Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: Възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
18
 
16
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
"...България ще бъде отново свободна и независима...",а какво правят руските знамена на протеста,или дългогодишната зависимост от русия се смята за свобода. Тъжно и смешно,защото знаем докъде ни докара тази империя на злото и защото все още берем плодовете на тази,според к.к. "свобода". Не на въз(из)раждане!Не!
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тва е вандалско строителство
23
25
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 11 месеца
България никога не е била НЕ обвързана и не може да бъде. Някога към СССР , сега с ЕС и САЩ. Няма никакво съмнение че Костадинов е за пр-***-ване.С този вандалски акт цели да навреди на държавата и да настрои Запада срещу нас. Чудя се как има хора да се връзват на този пс-их-хар.Социализма щял да връща....!
22
15
 
28
 
! Отговори
Срам преди 11 месеца
ЕК подкрепя фашистите в Киев и войната.
21
27
 
21
 
! Отговори
sethse преди 11 месеца
Сигурен съм, че ако измерят коефициента на интелигентност на избирателите на ***, той ще е под нулата. Само безработни или на малка заплата, такива, които не плащат данъци, хора, които са избягали от БГ и работят на запад, но плюят запада. Такива, които никога не са били в Русия и не са работили с руснаци, за да знаят истината от вътре. Само такива пропадняци.
20
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еййй, аман от руски ***!
19
11
 
22
 
! Отговори
Шебек преди 11 месеца
Първо забранете с закон ДПС и тогава Възраждане....
18
28
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първото нещо, което трябва да поиска новото правителство, е да се забрани антибългарската партия "Възраждане", със закон.
17
22
 
19
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Коце Копейката оправдава тая селяния , и най-вече директно си заяви, че е "мероприятие" на Избождане! Форумните таракани се правиха, че не били те! И откога Копейкин взе да държи сметка на Борисов! Като падне лъвът, и *** решават да се правят на големи!
16
16
 
22
 
! Отговори
Хабибито преди 11 месеца
Парламента може да е решил, но българския народ не е питан за нищо.....все едно сме безгласни ***.
15
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
8 Днес няма "неутралитет". А и с вандализъм и хулиганство не се постига нищо. Възраждане да бъде забранена със закон, като антибългарска партия.
14
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Павета заслужава тази грозна сграда. Европейската комисия работи срещу интересите на всички европейски граждани и е основен виновник за обединяването на всички европейски граждани. Тази сграда е източник на изв**щен** и най долни мерзости, освен това е символ на европейския васалитет спрямо америка, но на европейския гражданин му писна да е васал, писна му да е беден васал, писна му.
13
8
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 11 месеца
Много точе одговор
12
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Туморът ЕС ще бъде изчегъртан, заедно с метастазите си у нас!
11
8
 
13
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 11 месеца
Не разбрахте ли, че няма мир? Не може да има мир само от едната страна! Поход за мир, радеви умозаключения ...
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Герои на Чалгария, за какво ви е този мир? Я направете една Балканска световна война! Отворете Балкански фронт на войната в Украйна!
9
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коце и Боце са едно, ама още ви е рано да го проумеете. Накрая пак ще има сълзи.
8
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво! Мразим ЕС и НАТО безплатно, но от сърце!
7
34
 
32
 
! Отговори
ффф преди 11 месеца
тоз копейката няма ли кой да му затвори устата... много неприятен
6
39
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане искат излизане от НАТО и ЕС, с което се обявяват против решения на българския парламент, и народ. Затова тази партия трябва да бъде извън закона.