Проф. Христова: НС е събранo от кол и въже, трябва да се изчисти

Вероятността за успех на третия мандат е 4-5%, отиваме към избори
6 яну 2023 18:00, Анисия Иванова
75
Проф. Христова: НС е събранo от кол и въже, трябва да се изчисти
Снимка: БГНЕС

"Вижда се, че "Продължаваме промяната" по никакъв начин не са желан партньор, че към тази партия има недоверие от страна и на другите партии в парламента, а и на членове на ПП и на "Демократична България". Вероятността за успех на третия мандат е 4-5%. Отива се към избори", каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически анализатор от БАН.

И подчерта, че управленската декларация на ПП е имала предизвестен неуспех.

Още по темата

Тя допълни, че президентът е влязъл в обувките на собствената защита и се представя като образ, който подава ръка:

"Но когато си направил такова разделение между политическите сили, не може да очакваш, че лесно ще си протегнат ръка. Всичко е театър и си личи".

По думите й трябва да се променят условията на играта и трябва да се вдигне бариерата за влизане в парламента. 

"Така хора, събрани от кол и въже, ще се изчистят от парламентарната среда. Качеството в парламента стана много ниско и то трябва да бъде подобрено, а това може да стане чрез изработване на елити", смята Христова.

Според политическия анализатор БСП ще получи третия мандат.

"Президентът вижда себе си като човек, избран предимно от левицата. И това ще бъде жест към левите избиратели. Фактът, че за трети път Корнелия Нинова няма да може да състави правителство, ще изиграе негативна оценка за нея като лидер. И двете неща са в плюс за президента Румен Радев", смята политологът..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА и затова тази държава ВИСИ буквално над пропастта точно на едно ВЪЖЕ ! За това пък обаче е ПЪЛНА с " проф, доц, научни сътрудници , експерти и още и още " - Все НОМЕНКЛАТУРНИ службички за ПАРИ и ПРЕВИЛЕГИИ и заети от всякакви селяци от кол и въже ! Като сте толкова велики , защо не се съберете научните ВСЕзнайковци и да създадете една партия , която да оправи страната - Ееее по-сладко и лесно е да се пребоядисваме и да си седите на хранилката безотговорно - нали !
44
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До Кирил и АсенКогато фашистите за първи път видели картината "Герника" на Пикасо, го попитали строго: Това ваша работа ли е? На което великият художник отговорил: НЕ, ВАША Е! Така че - колкото и да се напъвате да доказвате от ПП колко сте добри, инфлацията, която търпим, е ваша работа. Джемкорп е ваша работа. Вземането на огромни заеми е ваша работа. Изгонването на руските дипломати е ваша работа. Среднощните купони в МС с пици с кристали са ваша работа. Да продължавам ли?
43
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
В БАН обаче не са от кол и въже, а от професорски семейства или потомци на средния ешалон на номенклатурата от времето на соца. Вие да не би да си мислите, че професорЯта ще допуснат в нАучните среди да проникнат някакви си там отличници, дошли от кол и въже или от не-професорски семейства, да размахат отличните си дипломи и да засенчат професорските деца, внуци, племенници, снахи, зетьове и ме.т.реси?? *** много сте наивни, ако си въобразявате, че дЕдо-бабо-професорите биха допуснали това!
42
4
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Това е невъзможно!Комунистическите изчадия,заедно с тяхните наследници и еничери така са налапали кокала,че той се е срастнал с тях.Абсурд да започнат да се самоунищожават.По скоро ще се се роят и унищожават подобно на скакълци и...докато срещанат достойни Човеци да ги ИЗЧИСТЯТ.А дано,ама надали-казал го е П.Бочаров-журналист.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските депутати пряко или косвено свързани с БКПто на Янко Шумкаря хич не са малко! Президента пък е от потомствен шумкарски род!
40
3
 
9
 
! Отговори
До До 26 преди 1 година
Днешните политици нямат нищо общо с елитът преди 1944 г. Само като прочете човек какво са писали такива като Буров за България и му става ясно, че човекът обича България. Такива като комунистите Тошо, Мутрата, Резидента къде казват че обичат България? Те даже на думи не казват че я обичат. А от делата им лъха бездарие и комунизъм и презрение към България и българите.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази пък елити иска да създава,ний искаме истински представители на народа, а тя иска още по-голяма разлика.Нещо май и БАН са се политизирани.Не разбраха ли,че ни омръзна от празни приказки нищозначещи дъра бъра,Ко речи тоя,ам не знам.Трябва хора правещи реални неща,лидери,дърпащи със собствен пример,не елити за коктейли
38
3
 
6
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 1 година
Нито дума за Герб, Дпс....ясна си. Уредена в БАН. Нагла до безобразие, но има видовден
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На първо четене трябва да се изстържат всички депутати пряко или косвено свързани с Янко Шумкарското БКП!
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо изтихте написаното за професорите Тагамлицки, Обрешков? За схизмата на БПЦ? Защото написах истната, че по време на Царска БЪлгария НЕ сме имали независима и международна призната църква, че точно с идването на комунистите и със съдейсвеието на руската православна църква бългаската става незвисима и имаме патриарх .Не е угодно на господарите ви? Как да не сте страхливци да не ви накажат от американските служби?!
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 те години бях дете и си помням как попа идваше по празницитеи ръсеше от едно менче а старците се обличаха с най добрите дрехи и на църква- сега луда демокрация църквите празни а на рождество управниците ги няма в църквата -. не се ли вижда - и разни празни тука ми пишат за бекапето -колко църкви съживиха бкп и колко манастири- свети киряк манастира над асеновград до 44 година концлагер - стига сте тровили народа с вашингтонски опорки
34
3
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Ами то все едно ако днес има народен съд и изтребят Борисов, Хр. ИВАНОВ, гнома, кокорчо, кирчо, Гаргамел и т.н. днешни босове ... някой ще скочи и ще ревне... избиха цвета на нацията!!!!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ритнеш камък професор -доцентите като пясъка в морето- всяка брам-тия дето слугува добре става професор
32
1
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Абе същата нашенска работа и с професори, политолози, всичколози и всякакви лози.... боклyk до боклyka!!!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подлогата си личи
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БПЦ била подчинена на БКП! А на кого е подчинена Цариградската патриаршия? При положение, че владиката место да си учи науките в православни училища, ходи при католици и протестанти (Италия, Германия, САЩ), и придобил кураж оттам, сее разкол сред православието, а и унижава публично И българския патриарх в метрополитския храм!Освен золумите, кото прави в Турция. И Плевнелиев го награждава на всичкото отгоре! Кой какъв е?
29
3
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
този парламент трябва да се прочисти с як кютек колове и въжета
28
8
 
9
 
! Отговори
до до 26 преди 1 година
Такива глупости може само комунист да напише. Комунистите са антихристи. БПЦ е подчинена на БКП след 1944 г. А след 1927 г. МП е подчинена на ЧК (КГБ). Така че там нещата са по друг начин. Що се отнася до "елита" на комунистите се вижда що за "елит" е това. Или както казваха старите хора след 1989 г.: "НРБ строеше нещо с кадри създадени в Царство България, а те бяха кадърни. Но РБ вече ще трябва да строи нещо с кадри създадени в НРБ, а те са бездарни. Така че нищо няма да стане от "демокрацията"
27
8
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
факт е че трябва да се вдигне процента за влизане в НС . не трябва такива като тошку, хазарто , лодкар , копейкин , кирчо и асенчо да омърсяват тази сграда , от там се управлява държавата България , това не е шоу сцена за шутове и продавачи на хранителни добавки камоли за парапети .
26
11
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
Кой елит е бил избит? Политическата върхушка. Да не би Панчо Владигеров , Марин Големинов, Дечко Узунов да са били избити? А придворната дама Елисавета Багряна? Вашият до -1944 -година елит защо не е могъл да се справи с църковна схизма? Защо чак в 1945 г, с помощта на руската православна църква Цариградската партиаршия вдига схизмата и Българската православна църква придобива международно призната самостоятелност?Кой грачи непрекъснато как комунистите били против църквата?! Оказва се обратното.