БСП гласува против кабинета "Габриел", реши и за втория мандат

Няма да участват в евентуален нов служебен кабинет
20 май 2023 13:29, Александър Попов
95
БСП гласува против кабинета "Габриел", реши и за втория мандат
Снимка: БГНЕС

Националния съвет на БСП излезе с решения, свързани с усложнената политическа обстановка.

Партията потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция "БСП за България" за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат.

Съветът възлага на депутатите от ПГ на "БСП за България" да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

Левицата реши още БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат.

Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него, реши още партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
26
 
! Отговори
Поли преди 11 месеца
Аууууу,впечатляващо! Отговаря на всичкото ви лицемерие и плямпане колко сте загрижени за народа Негодници ,достойни з една голяма гьостерица
39
27
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 11 месеца
В кабинета на Габриел влизат всички Предателски партии,а във втория мандат ,втория отбор на националните предатели!!!
38
5
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 11 месеца
Раздаването на Пари от БСП е хубаво нещо, ама стига да има кой да ги изкарва! А тия, дето изкарват пари с политическа помощ, са от всички партии и обръчите им от фирми, и НЕ са склонни да ги раздават, а ги оставят за себе си и приближените им. Така не остава нищо да раздаване от БСП.
37
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
8 Тук е България, не Русия. БСП и Възраждане са руски партии и мястото им не е в българския парламент.
36
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
12 С разликата че ГЕРБ е първа политическа сила, не за първи път, а БСП стана 4, или 5.
35
6
 
36
 
! Отговори
БСП изчезва преди 11 месеца
На следващите избори под 4%.
34
10
 
32
 
! Отговори
Влади преди 11 месеца
Искам на власт да дойдат Пп/ДС(Б) заедно с комунджиите. Да осер.ат всичко, както бяха започнали и тъъпия ни народ да погладува, както при Ж.Виденов. Тогава на някои, може да им дойде акъла в гъ... , оп, в главата! Сега реват, че им е скъпо, а никой не казва, че при ГЕРБ всичко беше предвидимо и след 10 години. Божков , Цветанов и задкулисието платиха протестите, а сега народът зее, че му е скъпо.
33
10
 
13
 
! Отговори
Гешака изяде герб преди 11 месеца
Бяха се договорили с Боко ама гешака прецака нещата
32
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Корнелия още ли не е разбрала, че Бойко не и е враг в момента. За да си стегне партията и прекрати отлива на гласоподаватели, първо трябва да прекъсне зловредното влияние на Радев, който всячески се стреми да разцепи нейните хора и ги оглави след злополучното си президентсване. Един съюз с другите 3 партии и подкрепа срещу импийчмънт ще укрепи партията. Да, ама не, и тя се държи като Божанков! Враговете на моите врагове са мои приятели, дано го осъзнае и не слуша критиците си като Станишев!
31
15
 
11
 
! Отговори
Митко Палалузов преди 11 месеца
Нинова пак държи всички козове евлариус!
30
11
 
26
 
! Отговори
Ivek преди 11 месеца
Така и не разбрах тази какво иска или въобще БСП какво искат тоз не искат оня не искат, ама не се кандидатирайте тогава че абсолютно мнозинство няма да бъдете е ясно ако това е целта. Вече 2-ри път разваляте избори зариди вас народа няма да търпи тази криза ако няма да бъдете полезни поне не пречете.
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заради такива хамелеони като Нинова, се разпадна някогашното СДС. Другарката Нинова бе в СДС, където "приватизира" успешно, за себе си и партията "Импекс", и някои други, след което се приземи в БСП.
28
28
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ХОРАТА СЕ ОТВРАТИХА И ОТ ГЕРБ С ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ДПС И ОТ ИТН КОИТО ВЕЧЕ ГИ НЯМА :D И ДПС ЩЕ ИЗГУБИ ПОНЕ 1 % ЗА ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ ГЕРБ! НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ БСП ЩЕ ИМА 2% ПОВЕЧЕ А МОЖЕ И ПОВЕЧЕ! ГЕРБ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА ТОВА ДА Е ЯСНО! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГУБЕЩИТЕ ЩЕ СА ГЕРБ, ИТН НЕ ВЛИЗАТ А ДПС ПОНЕ 1% НАДОЛУ!ПП-ДБ И БСП ЩЕ СА ПЕЧЕЛИВШИТЕ НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ , ЗАЩОТО СА АНТИ ГЕРБ! САМО НЕНОРМАЛНИЦИ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ! ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ АКО ГЛАСУВА ПРОТИВ ГЕРБ ИНАЧЕ ИЗЧЕЗВА КАТО ПАРТИЯ!
27
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Госпожа Лъжа. бсп са долни комунисти.
26
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
26 Мария Габриел не е емигрант, а представител на България в Брюксел. Първо в Европейския парламент, като депутат, след това в Европейската комисия като комисар, два мандата. Втория, от който изтекоха 3 години тя прекъсна, за да се кандидатира за премиер. Тя е номинация на ГЕРБ и никога не е прекъсвала връзката с България. С отличната си работа, е допринесла повече за България, колкото много от политиците, които са били в държава.
25
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
27 Напротив, хартията спаси това, което остана като електорат на БСП. Нинова загуби като влезе в коалиция с ПП. ПП открадна програмата на БСП и голяма част от електората й.
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Превеждам " Другарката Нинова се усети, че като легна на Баце и Доганя за хартиената бюлетина закопа Партията!!!!". След позорния вот на БСП, сега виждайки, че СС - Славуца Сатанистта ще влезе и в следващите избори с гласовете на ДьПЬСь другарката Нинова се чуди как да загаси пожарите, които сама запали. Сорри мисис Нинова - Вие и БСП сте АУТ.... Така се случва с тези, които лягат на Баце и Доганя!!!!
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тя е живела 15 г. извън бг и няма право на кабинет. Може само в чужбина.
22
7
 
15
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Явнобаждата за власт на Импексова е над всчко , независимо че води партията към фалит! Видяхме как в предното управление благодарение на безпринципната коалицив страната за пореден пътне доведена до фалит , което е запазена марка на БСП/БКП: чиито маследници да! Да нре говорим че благофарение на уж социалната си политика отвори дупла в бюджета на НОИ от 8млд лв и надали наште дежс ще получат пенсия!
21
3
 
11
 
! Отговори
МВР не е в Европа преди 11 месеца
МВР практикува САТАНИЗЪМ и САДИЗЪМ както през 15-ти век!