Йотова: Партиите не мислят за съставянето на кабинет, а за следващи избори

Недопустимо е Зеленски да е част от процедурата в НС по време на война
49
Йотова: Партиите не мислят за съставянето на кабинет, а за следващи избори
Снимка: БГНЕС

За мен е недопустимо президентът на Украйна да бъде част от процедурата в българското Народно събрание, в момент, в който страната му изпитва най-тежките мигове. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в конференция „Лекарска грешка и правила за добра медицинска и клинична практика“. Форумът се провежда в Сандански и е организиран от Столичната колегия на Българския лекарки съюз.

Още по темата

За дискусиите около началото на Народното събрание, свързани с президента на Украйна Володимир Зеленски и присъствието на посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, вицепрезидентът Йотова каза, че е останала с впечатлението, че политическите партии, които получиха парламентарно представителство, мислят не толкова за следващото управление с редовен кабинет, а за следващите парламентарни избори. Усетих, като гражданин, едно определено наддаване, заиграване с политически теми, характерни повече за предизборна кампания, отколкото за политически формации, които трябва да направят кабинет, допълни тя, цитирана от БТА

Не очаквам това да се превърне в дипломатически скандал, никой няма нужда от подобни скандали, но си задавам въпроса що за хора са тези, които могат да сътворят такава ситуация, допълни тя. В отговор на въпрос дали очаква реципрочно отношение от страна на Русия заради решението посланик Митрофанова да не присъства на тържественото откриване на 48-ото Народно събрание, Йотова изрази личното си мнение, че не очаква и припомни, че Русия обяви България за неприятелска страна.

Според нея са твърде високи темповете на инфлация в България в сравнение с останалите европейски страни и някой трябва да каже тази истина и най-вече причините, поради които това става, защото повишенията на доходите, които бяха направени, много бързо бяха изядени от тази инфлация.

Важно е да има стабилно мнозинство и редовен кабинет, допълни тя. По думите ѝ има неща, които няма как да бъдат свършени от служебния кабинет, колкото и добри експерти да има в него, тъй като зависят от конкретни законодателни промени. Има и ангажименти в дългосрочен план, които е добре да бъдат поети от редовен кабинет. Йотова изрази мнението си, че парламентарните партии са оставили впечатление у гражданите, че не желаят да правят правителство. Ако някой си мисли, че ще направи следващата си предизборната кампания на гърба на служебния кабинет, такива политици са срещу български народ, допълни тя.

Нека да бъдем оптимисти, ще има конституиран парламент следващата седмица, надявам се и стабилно мнозинство, за да се приемат най-необходимите закони, тъй като близо 22 закона чакат, без които няма да получим европейското финансиране, допълни Йотова. Сигурно сме единствената страна, която не е изпълнила тези свои задължения и условия, това е голяма отговорност и тя е на новите народни представители, каза още тя. Този състав на служебния кабинет вдигна високо летвата и оставя добро наследство по отношение на стабилността, на горива и на доставки и както виждате има възможност да се направят прозрачни търгове, така че да се успокоят цените и да има предвидимост за българския бизнес, защото те научаваха за цените със задна дата, което доведе много малки предприятия до фалит, каза още вицепрезидентът Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
БГ избирател преди 1 година
Най важното е да поканим наркозависимият Зелен клоун на откриването на новия парламент. Понеже всичко друго оправихме в България и само това остава да направим ! А. И още нещо. Като не поканим посланика на Русия в парламента, по добре ли ще живеете отколкото преди година ?
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще съставят кабинет,за да ни докарват война в такъв случай хич да не съставят.Това са едни продажници,които за първа точка на новото НС са обявили чужда държава,а не България.За нас каравани,за укрите-петзвездни хотели.
31
2
 
6
 
! Отговори
Тая как допълзя? преди 1 година
Яж си кифтетата и не плескай глупости,че коледа наближава!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една руска ракета върху НС ще ме направи много, много щастлив !
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте, чакайте, Копейкатата каза, че друго е чул.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живеят ГЕРБ<ДПС и ***
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kато се изключат ГЕРБ, ДПС останалите искат нови избори с резултат абсолютно мнозинаство! Може да изглежд наивно, но нали си осигуриха заплатите и квартируването в НС, пука им на черупката! Заимата ще превали и нова година, нов късмет! Чакайте да се сетят за народа и да го оправят!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тааа барем има цици
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми причините за тая голяма инфлация са че от години нищо не произвеждаме нямаме право да продаваме в, Европейския съюз всичко е, само внос дори и чушките и доматите всичко е одавна ограбено и разрушено нямаме машиностроене никаква индустрия селското стопанство и животновъдство унищожено
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа така е!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- скъпата безработна се изказа между два събора! Вие с Радев сте позор и долни слуги на боко и Доган!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорителката подпирала на Първанов се изказа! Ако тази ни е елит и мнението и е меродавно закривайте държавата
21
2
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
По жалък от жалкия фигурант може да бъде САМО фигурантскиЯТ трoл трoл!!!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо,защо ни показвате тази скъпоплатена и нищоправеща охранена кобила която не върши работа за 5лв.
19
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това не са партии а икон групировки затова е тази изб активност отиваме наизбори 2023 г докато случим на свестни хора не на воината не на смърттапреговори и мир за двете враждуващи страни
18
2
 
2
 
! Отговори
Твърде лично преди 1 година
Поради какви причини някои хора "надничат" в моят живот ?За да съм зле цял живот ли ?ВИЖТЕ, щом кто нямои хора ми "надничат" върху живота, да вземат да ми оправят живота тогава, какъв е проблема , нали има мен трябва да ми бъде ИСТИНСКИ добре или греша ?!Какъв е проблема ?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да сложа нита плюс, нито минус. Що така?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да сложа нита плюс, нито минус. Що така?
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв кабинет да има . Политиците показват само , че не могат да се понасят помежду си и само се заяждат един с друг . Ако под външен натиск се сформира кабинет , ще е някакво " чудовище на Франкенщайн" . Как ДБ и ПП ще се коалират с ДПС или ГЕРБ ."Най-големите " протестъри заедно с тези , които уж вече нямаше да управляват. Безумие . Ама от евроатлантизма какво може да се очаква - да създава чудовища
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А РАдев чака партиите да му свършат работа и прибира с Йотка по 15 хиляди лева заплата.