Йотова: Няма нужда от нов заем от МВФ, България не е във фалит

Новият парламент трябвало да приема бюджета
33
Йотова: Няма нужда от нов заем от МВФ, България не е във фалит
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че България не е пред фалит. По думите ѝ страната ни няма нужда да вземе нов заем от Международния валутен фонд, нито да се променя споразумението с фонда, нито да тегли нов дълг.

Още по темата

Йотова коментира, че предупрежденията на финансовия министър Росица Велкова от вчера са сигнал към цялата политическа класа в момент, в който служебният кабинет подготвя проект на нов държавен бюджет за тази година.

"Надявам се още в първите дни, когато заработи новото Народно събрание, този бюджет да бъде приет, защото цялата държава има нужда от това. Вчерашните реакции на политиците са показателни. Те не са нормални, но са обясними в една предизборна обстановка. Всеки изтълкува тези сигнали така, както на него му беше добре", каза тя.

Йотова отхвърли политически твърдения, че "служебният кабинет иска да ограби парите на хората".

"Подобни квалификации не правят чест на нито един политик. Вярвам на служебния кабинет, че докато те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има фалит на държавата, нито ще има нужда от нови дългове. 20 дни преди изборите не искам да правя прогнози, че няма да има редовно правителство. Нашата позиция, на президентската институция, винаги е била за това в една парламентарна република да има редовен кабинет, така че силно се надявам, че след 2 април ще има редовно правителство. Служебният кабинет ще подготвя проект за бюджета, но Народното събрание трябва да го приеме час по-скоро", каза Йотова, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: МВФбюджетЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Доклада май е истински,щом ви шеф на така.И това няма да скриете,рано или късно всичко излиза
31
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До ТроЛла ! Първо,оградата беше построена с Европари, и на инспекция бяха и Меркел, и Джеймс Камерън, и Юнкер, и Орбан...! Съмнявам се дали си бил до границата! Каквото и инженерно съоръжение да е , то си иска поддръжка! А щом ми хвалиш , какви ги е сътворил Дамаджаната, става ясно! Да не говорим изобщо за "акъл"!
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтеглете и някъде я назначете таз министърка може за финандив консултант на САЩ да им каже как са във фалит
29
0
 
5
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Аааа, ще бъде, ще бъде Илианке. Сега като започнат банките.
28
1
 
8
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
Кирчо и Кокорчо ни го набутаха яко, и то без смазка, понеже олиото е скъпо, така че мазохисти на втори пак си ги изберете.
27
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
е първо трябва да върнем милиардите дето кирчо и асенчо изтеглиха :)
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ти зад жени ли ще се криеш или ще кажеш кога е уволнението на финансовата ? Нищо че е права
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
финансовата ви министърка много лъже,да не е преминала при Кирчу в ПП?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотално дъно и хаос. Работника специалист казва "Това ще падне!" Шефа му асолютен аматьор, казва "пълни глупости, няма такова нещо аз съм го назначил и разбирам повече"..
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Духна малко вятър от сащ и тия продажници нелигитимни тук започнаха да вдигат краката! Егаси подли#урковците! Невероятно!
22
2
 
2
 
! Отговори
Трябва и акъл преди 1 година
До 17 някой .....Трола вика дръжте трола:) вярваш ли си ? честно ? Е да платен *** си на герб но вярваш ли си ти самия ? та погледни мрежата по границата колко пари се дадоха от герб и в какво състояние и как всеки ден минават мигранти та погледни пътищата какви пари се дават и как е крадено се доказа и пак те питам вярваш ли им на герб *** ?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не е ,скоро ще стане във фалит.Въпрос на време.
20
0
 
5
 
! Отговори
Пуууу преди 1 година
Щом вицето казва няма страшно а финансовия министър казва точно обратното.... тоооо нещо в България не е наред. Радев, Радев, Радев.... провали ни !А спорове съм водил за теб .... *** такива . Обявявам бойкот на изборите ви !!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрийте си някъде министърката дето депресира народа нали психитърката Ви е съветник да се бяхте посъветвали снея за изявлянията на отрочето си
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме нужда от такива охранени,скъпоплатени и нищоправещи в тежест на системата като теб др.Йотова
17
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Чуя ли за кюлчета и чекмеджета, и веднага се разнася троЛлска смрад! Чак от ЕП взеха отношение, че снимките са постановка, но някои щатни плювачи други не могат да измислят! Приятелството на Борисов с Ердоган спря мигрантския поток , и построи газопровода/който при всички положения ще надживее Путин/! А кой превърна държавата в разграден двор , докато "чегърташе", всички знаем!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вярвам на служебния кабинет, че докато те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има фалит на държавата, нито ще има нужда от нови дългове." Да ама точно Росица Великова пусна доклада в който се казва за фалита на България?!?! Не Бойко, не Асен Василев, не Корнелия Нинова..Вашия министър на финанситего каза това в доклада си.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Виденов казваше, че няма страшно и след някой друг месец фалирахме.
14
1
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Като начало нека почнем със уволнения без обезщетения на 75 процента безполезна държавна администрация, спиране помощите на шФеди в работоспособна възраст, спиране помощите на укрински и други мигранти.... ====))) да видим, колко пари, ще артисат.... Да не забравя и кражбите от бюджета....
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко кога въртя крана с ердоган и путин мълчеше ли мълчеше , а шкафчето му с кюлчета и пачки пращеше ли пращеше. Продадоха ни Бойко и Радев на чужди интереси, и книжките червени ги скриха зад завеси. Министърката по финанси вчера заплаши ни с фалит , а днес пък вицето ни обяснява , че много сме си шик. Защо пък Биков днес ни плаши със гражданска война? Ей ... хурка ще ядете здрава , не е шега това!!!!!