Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми

Той поздрави службите за бързото изясняване на "българската връзка"
Обновена: 14 окт 2022 10:54 | 14 окт 2022 10:53, Нели Христова
325
Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми
Снимка: БГНЕС

Президентът на България Румен Радев поздрави Военновъздушните сили, които отбелязват своят празник днес.

"Българските Военновъздушните сили са ярък пример за мъжество, себеотрицание и трудолюбие, от които имаме такава голяма нужда днес. Съвсем неслучайно, в знак на почит към героизма на летците, нашите предшественици поставят този паметник именно тук, на метри от Народното събрание, за да напомнят на народните избраннци колко важна е една боеспособна авиация", заяви Радев пред Паметника на летеца.

"Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Вие как предлагате да охраняваме небето си?", запита президентът, когато бе попитан за отказа на депутатите да купят на лизинг още самолети.

"Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. Питайте тях", допълни той и увери, че по време на консултациите за съставяне на правителство, ще търси отговор на въпроса какви решения предлагат партиите за гарантиране на въздушния ни суверенитет. "Защото ние още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МИГ-29 догодина ще се приземи."

"Още през юни предишното редовно правителство изпрати писма с искания за оферти за изтребители на лизинг до редица партньори - САЩ, Нидерландия, Франция, Италия, Швеция и до Израел. Зависи от това дали ще получим изгодна оферта, ще бъде изготвен проект за инвестиционен разход, който ще бъде внесен в НС. И нека да е ясно - само и единствено НС може да вземе това решение. Отговорността е на НС", обясни Радев.

"Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или да отсъства на откриването на НС. Аз очаквам партиите възможно най-скоро да върнат своя фокус към истинските проблеми на българите - бедността, цените, бюджетът, защитата на социално слабите", коментира президентът спора дали посланик Митрофанова трябва да бъде поканена на откриването на НС и дали Зеленски трябва да говори по врме на събитието. "Що се отнася до обръщението на президента Зеленски - имам чувството, че партиите се надпреварват коя най-бързо ще загърби истинските проблеми на българите."

Попитан дали е оптимист, че ще бъде сформирано стабилно правителство, Радев отговори: "Трябва да бъдем оптимисти, защото ако няма редовно правителство, означава, че няма парламент. Разбира се, партиите трябва да решат проблемите. Правителство, съставено с много компромиси и риск от бърз срив или отиване на нови избори."

Радев поздрави службите за бързото изясняване на случая с камионът, който ни замеси във взрива на Кримския мост. "България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити нашите територии и името на нашата държава, да се замесват в терористична дейност", каза още той.

Той обясни, че е дал  повече време на партиите да се отдалечат от предизборната риторика и да говорят разумно и ги посъветва да използват това време разумно. "Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички", посочи държавният глава.

"След като се конституира Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство", заяви той. ""Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
0
 
! Отговори
Явор Захов преди 1 година
F 16 - model 1976г спрян от производство 2002г. Цена около 12 000 000 USD.За нас обаче стария модел е по 120 000 000 $ Това е само едва 10 пъти - 1000% надценка. А автобуси за градския транспорт в София по - 1 200 000 лв. а цената му е 144 000 лв. А ?????? Балъците сме ние.
244
0
 
0
 
! Отговори
Затвор за виновните преди 1 година
Да се накажат престъпниците и диверсантите унищожили стотици Български военни самолети вкл с резервни двигатели,части и оръжия.. ДА се провери как изчезнаха МИГ 23 .От интернет пдоават че супер мощните F18 стрували 22 000 000 $ всеки.. А престъпниците подставени на власт в София начело с Борисов платили авансово за ОПАСНО ВРЕДНИ Ф 16 по 120 000 000 $ вероятно без оръжия..
243
0
 
0
 
! Отговори
КИРИЛЕНКО преди 1 година
ДоТИ СИ ПОРЕДНИЯ ЗАБЛУДЕН *** Анонимен
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев пак показва колко му пука за Украйна и Цивилизования свят, след войната ще се чудим защо на никой не му пука за България и ще се чудим защо сме последни в Европа.
241
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До msmХахаха! Като не искаш да се "снишаваш", отивай на фронта да се биеш и с очите си да видиш какво е война , а не давай наставления на нашите политици, от такива *** като теб, стигнахме дъното. Или може би искаш да въвлечеш и други държави и подпалиш Европа? Няма да стане!
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Киев казаха,че Зеленски е заложник на англичаните, семейството му в Лондон , също са заложници, затова не може да му се вярва на нищо, Украйна не се управлява от украинци и украинците са заложници в собствената си страна, заложници на Киевската фашистка хунта, с хора взели заложници, как ще се разговаря? Игнорирайте ги! Занимавайте се с вътрешните ни проблеми и ги решавайте, Зеленски трябва да се маха и Украйна да се върне при истинската си майка - Русия, защото друг няма да се погрижи за тях
239
2
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
Геополитическата ориентация е в основата на всеки просперитет и благоденствие или бедност, мизерия и терор! Г-н Презиент, нима не го разбирате?! Снишаването е порок от миналото, който води след себе си сивота, корупция, терор срещу свободомислещите и цвета на нацията!
238
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върви на фризьор че си заприличал на банан.
237
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОКОГА ХОРАТА ЩЕ ТЪРПЯТ ЧУДОВИЩЕТО И ПРЕСТЪПНИК БОЙКО , ДА СЕ ГАВРИ С ТЯХ И ГИ МАЧКА И УБИВА, ОГРАБВА, ДОКОГА , БЕ ХОРА, ДОКОГА? ДОКОГА? ДОКОГА? БОЙКО , ТИХОМЪЛКОМ ПОСЯ С ТРУПОВЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ УПРАВЛЕНИЕТО СИ, УБИВАХА ГИ ЧРЕЗ ЛЪЧЕНИЯ, ДОКОГА ЩЕ ПОНАСЯТЕ ТОВА?
236
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете кратък справочник какво желаете да пишем тук.
235
8
 
13
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Импийчмънт за льотчика!
234
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
импийчман за руския радев, анулирам си двете гласувания за теб
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако войната до границите ни не е проблем, не знам какво друго може да е. Тези наду пените на изток не се знае кога ще им вкарат някоя ракета. Тези дето ги изстрелват, най-много обичат такива цели, че са най-лесни. Вижте как *** гледа Ердоган в очите с уважение, щото той не е от наду пените.
232
5
 
7
 
! Отговори
Keine Grippen преди 1 година
А истинсският ни проблем е липсата на Грипени. Повече грипени ни трябат. Направо не се издържа без грипени, не знам как досега сме съществували без никакви грипени.
231
3
 
3
 
! Отговори
киро-факиро преди 1 година
В крайна сметка какво изясниха т.н. ни служби. Камиона не бил влизал в България. Ами няма и как щот от март камиони с руска регистрация не могат да се движат в ЕС. И толкоз.Ами един 40 футов контейнер с едни 23 тона фолио от които 10% хексоген,дето е минал от Русе до Бургас и от там на ферибота до Поти Грузия нищо не казват. Само че всичко било законно. Егати изяснението.Проблема е чи тоягата има два края,и ферибота прекарва тирове и в обратна посока.Когато гърми Арсенал или ВМЗ пак е законно?
230
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
ДО ХОРИЗОНТА И ОБРАТНО БЕЕОМ МАРШ!
229
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 1 година
*** и селски пъдар, който се прави на цар
228
5
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 1 година
Вижте в сайта на НСО Юмручния си е поръчал брониран мерцедес за милиони левове ! Добре че няма бронирани грипенчета !
227
12
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Именно Радев разедини народа. Той първи наруши Конституцията, вдигайки юмрук. От него започна това разединение сред народа. Президент - разединител! Така че сега ще си сърба, каквото си е дробил.
226
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има само един по-истински проблем от говоренето на Зеленски пред русофилското сборище наречено НС и това е импийчмънта на президента Радев заради негодност да си изпълнява задълженията поради служене на чуждата държава Русия.