Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си

"Има много фактори, които не искат кабинет", подчерта депутатът
27 май 2023 14:14, Елка Василева
78
Биков, ГЕРБ: Не искаме министерски кресла, ПП да преосмисли кабинета си
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Според мен им се помага и от страна, най-вече, на колегите от ПП. Защото скандалът, който се разрази врече, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП. Става въпрос за Националния съвет на ПП, на който се говорят скандални неща.  Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпроса кой не иска да има кабинет.

Още по темата
„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „Ако изтече запис от тях, ще видите, че разговорът е далеч по-различен от това, което чухме. Твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение. Няма да искаме никакви министерски кресла. Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства”, каза Биков.

"ПП трябва да преосмислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им мечта е да са министри и то в момент, в който трябва да се стабилизират публичните финанси - грешите. Никой няма ищах за това. ПП трябва да преосмисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три правителства да предложим. Но се съобразяваме със ситуацията", заяви депутатът от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
До 43: както младежкото БКП с 10-11% стана първи и получи вече мандата. Целият парламент е нелегитимен защото общо подкрепата за всички партии взето заедно е към 20%! Повече от половината народ отказа да гласува за *** и агенти на чужди държави (без значение дали Русия, ЕС, САЩ или Турция).
44
6
 
0
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
Значи някой от някъде измъква някакви записи и никой не се съмнява дали тези записи са истински? Не е ли доста несериозно дори политиците сляпо да приемат, че са истински?
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Достатачно е да видя наглата мутра на Биков за да не гласувам за ГЕРБ.
42
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
До 34: да, комунистически съд е имало за да се избие политическият елит които е мислил за България и да се прокара път за продажби политици които преди служеха на СССР, а днес децата им служат на който плати най добре! Дай нещо което не го знаем.
41
2
 
8
 
! Отговори
АЛА-БАЛА С РАДЕВ преди 11 месеца
КАК ПП-ДБ С 10% СТАНАХА ВТОРИ И СЕГА ЩЕ ИМ СЕ ВРЪЧВА МАНДАТА?
40
2
 
9
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 11 месеца
КАК ТИЯ ХАМЕРИКАНЦИ ЗАЛОЖИХА НА ТИЯ КУУЦИ КОНЕ ОТ ПП-ДБ? ТИЯ НЕ МОГАТ ДА ТИЧАТ БЕ, НЕ ГИ ЛИ ВИЖДАТ?
39
4
 
9
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
гробарската съсмет, най долняшката съсмет за България.... Ония улигу Френи от посолството не ми се коментират... ===)))
38
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Козяк осъзна, че ултралибералните проекти, като ПП и ДБ не виреят в българска среда. Затова ще ни сложат умерения либерал Бойко и неговата дружинка. Очевидно с него ще успеят да си изпълнят плановете, а именно: Вкарването ни официално във войната, приемането ни в еврозоната, одобрението и приемането на Истанбулската конвенция. Дали ППДБ, или ГЕРБ, все ще го ядем. Честито, евролюбци!
37
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Искам да изчезнете... Про шляциии.... ===)))
36
3
 
6
 
! Отговори
АЛА-БАЛА преди 11 месеца
КИРЕТО, ПРЕЗИДЕНТА И ФИРМА СИЕЛА ЗНАЯТ КОЙ КОЛКО ПРОЦЕНТА ЩЕ ПОЛУЧИ МНОГО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ?
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Американците искаха да ни сложат меки китки (Кирчо и Кокорчо), но разбраха, че народа се кефи на твърдата ръка и ще върнат бат Боко. Пак е евроатлантик, пак ще им свърши същата работа и генерално народа ще е относително по-доволен. Капанът, в който се намираме под американско робство е меко казано брутален.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Парламента съм сложил тротил, до Коня гори фитил.
33
0
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп преди 11 месеца
Е сега ако цялата им тайфа запеят: "Не щеме ний богатство,не щеме ний пари.. .", целият български народ ще се включи в новия припев: "Хайде де, 'айде де, дебре де...".
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стана ли ви ясно защо е имало народен съд?
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Биков се приобщи към шайката срещу, която плюеше, отвратителна персона.
30
1
 
6
 
! Отговори
Сто преди 11 месеца
Ако Боко Тиквата слекне Асен да е фин мин ще има протести и никога повече гроп няма да спечели избори
29
1
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 11 месеца
Каквито и доказателства да има, нас ни води ПЪТЕВОДНАТА АМЕРИКАНСКА ЗВЕЗДА КЪМ СВЕТЛОТО ЕВРОПЕЙСКО БЪДЕЩЕ!!! ЩОМ ТЕ ЗАПОВЯДВАТ, КАБИНЕТ ЩЕ ИМА, ДАЖЕ АКО НЯКОЙ СЕ ИС СЕ РЕ НА МЕТЕНОТО И НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ!!! ДУМАТА НА НАШИТЕ ГОСПОДАРИ Е ЗАКОН!:))))))))))))))))))))))
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Белене всички,ще има подаръци за всички от сърце.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бре,бре, тоя Биков много се е зализал - откак Борисов обикаля задните му части много хлъзгав е станал......
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Петоразряден куклен артист, изгонен от няколко куклени театъра и потърсил спасение в политиката. Преминал през няколко партии, не е особено гнуслив, защото обича да изчиства старателно с език там където е плюл.