Очакват се резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи

Демерджиев не изключи нов мандат на служебно правителство
Обновена: 22 окт 2022 12:29 | 22 окт 2022 12:20, Елка Василева
24
Очакват се резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи
Снимка: архив, БГНЕС

В следващите седмици се очаква да излязат резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи, стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред БНТ.

Още по темата
Демерджиев отбеляза, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

"В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излизат резултатите под формата на обвинителни актове - в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение", каза служебният министър на вътрешните работи.

Иван Демерджиев не изключи възможността за нов мандат на служебно правителство, като отбеляза, че това зависи от парламентарно представените партии. Той коментира работата на МВР, като отбеляза, че неправилна и невярна мантра е повишаването на престъпността в страната.

"Алармира се от известно време съществено повишаване на битовата престъпност, ами същественото повишаване расте с половин процент спрямо предходната година, но разкриваемостта е нараснала 7%", каза Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че главният прокурор доста често заема позиция по темата с пътната безопасност и го посъветва да провери колко производства са прекратени от прокуратурата и какви са мотивите за това, колко споразумения има сключени от страна на прокуратурата по този вид дела.

"Определено има (атака на прокуратурата), но ние не се притесняваме от тази атака, вършим си работата, нашият стремеж е да осигурим на българските граждани две много важни неща в тези времена на наслагване на кризи - това е сигурност и спокойствие", заяви Иван Демерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1925 атентатът в Света Неделя е финансиран от Коминтерна и ръководен от руският разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе. Финансирането на Коминтерна и на комунистическите партии по света става по решение на Централният Комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Атентатът е осъществен от български комунисти. Загубват живота си повече от 200 души, ранени 550. И днес Кремъл финансира предателите на България.
14
3
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Е по-зле и от Рашков. Такъв празнословец няма. Абе адвокате досъдебни производства срещу депутати и министри, включително и бивши се водят само и единствено от следователи, които са в прокуратурите, а не от разследващите полицаи на МВР. Смешен си.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако вътре не са Борисов, Гешев, Пеевски, Доган и разни други от не толкова далечното ми ало значи си е чиста ПР акция вашите разработки
12
2
 
1
 
! Отговори
Той и Милен Цветков преди 1 година
много говореше и силно говореше срещу маските, но го замлъкнаха показно!
11
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
На Митьо Очите му конфискуваха незаконно придобито имущество, а после дъъълго нямаше мераклии да го купят.Защо ли?! Какво стана накрая??
10
0
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
АЙДЕ, ДЕ! ОТКОГА ГИ ЧАКАМЕ ТИЯ РАЗРАБОТКИ!
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почвайте с Радев, за действия против държавата, подстрекаване към разединение, подправяне на избори с венецуелски машини и т. н.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В управлението на страната няма нито един чист българин. Ромове, юдеи и турчеещи се методично съсипват и унищожават българския елит и нация от Фердинанд насам.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте го тоя на снимката. Ромове управляват България. Навсякъде по върховете са само ромове.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"очаквам следващите седмици да излизат резултатите под формата на обвинителни актове - в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение" -------------------------------------------------------------------------------- Всички ние години наред очакваме. Побеляхме. Поболяхме се. Ще дочакаме ли?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тати каза ,че ще ми купи колелото...Ам друг път И те така
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченге ко става бре ,много дрога много книжки на *** дадени .Отговори бе ченге ,защо се тепат възрастните и защо има ало апашите ???За това ли плащам данъци бе ченге ???
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега гледам и този само приказва.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нов мандат на служебно правителство даже не е нужно да си врачка, натам вървим.
1
3
 
16
 
! Отговори
Фактолог преди 1 година
Поредната дъвка. Дори и петокласник ще подмине с насмешка тези псевдо напъни.