Лечева уволни 91-годишната баба Розка, била консултант на Василев

Това не е управленско решение, а евтин PR, твърди служебният министър
9 сеп 2022 16:02, Анисия Иванова
85

91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която Bulgaria ON AIR писа, вече не е служител на Министерството на спорта. Гражданският ѝ договор е прекратен от 1 септември. Това стана повод за критика от страна на бившия спортен министър към настоящия.

Преди 4 месеца Розка Станчева беше назначена от бившия вече министър на спорта Радостин Василев като консултант в Министерството на спорта.

"Това не е управленско решение, а евтин PR", заяви служебният спортен министър Весела Лечева.

"Розка Станчева ми помагаше, нейното назначаване беше знак на добра воля, ако можем да помогнем на един човек. Бях длъжен, исках да дам пример и на другите колеги", мотивира решението си Радостин Василев.

Както всеки ден, откриваме баба Розка на лекоатлетическата писта в НСА. Въпреки прекратения договор и първоначалното разочарование, усмивката се е върнала на лицето ѝ.

"Много съм разочарована. Със сълзи излязох от министерството, когато ми казаха. Не знаех какво да направя. Търсих Лечева, но тя отсъства, исках да питам по какви причини, но никой не ми отговори", сподели баба Розка.

По думите на Лечева обаче, назначенията в министерството трябва да бъдат справедливи и според компетенциите. "Морално мога да кажа, че заслужават десетки състезатели и треньори", заяви Лечева.

За Розка спортът е най-голямата ѝ любов, носител на стотици отличия от спортни форуми в целия свят. "Хората на всяка крачка ме поздравяват и с усмивка ме посрещат. Студентите в академията, като ми се усмихнат и разбирам, че са ме познали", казва с усмивка баба Розка.

Стих на Розка посвещава преди години и треньорът на треньорите доц. Димчо Бъчваров: "С младежки дух непобедима, във скока най-далеч летиш - родена си да победиш!".

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
в преди 1 година
амбалажна хартия
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щото не е нечия калинка, а нормален достоен човек. А те в министерствата не търпят такива!
32
10
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До анонимен 27 Не мисля, че назначението на стара, но опитна жена е подигравка с нея. Тя иска да работи и е работела добре . Не може да се уволни защото била много стара! Друг е въпросът как представя назначението й Василев - едва ли не като благотворителност! Ето това вече е унижение! Никой от тези ска.пани БСПари не посочва фактори от работата й, а се занимават с възрастта на жената, което е дискриминация и тя може да ги осъди и двамата за нарушаване на човешките й права..
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите са така - преследват дори стари хора.
30
11
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Срамота и гнусиотия....г-жо Лечева, нима българския спорт няма други сериозни проблеми,че решихте за тези няколко седмици като министър да се занимавате точно с тази жена.Тя е направила за България в пъти повече от вас.По умения и компетенция се наемали хора....А вие какви точно умения имате,че са Ви направили министър?...освен,че сте от БСП и се насрахте за крадете...поредното безспорно доказателство колко долни хора са комунистите...
29
3
 
10
 
! Отговори
Цанов преди 1 година
Баба Розка беше назначена по инициатива на ютубъра Владислав Цанов, той направи 2 видеа за нея и се обърна към министерството за помощ. Руди използва възможността да си направи PR. В историята няма добри страни. Ясно е че 91 годишен човек, назначен без конкурс на държавна работа е PR назначение, което даже май не е особено законно. В същото да го уволниш и да го пратиш пак на 120 лв пенсия с оглед спортните заслуги през годините пак е грозно. Никога няма щастлив край в държавата на абсурдите.
28
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До това е новинаИ каква е точно новината, значи?БСПто отново финансира каквото си поиска или по-точно, който е платил повече под масата,явно ...Погледнете само темата на този проект - как едно БСП ще допусне някой да свали агресията при тяхната политика на преврати и агресия? Някак си не се връзва! Още повече, че на всички е ясно, че щом БСП си отиде от политиката, всяка агресия ще си отиде с нея..БСП и СИЕ ВЪН от ПОЛИТИКАТА!
27
2
 
11
 
! Отговори
Пенсията ли преди 1 година
не и стига на Кокорчовата баба?!? Кредит ли заплаща,че яде хляба на някой млад човек, който може да заеме тази важна "консултантска" длъжност?!? Що за наглост! Кога е смятала да напусне, като навърши 100?Нямат наяждане ко му ня ги те и пребоядисаните в синьо евроGейски п0длоги!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана Та това е подигравка на 91 години ,имала нужда от подкрепа .Ами да си ги извади от джоба .....
25
14
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Весела Лечева е БСПарска куч.ка и това е достатъчно за да се уточни моралът й ..Не казва защо уволнява баба Тонка, с какво точно не се е справила професионално, но била стара, значи..Това се нарича дискриминация! Днес гони възрастни хора, утре ще ги гони че били ***, например..БСП не разбират от политика и трябва да се махат от политиката! Не че мотивът за назначение на баба Ризка е професионален също, но всеки отговаря за себе си, а и назначението й също е от БСП...БСП ВЪН от политиката!
24
0
 
11
 
! Отговори
това е новина преди 1 година
Великотърновското сдружение "Младежка радост" е получило 490 953 лева с проект "Спри агресията в себе си" от министъра на спорта Радостин Василев . Проектът е подаден на 13-ти юни тази година от сдружението, регистрирано на 13-ти юни в Търговския регистър с управител 24-годишната Симона Петрова. Получил е 65 точки най-малко от всички финансирани. Въпреки това е одобрен още същия ден в тематична област "Превенция на агресията сред младите хора".
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега чувам, че има състезания за ветерани. Ветерани спортисти или ветерани лаици всмисъл старци, демек не младежи, сещате се И тази жена на 91 спортува...
22
6
 
11
 
! Отговори
Лука Брази преди 1 година
До Анонимен 22 Весела Лечева е абонирана .... Стреляла е навремето , сега е най - добра в кражбите ...
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Весела Лечева е абонирана за спортен министър. На фона на стотици спортисти и треньори все тя е най-отпред. Що така, много хубаво стреля ли
20
3
 
2
 
! Отговори
а преди 1 година
и тая гьзоблиза4ка трябвало...ние сме неините служители
19
0
 
2
 
! Отговори
ама преди 1 година
ти си над парите кво са няколко животи в сравнение с няколко кви
18
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам, че ще защитя червен министър/ този пост ще го покажа на приятелите ми/, но по изключение е права... работните места, трябва да се заемат, според компетенция, професионализъм и трудоспособност. Ако някой човек е необходимо да бъде социално подкрепен, трябва да се търсят други механизми, а не чрез фиктивни работни места.
17
0
 
2
 
! Отговори
куки преди 1 година
муки терористи международни крадци
16
2
 
28
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Тоя Руди явно за нищо не става. И може би и с право и жена му го е зарязала. За баба Розка какво да коментирам. На 91 г. какъв съветник. Мястото й определено не е там.
15
1
 
1
 
! Отговори
и преди 1 година
тоя гумаджия пропаднал производител на батерии за зареждане на де4ица по интернет педофил