Йотова: Кабинет не може да има с договорки и придумване, а с отговорност

От две години имало нужда от редовно правителство
49
Йотова: Кабинет не може да има с договорки и придумване, а с отговорност
Снимка: БГНЕС

"Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка на всеки човек лично, така и политиците да направят своята равносметка и да има редовно правителство, от което всички вече две години имаме нужда", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Още по темата

Президентската институция ще спази изцяло конституционните процедури - свикване на Народно събрание, завъртане на рулетката с мандатите и т.н., посочи тя.

"През последните седмици се говореше за разум, за диалог, за отговорност. Ако действително политиците държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната кампания, би трябвало да видим реализацията на това. Нито кабинет, нито стабилно правителство може да има с писма, молби, придумване. Трябва да има политическа отговорност и принципи, а не задкулисни договорки. Тогава ние, избирателите ще повярваме, тогава ще има и стабилно правителство".

Приемането на бюджета е належащо, освен това трябва да се овладеят цените и инфлацията, подчерта вицепрезидентът. Тя се надява да има спад в емоциите след изборите и че партиите ще седнат на масата на преговори пред всички български граждани.

"Ако пак се тръгне през груби договорки и задкулисни сметки, това означава, че ще има не просто огромна дупка в доверието между политици и хора, но това означава, че сме напът да провалим местните избори, което ще бъде с много тежки последици за всички нас", коментира Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: правителствоЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Отговорни преди 1 година
В БГ какво е това отговорност? Яде ли се, пие ли се, или се наказва?
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да закриете сданието ,,народно събрание*",да разпуснете т.н.народни представители,,участвали в изборите около 28 процента".Така че се оказва те не са никакви народни представители.А просто едни ОПГ.По добре служебен кабинет без тези хрантутници.поне ще спестим от заплатите им
37
0
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Българи тази госпожа кой я е избирал заедно с летеца Защо не гледахте защо
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Тази длъжност вицепрезидент трябва да се закрие Българите са изпаднали а тази нищоправеща получава гооолеми пари от държавата а мин заплата е смешна инфлация невиждана саботажи разруха Служебни назначени си управляват и няма кой да и търси отговорност ЗАЩО
35
0
 
5
 
! Отговори
Eдин Българин пита преди 1 година
Каква порода е този булдог на снимката?
34
5
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 1 година
"Първата" политическа сила (всеки ден излизат потресаващи доказателства за машинации) свали редовно работещо прозападно правителство, без да има решение за съставяне на друго редовно. ГЕРБ да си прави коалиция с ортаците си - ДПС, ИТН, БСП и проксито си иZраждане. Не прехвърляйте проблема от болната глава на здравата. Виждали сме какво се случва с коалиционните партньори на ГЕРБ - изчезват в политическото небитие. Освен това Борисов и Радев идеално, синхронно си партнират, вече не са врагове.
33
2
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор, 2023 г. преди 1 година
Честита 2023 г. на генералите, които ще мобилизират партийците си за войната в Украйна. На мен една мобилизация през 1984 г. ми стига. А и те изобщо не са ми генерали на мен. Може и да са от НАТО или от пожарната, но аз съм обикновен ефрейтор от запаса. Да си звездичките българските политици и техните лидери. Написано накратко, да си ***.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Време е да пробваме и без кабинети. Те нещата са си повече от ясни. С куки като сегашните български политици, не разбирам защо очаквате кабинет или пък редовно правителство. То си имаше редовно правителстов, но Радев ги нарече шарлатани. Започна да пее в хора на куката от ДС Борисов и това е резултата. А пък, заемите на третото му правителство ще трябва да се изплащат. Не знам коя партия има толкова мното пари. А пък облигациите са за около 16 милиарда евра. Талкова пари няма дорир и в БНБ-тата.
31
0
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Не си спомням точно какво каза Йотова, когато Радев погази Конституцията и назначи Канадски гражданин за свой министър. Някой помни ли?
30
3
 
2
 
! Отговори
Баща на момиче преди 1 година
Англо-американските Биогенетични още от преди половин век доказаха че изнасилена жена по чудодеен начин наказва изнасилвача като шанса да се роди МОМИЧЕ от жертва на изнасилване е двойно по-голям от при доброволен секс.............Нищо не казвам кардинално а само намеквам че чисто индивидуално баща на момиче може да бъде и закоравял рецидивист изнасилвач на жени според Анг-Биогенетиците......факт
29
11
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Не проумяхте ли,че утайката на обществото-в случая банкянската разбойническа организация/избиратели и "политици"/,ще правят всичко,но да не се допусне ареста на шебека от банкя,разследването на 12 г. грабеж на народна пара,съсипване морала и държавността.Не проумяхте ли,че дойде времето или те-или ние.От освобождението ,такива невежи ,крадци и бандити, не са изпълзявали във властта каквито са банкянските бандити.Може да сме наивни,лековерни,но няма да допуснем да се съсипе бъдещето на децата ни.
28
3
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Изобщо кабинет няма да има. Избори наесен. Нищо не се е променило и хората не са се променили и пак същото са избрали, което ще им донесе нови избори.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве тия от резидентството ще спрат ли да се месят на партиите
26
3
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До манол 26 Жельо Желев не посмя да извърши лустрация и ето го резултата.
25
2
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Йотова получава голяма заплата да стои от дясно на президента и да гледа умно , умно. Рядко казва някаква "истина" и е доволна от себе си.Предаде БСП.
24
0
 
8
 
! Отговори
манол преди 1 година
До Тони колянотоАз се срамувам че няма лустрация. Тези щяха да метат улиците. 34 години след прехода ни управляват наследниците на онези назначени ни от Москва. Надолу - надолу ......България е обречена на мизерия. Тия наистина нямат срам и съсипват държавата.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро като излезнат хората на улицата, ще й отидат на гости за да видят колумбийски лукс
22
2
 
9
 
! Отговори
Тони коляното преди 1 година
Срамувам се, че такава проста, елементарна и злобна жена като комплексаркатата Йотова е вице президент на България
21
0
 
13
 
! Отговори
Ниво преди 1 година
Бившата репортерка се взема много насериозно. Така случайни персони монтирани на високи постове почват да ни учат на политика. Дереджето затова ни е такова. Няма умни за държавници и посредствеността е взела връх. Жална ви майка! Щом столичани могат да избират разни циркаджии-рапърджии и хазартаджии какво има да се чудим. Очевидно в София се е набутала много гмеш.
20
1
 
11
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
Откога кравите в България започнаха да говорят ?