна папка.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП не са политици, а бизнес играчи, корпоративен проект, който да работи в интерес на едрия престъпен капитал. Инсталирани във властта от Радев/ДС, за да унищожат ГЕРБ/Борисов. Те винаги ще действат против ГЕРБ. След разкритията за манипулиран вот, ПП,ДБ са нелегитимни. Изборите са наложително. Като се проведе мащабна кампания, срещу антибългарската Възраждане.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП не са втора политическа сила и не трябва да управляват. Простото Киро призна, че ако нямало "ала бала" щели да имат 7%-10%. Изборите отново са били фалшифицирани от шарлатанина Кирчо които знае кодовете за машините и дори преди предлагаше флашки на Корнелия Нинова само и само да се откажат от хартиената бюлетина.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Понякога като си мълчиш изглеждаш по-умен. За тоя индивид, това явно не е известно.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Божеее,имали хора за 3 правителства!?Къде са,бе?Нали видяхме какво направихте за 12 години с три правителства-докарахте ни на опашката на ЕС,най-бедни и най-болни.И най-бързо топящи се.От вас и такива като вас избягаха повече от 2 милиона.Айде сега,у лево.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирил Петков е най-големият лъжец и подлец, сексист, в българската политика, за всички времена!ПП,ДБ манипуриха изборите и не трябва да са втора политическа сила. /"Алабала" във всяка нормална страна трябва да е повод, за анулира манипулирани избори.ГЕРБ да състави правителство с експерти избрани от Габриел, като премиер. Или избори.Като се проведе широка национална програма, за разобличаването на пагубната за страната, политика на Възраждане. Както и този, на ПП,ДБ.
10
2
 
7
 
! Отговори
Тоя Има Вид преди 11 месеца
на Роберт ДеНиро в някой от Холиуудските Филми за Мафията! Капо Ди Тути Капи!!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Записите са повод да се преосмисли оставането на ПП ДБ във властта, независимо откъде идват те. В случая, от един недостоен човек, какъвто е Радостин Василев. Изборите са манипулирани от ПП,ДБ, което ги прави нелегитимни!! Те вече не са в позиция да правят кабинет.
8
10
 
8
 
! Отговори
Надежда преди 11 месеца
Биков, в теб и Добрев ни е надеждата, че няма да ни продадете на шарлатаните, които ни унужават постоянно. Бойко явно го държат с нещо, но вие трябва да помислите първо за тези, които сме гласували за вас!
7
7
 
6
 
! Отговори
Костя Копейката преди 11 месеца
Ако ние от *** някой ден спечелим избори и поемем управлението на страната,АЗ Костя обещавам да построим още един паметник на Съветската Армия в центъра на София и един във Варна в моя роден квартал Максуда:)
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Безгръбначните ГЕРБ трябва да изпаднат от парламента заедно с ,,Пълен провал" и ,,Демонична България".