Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?

Защо Радев бави връчването на мандата?
Обновена: 26 май 2023 15:09 | 26 май 2023 14:51, Камелия Цветанова
924
Петков: Атака на проруските сили срещу възможността да има кабинет?
Снимка: БГНЕС

Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира служите и да вкара България в Шенген е главната причина за днешната атака, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Наблюдаваме днес координация на пропуските сили. Важен факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 ч. Да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, а само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези разговори между шефа на ДАНС и Радостин Василев и възможно и е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Петков.

„Националната сигурност е отговорност на всички и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе при бъдещите реформи на службите. Заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за назначение в службите ще държим да има чисто минало“, зарече се той.

Петков отрече информацията, че назначенията на бъдещи служби са съгласувани с чужди посолства.

Още по темата
„Не сме съгласували с нито едно посолство назначенията. При крайните назначения ще информираме партньорските служби в рамките на задълженията си. Никой не може да повлияе на нашето желание да реформираме служите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководствата на службите от предишни зависимости“, посочи той.

Според него най-големият въпрос е защо Румен Радев продължава да бави връчването на мандата и дали не е синхронизирано това с пресконференцията, която даде днес Радостин Василев, който пусна записа от заседанието на Националния съвет на ПП.

Петков призова всички да изслушат пълния запис от засядането, за да стане ясно в каква тежка ситуация е изправена страната.

"Ние не сме се отказали да реформираме държавата. Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по - добро място за живот“, отсече Петков.

Той призна, че самият той не е изслушал записите, разпространени от Василев.

„Ние не записваме националните си съвети. Никога не са били записвани, а Василев е част от това заседание като депутат. Така че ние трябва да ги изслушаме, за да видим дали са манипулирани“, каза Петков и добави, че самият той има информация, че е имало записи и от НС, и от централата на ПП в различни дни.

Кирил Петков отсече, че ПП-ДБ остават на позицията си за правителство с ротация на премиери и обясни, че все още продължава обсъждането на проектосъстава на кабинета, който обаче е близък до първоначално представения от ПП-ДБ.

„Има хора, които се отказват по лични причини, други казаха „да“, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


924
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
787
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ми *** в гащите ? Сигурно е Путин !
786
0
 
2
 
! Отговори
Дани преди 10 месеца
Закривай!
785
0
 
8
 
! Отговори
шопендар преди 10 месеца
НА НАРОДА МУ ПИСНА ОТ ПРО РУСКИ,ПРО АМЕРИКАНСКИ,ПРО ГЕРМАНСКИ,ПРОЕВРОПЕЙСКИ И РАЗНИ ДРУГИ ПРО.СЛЕД ВСЕКИ ИЗБОР СЕ НАДЯВА ЧЕ НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ИМА И ПРО-БЪЛГАРСКИ СИЛИ,НО ПАК ПРОДАЖНИЦИ,АЛЧНИ,КОРУМПИРАНИ И С ВСИЧКИТЕ МУ ЕКСТРИ.
784
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин се върти в леглото и не спи ,само се чуди как да махне ПП Киро и Асен.А войната в Украйна е за заблуда.Даже Зеленски ревал по телефона на Киро и го помолил да му покаже как да стане като него .
783
0
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 10 месеца
защото тогава няма да има кой да пъмпори Лена
782
0
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 10 месеца
Тоя Харвардски парашутист,нормален ли е,и защо не го изритат обратно в Канада заедно със сладкарката а мърси въздуха ни...
781
0
 
21
 
! Отговори
Така е преди 10 месеца
както каза Райчев, те му дадоха да изпълни дузпа, а той си вкара автогол! Направо да се чудиш, толкоз ли са некадърни или някой им плаща да правят идиотизми!
780
0
 
19
 
! Отговори
Петров преди 10 месеца
Г-н Петков се оправдава, че е говорил такива работи, обаче за това са виновни проруските сили... Тези младежи не знаят на кой свят се намират, камо ли да могат да носят отговорност за народа си. Могат да донесат големи нещастия за България!
779
0
 
22
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 10 месеца
КАТО НЕ ЗНАЕТЕ КАК ДА ГОВОРИТЕ И КАТО СЕ СМЯТАТЕ ЗА ЕДИНСТВЕНИ И НЕЗАМЕНИМИ ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА.ПРОВАЛА ВИ Е ПЪЛЕН. ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС, КАТО РАЗБРАХМЕ КАКВО СТЕ ЗАМИСЛЯЛИ.СЪВЕТ - СЪБИРАЙТЕ БАГАЖА, РАЗВАЛЯЙТЕ СЕДЯНКАТА И БЕГОМ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ
778
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На снимката има две жаби , едната е настъпена ... и един мушмурок, т.е. буква безгласна...
777
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нагъл,наркоманизиран мошеник
776
2
 
10
 
! Отговори
американеца преди 10 месеца
В БГ няма лидер който д аизведе страната от затъващото блато-първо с е управлява отвън страната, благодарение н а което парламента не работи,службите ,правосъдието са в криза второ затъваме икономически заради санкции и неадекватни решения на ЕС-после Путин и Радев били виновни
775
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро е автоголмайстор от класа!
774
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Про100Кирето е достоен за награда "Дарвин", но и руснаците трябва да го наградят. Поне с орден "Св. Георги" някоя степен. Такъв принос в антиамериканизма в България, още никой не успял да постигне!
773
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кире, те проруските няма нужда да атакуват, твоята глупост стига.
772
1
 
37
 
! Отговори
Въпросчо преди 10 месеца
А бе, тия шарлатани няма ли кой да ги изскубе ?
771
2
 
35
 
! Отговори
Генерал преди 10 месеца
Тези на снимката, плюс Кокорчо, Гном , Пинокио , Онаниев трябваше вече да са заминали на фронта и да громят Червената армия !! Защо още са тук , а не на фронта ?
770
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мошенника с познатия рефрен - дали записите са били манипулирани. С тоя пиниз тиквата се измъкна от случая Мишо - бирата, като вместо да се разгледа какви ги плещи, започна разследване дали е копиран записа, как е копиран и др. подобни, след което се взе решение да се потули случая. Но тиквата беше на власт тогова, а мошенника от Канада не е. Тоест да не ни будалка дали са манипулирани записите, а да хваща куфара за Канада.
769
1
 
32
 
! Отговори
Илия преди 10 месеца
Наглите типове - политици са подгонени от такива като Къро, Таки, Черепа, Бобокови, Цецо Василев, Пашата, Маргини, Маджо и други милиардерчета, така че народа трябва да си намери достоен и честен водач и всички тези корумпета да отидат по затворите а не да ми се пъчат на концерт на Лили Иванова...А и тя ако мислеше за народа, можеше да ги изгони от залата а не да им праща покани....Мисля че е време да си вдигнем главите и да видим че "Царят е гол". Колко години ни правят на луди.
768
1
 
33
 
! Отговори
az преди 10 месеца
Всички виждаме какво става и си пишем по форумите, я го видят, 20 души, ч не ! Трябва да се излиза на площада и да сме иобединеи , така ще изритаме *** !